EEN BUDGET BABYSHOWER, DE 5 BESTE TIPS!

Besparen & Budget, Zwangerschap & Baby By jan 17, 2020 No Comments

Wanneer een vriendin een kleintje krijgt is het altijd leuk om de moeder in spé te verrassen met een babyshower! Maar wanneer je niet goed oplet wanneer je een babyshower voor je vriendin organiseert kunnen de kosten flink oplopen. Geen stress, wij hebben de beste tips om een budget babyshower te organiseren die toch super leuk is!

De 5 beste budgettips voor een babyshower:

Tip 1 voor een budget babyshower: De locatie

Een babyshower organiseren in een toffe hotspot is natuurlijk erg fijn, drankjes, eten en de afwas worden geregeld, maar dit brengt wel weer extra kosten met zich mee. Een babyshower kan prima bij iemand thuis georganiseerd worden. Misschien is het nog wel leuker zelfs. Lekker intiem en je zal niet gestoord worden door ‘ongenode gasten’. Bij voorkeur doe je dit op een locatie die niet het huis is van de toekomstige ouders, je wilt de mama in spé echt verrassen! Is er geen andere optie? Zorg dan dat je alles netjes en schoon achterlaat. Is dit niet het eerste kindje? Zorg dan dat er oppas geregeld is, de aandacht moet naar de moeder in spé uitgaan en niet naar kinderen.

Tip 2 voor een budget babyshower: Food & Drinks

Laat alle genodigden zelf wat lekkers maken. Wie maakt er taart, of ga je voor cupcakes? Wie zorgt er voor hartige hapjes en wie is een echte keukenprinses? Komt er kaas en worst of ga je voor een lekker gehaktballetje? Deel met elkaar de kosten voor het eten en drinken.

Tip 3 voor een budget babyshower: De cadeau’s

Vaak wordt de mommy to be al overladen met kleertjes, knuffels en andere cadeaus voor de baby. Een babyshower wordt vaak gehouden vlak voor de geboorte en je hebt dus ook een dikke kans dat ze de gehele babyuitzet al heeft aangeschaft en gekregen. Daarom is het leuk om gezamenlijk een wat groter cadeau te kopen, denk daarbij aan bijvoorbeeld een kinderstoel, een fietszitje of een fotoshoot. De kans is groot dat je hierdoor een leuk cadeau hebt waar de ouders echt iets aan hebben en je bent per persoon waarschijnlijk minder geld kwijt. Daarbij moet je ook nog een cadeau overhouden als kraamcadeau.

Tip 4 voor een budget babyshower: De decoratie

De locatie moet natuurlijk aangekleed worden. Je kunt het hierbij zelf zo goedkoop of duur maken als dat je wilt. Een echte aanrader is een mooie ballonnenboog, met een groepje heb je dit zo in elkaar. Gebruik ballonnen en slingers van de Action, Zeeman of Hema. Daar kun je vaak redelijk goedkoop decoratie kopen.

Tip 5 voor een budget babyshower: Spelletjes

Leuk tijdverdrijf, maar zonder spelletjes is een babyshower ook zeker geslaagd. Denk aan het versieren van een rompertje, ook die zijn bij Action goedkoop én van fijne kwaliteit. Daarbij kosten ze niet de hele wereld. Ook kun je babyfoto’s van vroeger meenemen, kost je niets. Of laat de moeder in spé babyhapjes proeven of ruiken. Gewoon huismerk is natuurlijk prima. Bij ruiken is het wel zo leuk om het eten in een luier te deponeren. Heb je zelf een kleine? Dan kun je er vast wat missen. Zo niet, vraag iemand uit je omgeving om 3 of 4 luiers.

budget babyshower

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.