perfecte babyshower

Zo organiseer jij de perfecte babyshower!

Zwangerschap & Baby By nov 23, 2019 1 Comment

Of je nu moeder bent of niet, het begrip babyshower ken je waarschijnlijk wel. Een babyshower is een verrassingsfeestje dat wordt georganiseerd voor een zwangere vrouw. Vaak organiseren goede vriendinnen, een (schoon)zus of moeder dit voor de mama to be. Vaak zijn er alleen vrouwen uitgenodigd en er zijn natuurlijk cadeautjes en lekkernijen. Waar je allemaal aan moet denken of de perfecte babyshower te organiseren? Dat lees je hier!

Wie?

Als eerst moet je bedenken wie de zwangere graag bij haar babyshower wil hebben. Vaak gaat het om een select groepje vriendinnen, de moeders en eventuele zussen of schoonzussen. Een vage kennis hoef je zeer waarschijnlijk niet uit te nodigen. Het is dan ook handig om vervolgens een groepsapp aan te maken.

Wanneer?

Wanneer je de lijst hebt gemaakt met de personen die aanwezig moeten zijn is het goed om een datum te prikken. Het is handig om dit via een datumprikker te doen. Persoonlijk zou ik 3 verschillende opties aanbieden, zo blijft het overzichtelijk en is de datum snel geprikt. Natuurlijk kan het zo zijn dat niet iedereen aanwezig kan zijn op alle datums die door jou beschikbaar zijn gesteld. Ik zou persoonlijk aan deze opties vasthouden anders zie je door de bomen het bos niet meer en er zal (bijna) altijd iemand zijn die wel niet kan.

De locatie

Waar ga je de perfecte babyshower organiseren? Het is belangrijk om er aan te denken dat er voor de zwangere vrouw zelf geen werk aan moet zitten. Organiseer het dus niet bij haar thuis.

Hapjes voor de perfecte babyshower

Hapjes horen echt bij een babyshower. Zonder hapjes is het geen perfecte babyshower. Natuurlijk is het wel mede afhankelijk van het tijdstip dat de babyshower gevierd wordt. Omdat het een echte ladiesparty is kun je je lekker uitleven met heerlijke chocola, minigebakjes, tapas of kleine hapjes. Om als organisator niet te veel werk te hebben vraag je de andere genodigden voor de perfecte babyshower allemaal wat te bereiden. Dit doe je natuurlijk in goed overleg zodat niet de helft hetzelfde maakt.

Cadeaus

De perfecte babyshower is niet af zonder cadeaus. Het beste is om van te voren even met elkaar te communiceren wie wat geeft. Misschien heeft de zwangere dame ook wel een wens waarvan je weet dat ze dit graag hebben wilt. Je zou dan een gezamenlijk cadeau kunnen kopen. Denk bijvoorbeeld aan dat leuke wiegje of een mooie Tripp Trapp stoel.

Geen idee wat te geven? Wij hebben een lijstje met do’s & dont’s wat betreft kraamcadeau’s. Deze zou hier ook zeker van toepassing zijn!

Decoratie voor de perfecte babyshowerstapeltaart maken

Een feestje is niet af zonder leuke decoraties. Wanneer je het geslacht van de baby al weet kun je kiezen voor een bepaalde kleur. Wanneer dit nog niet bekend is zit je met een leuke mix van blauw en roze ook altijd goed. Mooie ballonnen en slingers horen er zeker bij. Een fancy tafelkleedje en mooie servetjes, bordjes en glazen maken het helemaal af. Een prachtige taart mag ook zeker niet ontbreken!

Surprise, surprise!

Wat je zeker moet doen is dit feestje als een verrassing organiseren. Dat betekent dus dat de mama to be niets over dit feestje mag weten. Spreek die dag met haar af voor een lunch, een bezoekje aan de kapper of iets anders zodat ze beschikbaar is maar geen argwaan krijgt.

 

perfecte babyshower

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.