betrouwbare oppas

Een betrouwbare oppas vinden doe je zo:

Mama & Kinderen By aug 28, 2019 2 Comments

Een avondje uit met je lief, een gezellige avond met vriendinnen of een etentje? Dan heb je in de meeste gevallen oppas voor je kinderen nodig. Opa’s en oma’s passen meestal graag op, of misschien de buurvrouw of een vriendin. Maar wat doe je als ze niet kunnen oppassen? Je wil dan natuurlijk graag een betrouwbare oppas aan huis voor je kinderen. Daarom hebben wij hier de juiste tips om een betrouwbare oppas te vinden:

Vraag rond in je netwerk

Wil je graag een betrouwbare oppas vinden, dan is het zeker een goed idee om dit eens bij vrienden in de groep te gooien. Als jouw vrienden een oppas hebben waar ze erg blij mee zijn kun je eens vragen of hij of zij nog een extra oppas adresje wil hebben.

Of denk is aan vrienden, familie of collega’s met oudere kinderen. Wie weet zit daar wel een verborgen pareltje tussen die graag op jouw dotjes past.

Online een betrouwbare oppas vinden

Veel mensen denken er niet aan, maar een betrouwbare oppas aan huis online vinden is een hele goede mogelijkheid. Je zou een oproep op social media kunnen plaatsen, maar of de juiste persoon de oproep ziet is de vraag. Leve het algoritme van social media.

Maar een andere gerichte online oplossing om een oppas te vinden is Sitly, je kent het misschien onder de oude naam Oudermatch. Sitly is de grootste oppassite van Nederland, maar ook zijn ze actief in België. Er zitten ontzettend veel oppassers aangesloten bij Sitly en elke dag melden zich nieuwe oppassers aan. Altijd een oppas in de buurt dus!

Op de website van Sitly, of in de app, kun je jouw profiel aanmaken en vervolgens ga je op zoek naar de perfecte match voor jou en je kinderen. Wanneer je denkt je match gevonden te hebben dan kun je diegene een berichtje sturen om eventueel een kennismaking mee te plannen. Ontzettend simpel dus!

Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk altijd wel meerdere oppassers in jouw buurt kunt vinden en degene die voor jou geschikt lijkt kun je uitnodigen voor een kennismaking. Het moet tenslotte wel klikken. Dit is dus een snelle manier om een geschikte en betrouwbare oppas voor jouw kinderen te vinden. Iets waar je misschien niet per definitie aan gedacht zou hebben, maar zeker van deze tijd. Want zeg nu zelf, we doen zoveel online. Waarom niet online op zoek naar een oppas?

betrouwbare oppas

Check altijd of de oppas geschikt is

Het is altijd handig om voordat je jouw kindjes aan iemand toevertrouwt een check uit te voeren. Een telefoonnummer is natuurlijk al mooi, maar je moet zeker op een aantal dingen letten:

 1. Check als eerst referenties. Erg belangrijk om er achter te komen of het echt een geschikte oppas is
 2. Erg belangrijk is de klik tussen jouw kinderen en de oppas. Je doet er goed aan om eerst een kennismaking te organiseren voordat de oppas echt komt oppassen.
 3. Geen goed gevoel of twijfels? Doe het dan niet! Je moet een goed gevoel bij je oppas hebben en niet in de stress zitten als de oppas bij je kinderen is.
 4. Ga liever niet voor teveel verschillende oppassen. Elke keer een ander gezicht voor je kind is niet prettig en het kan zich er ook onzeker of bang door gaan voelen.

 

Wat spreek je af met de oppas?

Het is verstandig om voordat de eerste oppas uurtjes beginnen duidelijke afspraken te maken met je oppas.

 • Wil je dat de oppas veel met je kinderen speelt, koekjes bakt en knutselt of moet het ook weer netjes zijn wanneer jij de deur binnen komt?
 • Wat als de kinderen ziek zijn?
 • Wat als jij op het laatste moment afzegt?
 • Wat mogen ze wel of wat mogen ze juist niet?
 • Hoe laat moeten de kinderen naar bed?
 • Wat moet er gedaan worden?
 • Wat betaal je de oppas?
 • Betaal je ook eventuele reiskosten?
 • Wat als de oppas ziek is?
 • Ga je voor een uurtarief of een tarief voor de hele avond of dag? En wat is dat tarief?

Wat betaal je een oppas?

Het is misschien lastig in te schatten wat je een oppas betaalt. Dat hangt natuurlijk een beetje af van de leeftijd van de oppas, van het aantal kinderen waar op gepast moet worden, is het in de avond of overdag of misschien ook ’s nachts? Past de oppas alleen op of doet de oppas ook huishoudelijke taken? Wanneer dit het geval is kost een oppas natuurlijk meer geld.

Uurtarief overdag:

Wanneer je oppas overdag oppast kun je rekening houden met het aantal kinderen waar op gepast moet worden. Past de oppas op één kindje op dan ligt het uurloon vaak tussen de 5 en 6 euro, bij twee kindjes tussen de 6 en 8 euro en bij drie kindjes zou 9 tot 11 euro een redelijk tarief zijn.

Uurtarief avond:

Wanneer je oppas alleen in de avond komt wanneer de kinderen in bed liggen is 5 euro per uur vaak helemaal goed. Wanneer je s’nachts thuis komt is het zeker netjes om hier wat extra voor te betalen. Een vaste prijs is hierbij ook erg handig.

 

Veel succes met het vinden van een betrouwbare oppas!

betrouwbare oppas

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.