10 dingen die je deed voordat je moeder werd

Mama & Kinderen By jan 17, 2020 11 Comments

Als je moeder bent geworden is het alsof je in een totaal andere wereld bent gestapt. Je leven verandert totaal als je moeder wordt. Mama zijn is natuurlijk prachtig! Het geeft je heel veel, je weet in één keer wat onvoorwaardelijke liefde is. Maar er zijn ook wat dingetjes die je eerder heel snel even kon doen en als je eenmaal moeder bent dan gaat het niet zo makkelijk. Wij delen 10 dingen die je deed voordat je moeder werd.

Drie wasjes per week draaien

Nou dat gaat hier in ieder geval niet meer op. Die drie wasjes die je kon doen in voordat je kinderen had zijn er nu eerder 2 per dag.

Uitgebreid ziek kunnen zijn

Mama en ziek zijn dat gaat bijna niet samen. Echt uitzieken ook niet, met geluk even het bed in als de kinderen op school zijn. Maar dan heb je het huishouden nog, want met kinderen in huis is het nooit helemaal netjes of schoon.

Tijdens het shoppen alleen voor jezelf kijken

Vergeet het maar! Op de kinderafdeling zie je vaak veel te leuke dingen. Het resultaat: Een tas vol voor de kinderen en 1 of 2 items voor mama met een beetje geluk.

Uren lang tutten

Je nagels doen, je haar mooi stylen, uitgebreid de make-up aanbrengen. Met kinderen in de buurt werkt dat gewoon niet helemaal.

De deur uitgaan met alleen je sleutels, telefoon en portemonee

Nu moet de kinderwagen mee, luiertas, flesjes etc etc.. Ja, voordat je moeder werd hoefde je dat allemaal niet mee te slepen.

Spontaan de kroeg in gaan

Spontaan de kroeg in gaan dat zit er niet in, of je moet een oppas hebben die spontaan aan komt zetten… Voor je moeder werd kon je gaan en staan waar je wilde, met kinderen moet je heel wat regelen voor je überhaupt zonder kind weg zou kunnen.

In alle rust boodschappen doen, of juist vliegensvlug

Rustig boodschappen doen en je karretje bij de Albert Heijn volgooien, of juist even snel, snel wat dingetjes pakken. Nu je moeder bent kan dat alleen als de kinderen niet mee zijn. En als de kinderen dan in bed liggen speur je misschien wel het internet af naar cashback acties en de beste aanbiedingen.

Nachten lang series kijken

Heerlijk! Ik hield er van! In het weekend je serie door kijken totdat je ogen echt niet meer open wouden blijven. Nu staat er (met geluk) iemand naast je bed om 07.00 uur. BOE! Ik ben wakker! Mamaaaa, het is ochtend, de vogeltjes fluiten! Voordat je moeder werd stond er echt niet zomaar iemand om 07.00 uur naast je bed!

Lastminute meteen een weekendje weg

Heerlijk, een weekend naar Amsterdam. Deden we geregeld. Genieten was dat zeg.. Zullen we een hotelletje boeken voor vanavond? Nu zit dat er niet meer in. Er moet eerst een heel scala geregeld worden voor de opvang van de kinderen.

Urenlang gesprekken voeren met vriendinnen die niet over kinderen gaan

Hoe je je best ook doet, en waarover je ook praat.. Uiteindelijk zullen de gesprekken weer over je kinderen gaan. Niet te vermijden.

 

Heb jij nog leuke toevoegingen over dingen die je deed voordat je moeder werd?

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

11 Comments

 1. kiki hasselton schreef:

  ik heb geen kinderen, dus ik weet niet hoe het is met kinderen, maar ik kan nog heerlijk uitslapen (alleen lukt mij dat niet altijd, ik heb een automatische wekker in mijn hoofd die afgaat).

 2. Eke schreef:

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alles kan beamen, haha. Maar dat komt omdat mijn man en ik veel van elkaar overnemen en elkaar de tijd gunnen om iets voor onszelf te doen, op dat moment vermaakt de ander de kinderen. Scheelt een hoop!

 3. Jessica - Foodie Feest schreef:

  Ik heb nog geen kinderen, maar vooral dat vliegensvlug boodschappen doen vind ik nu heel fijn! En de was gaat hier ook maar 2 keer in de week aan haha!

 4. ingrid schreef:

  oh dit is zo herkenbaar. Al merk ik wel dat nu ze iets ouder zijn, dingen weer makkelijker worden

 5. Krystle/Batboy schreef:

  Ik kan mij overal wel in vinden. Het uitslapen mis ik trouwens ook wel. Niet dat ik tot 12 uur in mijn nest wil liggen, maar tot een uurtje of 8 zou wel eens fijn zijn.

  1. Maddy schreef:

   Ja echt he! Gewoon een keer tot 8 of 9 uur! Wat een feestje zou dat zijn 🙂

 6. Mariëlle | Me-licious schreef:

  Vooral het weinig wasjes draaien een lastminute een weekendje weg zou ik inderdaad missen. Maar ik ben nog geen mama, dus ik kan er nog niet over mee praten. Ik zie het wel bij vriendinnen om me heen dat er een hoop veranderd als je mama wordt.

 7. MC Kleuver schreef:

  Er kan misschien heel veel veranderen, maar er komen ook hele leuke momenten voorbij. Dan maar een wasje extra, toch?

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Ik maakte me vooral veel minder zorgen dan nadat ik moeder werd : )

 9. Rachelle schreef:

  Heel herkenbaar haha.

  Al doe ik nog steeds maar 2 wasjes per week. De rest van de was vergeet ik namelijk gewoon, of ik was de halve week dezelfde was :’) Schandalig eigenlijk hahaha

 10. Beebs and Moms schreef:

  Spontaan uit eten gaan, doen waar je zin in hebt, totale stilte om je heen, de hele dag dom op de bank hangen. Allemaal niet meer zomaar. Maar het heeft aan de andere kant zoveel weer opgeleverd dat ik niets zou willen missen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.