Weight Watchers week 3 en 4 : over pieken en dalen |REVIEW|

Mijn derde en vierde week Weight Watchers… ik heb jullie slecht nieuws te vertellen, maar ook goed nieuws. Welke wil je eerst? Het slechte? En dan eindigen met knal? Dat dacht ik al. Hier gaat ie dan.

Hoe de eerste twee weken gingen of waarom ik hieraan begonnen ben, is misschien lekker belangrijk voor je aan dit artikel begint. Hoeveel gewicht ik verloor en welke struggles ik tegenkwam? Gauw verder lezen dan!

Op ijsjesdieet? En mijn Weight Watchers punten dan?

Dus, korte pijn. Het slechte nieuws eerst. Mijn derde week bij Weight Watchers begon met een stevige streptokokkeninfectie in mijn keel. Er gebeurde iets wat ik nog nooit eerder mee maakte, iets wat in een vorig leven, nog niet zolang geleden, waarschijnlijk een droom zou zijn geweest. De huisarts zei : “Jij gaat enkel nog ijsjes eten!”

Mijn hart maakte een sprongetje maar kromp al snel weer in elkaar. Hoe moet ik dát nu combineren met mijn punten?

Ik ging op zoek naar een gulden middenweg…

En dan nu het goede nieuws!

In plaats van mezelf te settelen in de zetel met een pot (heerlijk) slagroomijs van Albert Heijn heb ik ijskoude smoothies gemaakt met ingevroren fruit. Ook niet allerbest door alle fruitsuikers en voor die smoothies moet je ook punten tellen (omdat je de vezels stukmaakt in de blender en hem opdrinkt waardoor je lichaam dus anders reageert, aldus Weight Watchers). Maar eerlijk is eerlijk, ik vond het al fantastisch van mezelf dat ik deze keuze maakte dus heb ik me even niet gefocust op tellen maar op HERStellen! Één van de goede adviezen die ik op Weight Watchers Connect kreeg van andere puntentellers.

[bol_product_links block_id=”bol_5a9b22889a882_selected-products” products=”9200000061168322,9200000085144849″ name=”Ww” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Een nieuwe start

Zodra ik weer mijn oude (bijna) rondhuppelende zelf was (want die knie wil natuurlijk nog steeds niet mee) ben ik weer flink beginnen tellen en hebben we weer heerlijke dingen gegeten.

Stiekem ook een nieuwe guilty pleasure ontwikkeld als tussendoortje : pindakaas met banaan, lekker even opwarmen in de magnetron, piepklein beetje cacaopoeder van canderel erover heen en je hebt gewoon warme gezonde Snickers in een kom. Wordt het nog beter dan dan?

Het wordt nog beter !

Naast dat heeelijke tussendoortje aten we met het hele gezin vers gemaakte pizza! Die maakten we op een bodem van wraps waardoor de punten dus niet gaan doorslagen!  Het was niet alleen superlekker maar ook nog eens reuzegezellig! Zelfs Lott vindt dit echt een absolute Weight Watchers Winnaar!

Voor mij & Philippe is de grote winnaar van de week Griekse risotto waarvan we het receptje vonden in Weight Watchers app. Echt heerlijk!

Mijn pijnpunten

Zoals jullie al gelezen hebben was ik helemaal verkocht aan cola & energydrinks. Cola hoeft voor mij echt helemaal niet meer. Ik verlang er niet naar en ik denk er zelfs niet meer aan! Maar je moet toch drinken, ja? Dagelijks drink ik zo’n 75 cl thee, aangevuld met water en Spa touch. Dat is en blijft gewoon water, maar met een fijne lekker touch op de achtergrond. Ruim 2 liter op een dag als het er een 3 zijn. Ik heb in mijn leven niet zo gezopen! Tenzij tijdens wilde nachten waarover ik hier echt niet ga uitwijden.

Die energydrinks… ‘t is een probleem. Maar als ik er nu één drink, doe ik dat wel veel bewuster. Enkel en alleen al het feit dat ik het blikje moet registreren in de app doet je toch dubbel nadenken.

Communie & Weight Watchers

Jullie weten heus nog wel waarom ik dit avontuur begon. Wel… het organiseren van een relatief groot feest daar komt (uiteraard) ook proeven aan vooraf. Manlief haalde een voorraad cava in huis en nu zouden we natuurlijk verschillende merken moeten testen voordat we beslissen voor welke we gaan. 7 munten voor en glas, dames en heren. Een ABSOLUTE boosdoener. Maar kijk, als ik cava MOET proeven dan kan ik daar natuurlijk ook weinig aan doen toch?

 

Wellicht wil je dit artikel ook lezen 🙂 

 

Mijn school is Weight Watchers hel

Onze cafetaria ligt bezaait met stukken chocolade, hele pakken koeken,… Na een zware voormiddag les lonkt zo’n stuk chocolade echt nog veel meer naar je dan jullie je ooit zullen kunnen voorstellen. Maar ik nam er gaan. “Flinke meid.”, denken jullie nu waarschijnlijk? Ik heb me wel laten verleiden. We kregen in de cafetaria een onweerstaanbaar aanbod om lekker de overgebleven hapjes van een studiedag op te smikkelen. Ja, lekker! Maar ik heb ze goed en zo kwaad mogelijk geteld en gekozen voor de hapjes waarvan ik de punten redelijk kon inschatten zoals vb. rolletjes wrap met zalm.

En dan nu… le moment suprême…

Na al die bergen, dalen, maar ook onwaarschijnlijke toppen die bereikt… wat vindt de weegschaal ervan ?

Week 3 : -0,500 kg TOTAAL : -4 kg

Week 4 : – 1,00   TOTAAL : -5 kg

jawel, ladies & gentlemen : vijf hele kilo’s op  4 weken! Ik ben extatisch!

Ik dacht dat mijn doel -10 kg tegen de communie op 28 april veel te hoog gesteld was maar nu ik mijn kleine doelen één voor één verwezenlijk vind ik elke dag meer zelfvertrouwen en vertrouwen in het programma van Weight Watchers : Ik kan het wél halen!

Volgende update ? Op 17 maart weer paraat met Weight Watchers praat (sorry, voor het rijmpje, kon het écht niet laten!) Intussen kunnen jullie steeds terecht op instagram waar ik tussendoor ook wat lekkers deel!

Blijven jullie wel voor mij supporteren? want soms heb ik ook echt wel moeilijke momenten hoor. Wat doen jullie als je een keer echt ongezond moet snacken?

 

 

 

 

18 reacties op “Weight Watchers week 3 en 4 : over pieken en dalen |REVIEW|”

  1. Smoothies van ingevroren fruit is het beste alternatief wat je had kunnen verzinnen. (En je brengt me ook meteen op een idee, haha). Goed dat je dit nog hebt combineren met gezond eten 🙂

  2. Leuke deze updates! Ik ben pas gestopt met WW, het nieuwe systeem was niks voor mij. Nu probeer ik het zelf, maar dit soort updates ga ik zeker volgen x

  3. Goed bezig! Toevallig zijn mijn vriend en ik begin dit jaar gestopt met snacken. Cold turkey, met de afspraak dat we op 2 momenten wel iets lekkers mogen. En dat laat je zo anders naar dingen kijken. Je merkt hoe vaak je eigenlijk je zelfbeheersing moet bewaren, maar tegelijkertijd geniet je dubbel als je iets snoept. Ook de alcohol laten we staan, al dronken we dat niet heel veel meer eigenlijk. Het resultaat? 6 kilo in twee maanden tijd. Waar ik dacht dat het onmogelijk was om op mijn streefgewicht te komen, hoef ik nu nog maar 4 kilo. Energydrinks was ook wel een dingetje trouwens, verslavend spul! Inmiddels helemaal mee gestopt en dat scheelt echt! Succes met de komende maand, je kan het 🙂

  4. Wat ben je goed bezig zeg! En het eten ziet er heerlijk uit! Een goed systeem dat tellen van de punten. Zo kun je alsnog van alles eten.

  5. Grappig eigenlijk, ik moest van mijn huisarts bij jusit dezelfde infectie babyvoeding eten en zat hier metr Olvarit…. LOL, de fruitpap, het was eens iets anders….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.