oververmoeide mama

Zieke kinderen en een oververmoeide mama.

Mama & Kinderen By mrt 02, 2018 2 Comments

De griep heeft hier in huis ook weer huisgehouden. Ik was dan niet ziek, maar werd wel een oververmoeide mama. Zieke kinderen, het is verschrikkelijk. Ik vind het altijd erg sneu, het liefst zou ik met ze ruilen. Mama ziek en de kinderen gezond. Merel heeft 2 griepvirussen te pakken gehad in 3 weken tijd en ook Bram heeft de hele week de griep al te pakken. Lekker sukkelen met elkaar hier hoor!

Griep het heerst al een tijd

Griep is gewoon ontzettend vervelend. Het heerst ook al een tijdje. Met Merel ben ik bij de huisarts geweest, ze was ziek, een paar dagen ging het goed en weer ziek. Dit vond ik wel erg lang duren. In 3 weken tijd 2,5 week ziek is niet goed. Ze was zo wit als een pier. De eerste variant was buikgriep. Daarna kreeg ze een andere vorm van griep waarbij alles pijn doet, hoge koorts en gewoon lamlendig.

Wat doe je dan met je kind als het ziek is

Als mijn kinderen ziek zijn willen ze het liefst alleen maar papa of mama, papa werkt dus dan is mama er. Meestal sluit ik de hocker bij de bank aan en dan leg ik het kussen en dekbed op de bank. Eten willen ze niet, dus probeer ik er altijd wat fruit, yoghurt of vla in te krijgen. Veel drinken en thee zetten. De thee drinkt mama dan ‘gezellig’ mee.

oververmoeide mama

Gebroken nachten

Met een ziek kind zijn de nachten lang, niet vol slaap, dat dan weer niet. Lange nachten zaten we beneden of lag ze bij ons in bed. En dan slaap je gewoon niet, of niet goed. Toen werd Bram ook nog ziek en was het helemaal feest. Ook al is het een jongetje, het is een man. En ja, daarbij komt de mannengriep. Afgelopen zaterdag was Mark naar Heracles geweest en daarbij heeft hij wat biertjes genuttigd. Een nachtje op de bank slapen vond hij klaarblijkelijk heerlijk. Dan komt het he, heb ik niet 1 kind in bed, maar 2. Merel en Bram sliepen bij mij in bed terwijl Mark heerlijk op de bank zijn dutje deed. Conclusie: Lig je met je hoofd de ene kant op, blaft de één in je gezicht van t hoesten. Draai je je om, dan kucht de ander in je gezicht. Top! Een voet tegen je neus en een elleboog daar. En dit gaat dan nog maar over 1 nacht. In de afgelopen 3 weken heb ik denk ik 2 nachten goed geslapen.

Een oververmoeide mama

Als je kinderen ziek zijn wil je alles voor ze doen, het liefst kus je ze beter of knuffel je ze beter. Helaas werken mama’s kusjes die bij pijntjes helpen niet tegen de griep. Conclusie is dan wel weer dat ik een oververmoeide mama ben geworden door die helse nachten. Gelukkig is Merel beter, maar Bram heeft tot nu toe nog weinig aan zijn krokusvakantie gehad. En dat terwijl we zulke leuke activiteiten op de planning hadden.

Heb jij ook altijd zo’n medelijden met je kind als het ziek is?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Fleur schreef:

    Jeetje, beterschap! Ik moet het meteen afkloppen, maar de griep is hier nog niet langs geweest. Zieke kinderen zijn altijd zo zielig. Ik zou ook het liefste met ze ruilen

  2. Marieke schreef:

    jaaaa hier is hij nu ook al voor de 3e (!) keer ziek in 2018. Niet normaal… We mogen op dit moment ‘genieten’ van de waterpokken. Zo zielig.. maar ook ik voel me idd doodmoe! Sterkte! Hopelijk begint de lente nu snel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.