broodtrommel

Zo blijft de broodtrommel van je kind ook echt van je kind.

Mama & Kinderen By feb 22, 2018 32 Comments

Op veel scholen zijn er continuroosters, zo ook op die van Merel en Bram. Om half 9 begint de school en om half 3 zijn ze vrij en haal ik ze weer op. De schooltasjes zijn dan ook goed gevuld met 2 bekers, een broodtrommel en bakje voor het fruit. Veel scholen raden aan om de naam van je kind dan ook te vermelden op de bekers, bakjes, tasjes en trommels.

Vermeld de naam van je kind op de spullen

Veel scholen raden het al aan, maar anders geef ik het je ook graag nog even mee. Het is goed om de naam van je kind te vermelden op de spulletjes. In veel jassen is er een naamlabel gestikt zodat je de naam en gegevens van je kind in de jas kunt zetten. Op bekers, trommels en bakjes is dit niet het geval. Maar je wilt natuurlijk wel dat de beker, de broodtrommel en het bakje voor het fruit weer in de juiste tas terecht komen. En het voorkomt natuurlijk verwarring. Het zou niet de eerste keer zijn dat 2 kindjes dezelfde beker hebben.

Schrijven op de trommels en bekers

Toen Merel net op de basisschool begon zette ik haar naam overal op met een watervaste stift. Dat gaat een tijdje goed maar dan verdwijnt de naam na een tijdje toch weer. Ook staat het natuurlijk niet erg mooi. Wist ik veel, als nieuwbakken basisschool moeder moet je er gewoon een beetje inkomen. Zo leer je bijvoorbeeld dat het dus wel handig is om de naam van je kind op de spullen te zetten en dat een stift misschien toch niet de beste oplossing is. Tenminste, niet als je elke dag de naam weer opnieuw kan schrijven.

Ik had een oplossing, dacht ik…

Netjes schreef ik op een aantal papiertjes Merel E. Ik plakte dat met plakband op de bekers en trommels. Natuurlijk blijft dat er niet lang goed opzitten. Ik keek eens rond hoe de andere moeders dat nu deden en op internet is natuurlijk ook genoeg te vinden.

De oplossing

Stickers zijn er in allerlei soorten en maten. Nu denk je sticker? Dat gaat er zo af. Maar nee, er zijn ook stickers die dus wel mooi blijven ook al worden ze nat. Je kunt dus stickers laten maken met de naam van je kind. Super makkelijk!

Stickers voor allerlei spullen

Stickers kun je laten maken voor natuurlijk veel meer dingen dan een beker of een broodtrommel, denk daarbij bijvoorbeeld aan stickers voor op pakketjes, stickers voor op de auto of misschien een leuke sticker voor op de kinderstoel. Bij Stickerkoning.nl zijn er genoeg mogelijkheden om de sticker te laten maken die jij graag hebben wilt. Je zou bijvoorbeeld leuke glow in the dark stickers kunnen laten maken voor op de kamer van je zoon of dochter. Dat is super leuk en zo hoeft je kind niet bang te zijn in het donker.

Gebruik jij stickers op bepaalde voorwerpen?

 

 

Ben jij gek op thee? Dan heb ik hier een leuke review voor je!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

32 Comments

 1. Deborah schreef:

  Wat handig. Zeker voor de wat lagere groepen. Vinden ze ook nog eens hun eigen spulletjes terug.
  Wij gebruik stickers voor op onze kliko bakken haha.

 2. Manon schreef:

  Wel goed om je naam er op te zetten, kindjes nemen al vaak gauw iets mee en zo hoeft de broodtrommel niet gemist te worden

 3. Els schreef:

  Handig, zeker weten
  Ik heb trouwens autostickers, een auto vol bloemen: redelijk uniek en iedereen kent hem in onze stad! 😉

 4. priscilla schreef:

  Mijn dochter gaat nu sinds een paar weken naar de peuterspeelzaal en ik heb al haar spulletjes voorzien van een naamsticker. Super handig!

 5. Monique schreef:

  Goeie tip! Stickers zijn voor zoveel dingen handig.

 6. Xarifa schreef:

  Dit doen wij niet. Maar ik en mijn broertje zitten inmiddels dan ook op het MBO en het Middelbaar onderwijs waar weer alles anders gaat!

 7. Nail art boek schreef:

  Superhandig ik had eerder voor mijn zoon ook altijd naamstickers liggen.

 8. Janet | thatonetime schreef:

  Ik werk in het onderwijs en tegenwoordig heeft bijna elk kind stickers op zijn of haar broodtrommel en drinkbeker.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Eigenlijk zelden. Maar ik zie zeker het nut in om schoolspullen goed te merken.

 10. Fleur schreef:

  Hier zijn alle broodtrommels en bekers voorzien van naamstickers. Die zijn tegenwoordig zo goed, dat ze er ook in de wasmachine blijven zitten

 11. Jessica schreef:

  Ik weet nog wel dat wij altijd een pleister hadden als sticker met onze naam erop haha

 12. Manon schreef:

  Handig, en de kids vinden het vast ook fantastisch! Ik vond stickers vroeger altijd geweldig.

 13. Inge schreef:

  Yeeeeep!
  Ook zo’n stickermoeder hier ! Maar dan nog slaagt ze erin om elk jaar verschillende dingen kwijt te raken die dan ook nooit nog te Voorschijn komen. Ook niet bij de verloren voorwerpen. Geen idee hoe ze het doet!

 14. Eva schreef:

  Supertip! Ga meteen eens op de website kijken

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 15. Felice Veenman schreef:

  Hoezo, de spullen niet stikkeren?/ Zoonlief vergat altijd alles: zijn klasgenootjes bezorgden het weer terug…heel lastig zonder naamstikker

 16. bertine schreef:

  handig! ik heb stickers met de naam van mijn dochtertje, vind dat heel fijn

 17. Kool Family schreef:

  Ik gebruik nog geen stickers, maar misschien moet ik dit toch wel eens doen. Mooier dan overal namen met stift opschrijven in elk geval.

 18. Tiffany schreef:

  Goede tip, ik ga dit zeker onthouden!

 19. Debbythechocoholic schreef:

  Ik had vroeger ook mijn naam staan op de broodddoos. Handig en zo geraak je dat nooit kwijt (hoewel mijn zus daar toch altijd in slaagde haha!).

 20. mckleuver schreef:

  Op school werd het er al ingebakken. Schrijf eerst je naam op. Stickers zijn inderdaad erg handig 🙂

 21. Joanne schreef:

  Stickers zijn daar inderdaad een handige en leuke oplossing voor!

 22. Judith schreef:

  Ik heb de stickers, maar in de ochtend let ik niet zo op en wisselen de broodtrommels van beide meiden vaak af

 23. Merel schreef:

  Ik schreef de naam met merkstift aan de zijkant van haar broodtrommel, hielp ook wel (al vervaagt dat na verloop van tijd). Maar die stickers van tegenwoordig vind ik een stuk makkelijker!

 24. Laura Martens schreef:

  Het lijkt me wel heel vervelend als de broodtrommel bijvoorbeeld kwijt raakt. Goed idee zulke stikkers! Ik hoop dat het echt werkt ook.

 25. marjolein schreef:

  Ons zoontje en straks oo dochter krijgen een eigen gepersonaliseerde broodtrommel. Dolblij zijn ze er altijd mee 😀

 26. Dhini schreef:

  Dat is zeker handig voor kinderen vooral als toevallig dezelfde broodtrommel heeft. Ik gebruik op dit moment met permanent pen

 27. Ellen schreef:

  Stickers maken alles veel leuker en persoonlijker 🙂

 28. Marieke schreef:

  Ik gebruik inderdaad ook stickers voor op de bakjes en bekers van mijn zoontje. Heb stickers die goed tegen de vaatwasser kunnen. Heel handig.

 29. natalie schreef:

  Leuk idee idd! Mijn zus laat ook stickertjes maken met de namen op en plakt ze dan ook overal in de spullen en kledij! Zo geraakt er niets verwisseld!

 30. Marieke schreef:

  Die stickers zijn inderdaad heel erg handig! Ik heb ze ook! Ook heel fijn voor de juf als de naam er duidelijk op blijft staan. Er zijn altijd zoveel dezelfde bakjes…

 31. esther schreef:

  Goed dat ik dit nu lees, ik moet nog even naamstickers aanschaffen voor de jongste!

 32. Nathalie - Volgmama.nl schreef:

  Ik gebruik ook van die stickers op broodtrommels enzo. Maar ik heb ze nu op dus moet weer nieuwe bestellen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.