weight watchers

Weight Watchers, de stand na twee weken. | Review |

Gezondheid By feb 17, 2018 11 Comments

Dag lieve schatten! Zoals beloofd kom ik na twee weken even de stand van zaken met jullie doornemen. Ik kan alvast verklappen dat al twee lezers me lieten weten dat ze beslist hebben om samen met mij de uitdaging met Weight Watchers de komende drie maanden aan te gaan. Ik vind het fantastisch als jullie me zulke nieuwtjes mailen, DOEN dus! meermetinge@gmail.com of je mag me altijd roepen op instagram!

Weight Watchers : de eerste aanpassingen

De eerste week was het een beetje zoeken. In het nieuwe flex-programma heb je zoveel vrijheid omdat je nu opzoek kunt naar een gezond verzadigend gevoel door dankzij de nulpuntenproducten.

Iets wat voor mij een kleine valkuil was in dit Weight Watchers avontuur : Mezelf lekker vol te eten aan nulpunten en dan had ik elke dag een stapel punten over. Dàt, dames, is dus niet de bedoeling. Het heeft me een dag of twee gekost om een fijn evenwicht te vinden tussen de zero-pointsvoedingsmiddelen, boordevol eiwitten en gewoon lekker mee-eten met het gezin.

In mijn vorig artikel vertelde ik jullie over mijn cola-“verslaving”. Daar gaat het echt super mee! Als ik de voorbije week 5 glazen cola gedronken heb dan zal het al veel zijn! Ik zal jullie mijn trucje verklappen.

Naast thee, en water heb ik Spa Touch in huis gehaald. Dit is eigenlijk gewoon licht bruisend water waar een smaakje aan toegevoegd is. Geen overweldigend smaakje maar toch eens een aangename touch tussen dat water door!

Weight Watchers : past punten tellen in het gezin?

Ik vind het echt ongelooflijk hoe weinig aanpassingen het van mijn gezin vraagt. Ik kan gewoon lekker mee-eten aan tafel. De enige grote verandering is de weegschaal naast mijn bord.

Stiekem stal ik snoepje uit een van Lott’s snoepzakjes…Lap! Betrapt… “Mama! Je gaat die punten toch wel tellen, hoop ik?” Je hoort het : ik heb hier een goede agent die me bewaakt.

Daarnaast is het ook zo dat je vooraf alles kan plannen en je winkellijstje dus kan aanpassen aan wat binnen je puntenbudget past. Dat klinkt alsof het allemaal ongelooflijk strikt en gepland is maar dat is het allerminst.

Hier lees je hoe we last-minute een cake in elkaar flanste om carnaval te vieren, en dat kostte me lekker gewoon 2 punten van mijn dagtotaal. (Ik heb er 28, dus echt een peuleschil!)

Of Weight Watchers binnen het gezinsleven past ? AB-SO-ZEKER-WETEN-LUUT!

Heb ik deze week gefoeterd, Weight Watchers?

Ja, en nee.

Ik wist dat ik een hele moeilijke dag zou hebben op school. De cafetaria ligt er namelijk bezaaid met chocolade en koekjes voor een prijsje… De hele dag ben ik er super flink in geslaagd niets te kopen (pluim voor mezelf!) tot dat…

Jawel, een van de docenten me een reep chocolade aanbood. Ja, kom op! Ik wil dit echt goed doen, maar dit. Dit slaat werkelijk alles. Uiteraard heeft deze chocoholic Weight Watcher deze reep gretig aangenomen!

Maar eigenlijk… Geen enkel probleem! Dankzij Weight Watchers heb je ook nog een extra weekbudget waarmee je dergelijke onverwachte extraatjes kan opvangen. Dus… onverwacht een etentje of een docent die met chocolade staat te zwaaien? Geen probleem! Dat kan dus gewoon! Za-lig!

Ik heb nog 1 hele moeilijke dag gehad. Ik werd deze week geopereerd aan mijn knie en mocht dus de hele dag niets eten. ’s Avonds mocht ik dan een broodje uit de cafetaria, en wat witte boterhammen met smeerkaas. De dag nadien kreeg ik een nooit eerder gezien prulbord voor mijn neus.

Best lekker hoor, maar van de voedingsdriehoek hadden zij blijkbaar nog nooit gehoord. Een hoop grootkeukenpuree, wat appelmoes en een kaasburger. Ja, nou,… Hoe lever je die punten in?!

Gelukkig de dag nadien weer naar huis, en weer netjes mijn programma opgepakt zoals het hoort. en de schade? Die valt reuzemee!

Weight Watchers : Kan ik nu nog wel lékker eten?

Godzijdank : JA! Ik heb sinds lange tijd niet zo’n heerlijke dingen gegeten dan de voorbije twee weken. En achter recepten hoef je niet te zoeken want die krijg je gewoon aangereikt via de handige app!

Ik zal jullie even een klein blikje gunnen in de lekkere dingen die de voorbije weken op mijn bord lagen.

De lekkerste ontbijtjes

Mijn ontbijt is eigenlijk elke dag hetzelfde. Ik ben dan ook niet zo’n vroege vogel en ontbijten is écht niet mijn ding. ’s morgens dus tijd voor wat lekkers : vers fruit, met griekse yoghurt en wat muesli/granola/special K. Zalig geniet. Echt. Zelfs een aanrader voor de niet-afvallers.

Lunchen is bij Weight Watchers ook gerust een feestje!

Eenvoudiger gaat het niet worden : Omeletje bakken, lekker afkruiden wat olijfjes erbij en een paar blokjes witte kaas voor… jawel 2 punten! Dit heeft me eigenlijk echt gesmaakt. Ik ga die deze week zeker nog een keer maken! Het water loopt me in de mond tijdens het schrijven over dit simpel en heerlijk omeletje.

En dan uiteraard onze carnaval-feest-Weight Watchers-lunch : receptje vind je hier!!

Lekker dineren met het gezin kan dus ook bij Weight Watchers!

We aten een keer volkoren wraps met gerookte zalm. Eén van Lott’s favorieten en daar leg je nou ook net zoveel groenten tussen als je zelf wil. Lekker, verzadigend en de kinderen zijn er dol op. Wordt het nog beter dan dit?!

Of een heerlijke rijstschotel met tofu, klinkt wat geitenwollensokkig zeker? Wel zolang je niet meer dan 100 gram tofu eet, kost je dat gewoonweg nul punten! En als vegetariër ben ik dolgelukkig met deze zero points!

Kunnen vegetariërs hun weg vinden binnen het nieuwe Flex progamma? Het antwoord is hier dus vomondig : “Ja!”

Maar dan… tussendoor wil je toch ook wel wat snacken en het is belangrijk dat je spijsvertering niet stilvalt en toegeveven : ik MOET echt af en toe wat kunnen smikkelen gewoon omdat ik er zin in heb.

Daarvoor heeft Weight Watchers een heel gamma aan snoepjes, chips en repen, maar liefst koop ik die niet te veel. Mezelf kennende, kan ik het toch niet bij eentje houden.

Weight Watchers

MAAR! Ik heb via de app ook een receptje ontdekt voor de perfecte snack als je zin hebt in chips. Je neemt gewoon een pot kikkererwten, en die rooster je in de oven of in de airfryer, afkruiden en klaar : NUL punten!

Twee weken Weight Watchers : Het resultaat !

Op dit zitten jullie eigenlijk toch allemaal te wachten hé? Want op welke manier dan ook, die kilo’s moeten dalen, en liefst ook nog wel snel. Natuurlijk niet té snel, ons huidje moet ook nog kunnen volgen.

Wel… ik kan jullie meedelen dat ik zeker wat kilo’s verloren ben. In de eerste week ging het razendsnel. Maar dat is natuurlijk traditioneel.

Resultaat week 1 : – 3 kilo ! (ja, écht! DRIE kilo!)

Resultaat week 2  met alle chocola en ziekenhuistroep erbij gerekend… :  -0,5 kg

TOTAAL GEWICHTSVERLIES NA TWEE WEKEN : 3,5 kg

Totaal overdonderd door het grote verschil tussen week 1 en week 2 raakte ik helemaal in paniek.

“Doe ik het wel goed?”

Weight Watchers raadt aan gemiddeld 0,5 tot 1 kg per week af te vallen. Ik zit natuurlijk ver boven dat gemiddelde. En zeg nu zelf, 3,5 kg op twee weken is eigenlijk verbazend snel.

Je mag natuurlijk ook niet vergeten dat ik vrijdag werd geopereerd en mijn knie stampvol (hoewel er van stampen niet veel in huis komt) vocht zit. Ook dat vocht remt mijn traject natuurlijk een beetje.

Help Weight Watchers : Doe ik iets verkeerd?!

Maar goed, ik voelde me echt bagger. 0,5 kg nadat ik zo mijn best deed…  Ik besloot een hulplijn in te roepen en postte mijn bericht op Weight Watchers CONNECT. Dat is een vorm van sociale media waar je toegang toe krijgt wanneer je de app installeert.

Daar stelden ze mij al snel gerust en kreeg ik een zee van lieve woordjes over me heen. Daarnaast stonden zij ook allemaal klaar met supertips voor de komende twee weken.

En 1 ding is duidelijk,  Weight Watchers doe je niet alleen. Je wordt zonder (voor)oordelen opgenomen in een community die helemaal voor gezondheid wil gaan. Van slanke mensen die op zoek zijn naar extra gewicht, mensen die graag meer willen bewegen, mensen die een nieuw evenwicht zoeken en vreetzakken zoals ik.

Ik ben echt helemaal omvergeblazen door dit geweldige resultaat. Ik voel me nu al beter in mijn vel, stilletjes aan klaarstomen voor de communie voor Lott. Weight Watchers, We gaan er samen voor! De komend twee weken gaan we weer lekker knallen. Met de ndadruk op lekker!

Stiekem droom ik van -10 kg op de dag van de communie. Dat is exact de dag waarop ik 3 maanden Weight Watchers volg. Benieuwd of dat gaat lukken? Volg dan zeker mijn updates hier op Meer met Mama of volg me op instagram voor nog veel meer Weight Watcher updates.

Volgende afspraak? Binnen twee weken hier op Meer met Mama : Zaterdag 3 maart!

Onder de indruk van mijn resultaat? Krijg je zelf al Weight Watcher kriebels?

 

 

 

 

 

maart

Author

11 Comments

 1. Laura | I scream beauty schreef:

  3,5 kilo eraf is al super goed Joh! Ik ga na mijn zwangerschap weer beginnen met Personal Body Plan, deze manier van afvallen en gezond eten bevalt mij erg goed.

 2. Lazy Bird schreef:

  Goed bezig zeg!!! En wat leuk dat je vegetariër bent, ik ben dat zelf ook lang geweest maar sinds 1 jaar vegan. Keep it up!

  X Lazy Bird (the Lazy Vegan)

 3. Debbythechocoholic schreef:

  Ik word spontaan blij van het lezen van je goede ervaring met WW. Fijn dat je zoveel lekkere gerechten kan maken (ik heb alweer honger gekregen!) en de punten gemakkelijk kan inbrengen. Ook leuk dat je gezin je zo helpt en steunt.
  Oh en als ik me niet vergis heeft WW van die lekkere chocolade repen waar je ook af en toe eens van kan snoepen. Ik kocht die vroeger heel veel toen ik zelf experimenteerde met afvallen.

 4. Joanne schreef:

  Zo’n soort ontbijtje eet ik ook altijd. Zo lekker! Ik wissel wel altijd af met verschillend fruit 🙂

 5. Jamey schreef:

  Wauw. Super goed bezig zeg. Echt knap van je.

 6. Kimberley schreef:

  Respect! En natuurlijk moet je ook eens een chocoladereep kunnen eten joh. Genieten hoort er ook bij 🙂

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Wauw die maaltijden zien er echt heerlijk uit. En heel aantrekkelijk!

 8. Fleur schreef:

  Mooi resultaat. Het is ook beter om niet te snel af te vallen. Ik denk dat je heel goed bezig bent!

 9. Lisa schreef:

  Wauw, wat ben jij super goed bezig zeg! En wat ziet het er allemaal lekker uit 🙂

 10. Layla schreef:

  Als ontbijt eet ik zelf muesli. Een aanrader 🙂 Soms eet ik ook de restjes van de vorige avonden. Misschien doe ik ook wel mee met dit programma, lijkt leuk 🙂

 11. Thomas Culinair schreef:

  Wat ben je goed bezig! Die gerechten zien er inderdaad gewoon smakelijk uit! Succes verder!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.