weightloss challenge

Uit de biecht : “Ik ben een echte vreetzak” – The weightloss challenge

Gezondheid By feb 03, 2018 18 Comments

Oké, dames. We zitten met een probleem. In april doet Lott haar communie en zolang ik eruit zie als een orka ga ik echt niet hét kleedje vinden waarin ik me goed genoeg voel op deze mooie dag. Mijn gewicht, dat ik écht niet ga benoemen in cijfers, is samenloop van verschillende omstandigheden. Het aloude eerste excuusje hoort daar ook bij : ik heb er nu eenmaal gewoon aanleg voor. Dat is geen leugen maar geen reden om bijna in de categorie morbide obesitas terecht te komen. Tijd voor ‘The weightloss challenge!’

3 jaar in een ziekenhuisbed.

Ik bracht bijna 3 jaar door in een ziekenhuisbed waardoor ik dus geen enkele vorm van beweging kende. Ook daar is het helemaal mis gegaan.Op dit moment is bewegen nog steeds een probleem aangezien ik nog een knie-operatie in het vooruitzicht heb.

Zo, tot zover de redenen die ik ergens anders kan leggen dan bij mezelf. Doet toch ook wel eens deugd. Het op iets helemaal anders steken dan ‘elk pondje gaat door het mondje’. Maar eerlijk is eerlijk…

Mijn eigen aandeel is groter dan de omstandigheden…

En daarom besluit ik om vanaf vandaag mezelf helemaal klaar te stomen voor Lott’s communie en niet alleen voor Lott’s communie maar voor de rest van mijn leven.

Ik wil een mooie mama zijn, een trotse mama, daarom geen maatje 36 mama, maar een fiere vrouw die er staat.

Weight Watchers gaf me de kans op hun nieuwe lifestyle-plan voor jullie te testen nl. WW FLEX ! Ik noem het bewust een life-styleplan en geen afvalrace omdat Weight Watchers zoveel meer schijnt te zijn dan enkel maar letten op je eten.

Ze presenteren zichzelf als een totaalpakket voor een totaal andere levensstijl. Dat is nu net waar ik naar op zoek ben!

Vandaag sta ik heel even bewust stil bij de problemen die ik ga tegenkomen de komende periode.

Vanaf vandaag kunnen jullie elke twee weken een update verwachten van hoe het verloopt, waar ik tegenaan loop en of Weight Watchers echt wel iets voor mij is, en misschien ook voor jou?

Probleem numero uno : Emo-eten

Ongeacht of ik nu iets te vieren heb, of een tegenslag te verwerken krijg, volgens mijn vraatzuchtig brein is er maar één oplossing voor alle problemen in de wereld : zoveel mogelijk, zo ongezond mogelijk eten tegelijkertijd in mijn mond proppen.

Je zou kunnen zeggen; maar Inge toch, haal dat dan niet in huis. Maar met een nachtwinkel drie deuren verder is dat eigenlijk ook geen optie. Op die momenten ga ik over lijken om die XL zak chips te pakken te krijgen.

Probleem nummer 2 : Feestjes

Ik hou van gezelligheid, en als ik gezelligheid zeg, laat ons eerlijk wezen, dan denk ik lekker samen tafelen. Lekker eten, lekker drinken, lekker kletsen, daar draait het dan toch allemaal om?

Zo smeekt de bourgondiër in mij om  een manier te vinden om die gezelligheid te gaan omdenken.  Eén van mijn doelen de komende weken is dan ook het vinden van een mooie balans tussen gezelligheid en gezondheid.

Want eerlijk, ik wil echt wel zo lang als mogelijk op deze bol van die gezelligheid kunnen genieten

Probleem nummer 3 : Drinken

 

Ik drink veel te weinig, en als ik drink dan kies ik voor de verkeerde dingen. Ik ben een totale sucker voor energydrinks en cola. Ik denk dat dat gewoonweg een no go wordt voor mij.

Misschien biedt het programma van Weight Watchers een alternatief zodat ik af en toe wel kan genieten van dat glas cola? We gaan het zien.

Mijn watervoorraad is alleszins groot genoeg, daar zal het niet aan liggen!

Probleem nummer 4 : Schoolkoeken & suiker

Er staan altijd, maar dan ook echt altijd wat koeken in de kast om met Lott naar school te geven. De grootste uitdaging wordt misschien wel om ook die heerlijke en schattige koekjes te laten staan. Als ik WW mag geloven, gaat er ruimte genoeg zijn om af en toe iets lekkers te snoepen. Ik hoop zo hard dat ze gelijk hebben!

Probleem nummer 5 : Porties

Ik eet altijd te veel. Ik weet het heus wel wat de juiste dingen zijn om te kiezen maar als genoeg heb, en het was zo lekker… Aangezien manlief een echte keukenprins is, schep ik gewoon nog een keertje bij. Niet omdat ik honger om, maar omdat ik daar zin in heb!

DE START VAN DE WEIGHTLOSS CHALLENGE !

Ik kreeg van Weight Watchers de kans om jullie 3 maanden mee te laten kijken in mijn traject. Zoals je jullie weten, beloofde ik eerlijk te bloggen.

Dat wil ook zeggen eerlijk reviewen.

Wat mogen jullie verwachten ?

 • Ik ga voor jullie een kijkje nemen hoe dat nu echt werkt met die punt.
 • De app gaan we uitgebreid testen
 • En last maar zeker niet least : Weight Watchers; Werkt mijn weightloss challenge?

Weight Watchers : Wat is dat nu eigenlijk?

Wel, Weight Watchers biedt een totaal programma aan dat individueel wordt bekeken en aangepast. Zo wordt er  zelfs rekening gehouden op je borstvoeding geeft of niet zodat je toch voldoende calorieën binnenkrijgt. We zijn namelijk niet op zoek naar een crashdieet, dames.

Puntensysteem

Alles wat je eet krijgt een bepaalde puntenwaarde. Die worden vooraf door ingewikkelde berekeningen door professionals bepaald en die staan voor ons lekker gemakkelijk allemaal in de app. Handig toch?

Het nieuwe flex-programma zou een groot gamma aan producten hebben die een waarde van 0 punten kennen. Hiervan zou zou je dan, met gezond verstand, een verzadigende portie van mogen eten zonder de punten tellen.

Gaandeweg zal ik meer en meer ontdekken over Weight Watchers en hun nieuwe flex-systeem, en ik breng jullie er natuurlijk telkens in primeur van op de hoogte!

Installatie van de app

Zo, vandaag ga ik er dus aan beginnen. Ik denk al weemoedig aan mijn koeken maar ik droom al van een silhouette in een prachtige jurk op Lott’s feest.

Meteen van start dus : ik installeerde de online Weight Watchers app zonder problemen. Van in het begin wordt alles heel erg duidelijke aangegeven en krijg je al wat uitleg. De app lijkt ook handig en snel te besturen te zijn. Dus als je toch nog gauw wat in je mond stopt, zeker tijd genoeg om het er nog gauw bij op te tellen!

Horror

Vandaag die weegschaal op, wat een horror. Ik zal 1 geheim verklappen… Het heeft drie cijfers…

Ik hoop dat ik jullie binnen twee weken mag komen verrassen met fantastisch nieuws en al wat kilo’s minder. Ik ga proberen kleine doelen te stellen. Anders zou ik wel eens overweldigd kunnen raken…

DOEL NUMMER 1 : Nooit meer 3 cijfers!

DOEL NUMMER 2 : de eerste 5 kilo eraf!

Spannend hé?  Ik vind het echt wel.

Goed begonnen, half gewonnen?

Hier alvast een kijkje naar mijn heerlijke ontbijtje van vanochtend. Dit heeft me weinig punten gekost en ik heb er echt van genoten.

Ik ben helemaal klaar voor een weightloss challenge! Lekkere & gezonde keuzes : Here I come!

Wanneer de volgende update?

Op zaterdag 17 februari kom ik met de eerste resultaten van de weightloss challenge, de eerste dingen waar ik tegen opbotste en de grote successen die ik maakte.

Daarnaast laat ik in de loop van volgende week iets vallen op mijn eigen Instagram pagina. Die kan je vinden onder de naam Tintel.inge

Volgen hoor, ik wacht op jullie!

Ik begin hier echt aan met een super klein  hartje. Een beetje aanmoediging zou echt enorm fijn zijn.

Een paar echte supporters aan de zijlijn zal ik echt wel kunnen gebruiken bij deze weightloss challenge.

Heb jij wel eens Weight Watchers geprobeerd? Heb jij een paar tips of bemoedigend woordjes voor me?

 

 

 

 

 

Author

18 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind dat je enorm duidelijk in beeld hebt waar het mis gaat! Dat lijkt me al een enorme sprong in de juiste richting. Veel succes gewenst. Het gaat vast lukken als ik het zo lees!

  1. Inge schreef:

   Bedankt, Nicole. Ik hoop echt dat lukt!
   Karakter : zero
   Nu is het aan mij om het tegendeel te bewijzen of te hopen dat WW een goeie combinatie voor me is!

 2. Marieke schreef:

  Heel veel succes met deze challenge! Hopelijk kun je straks met een trots gevoel naar de communie!

  1. Inge schreef:

   Bedankt! Dat hoop ik ook!
   Wonderen zal ik niet meer kunnen verrichten op die korte tijd denk ik, maar een goed gevoel heeft natuurlijk niet alleen te maken met dat cijfertje op de weegschaal.

 3. kiki hasselton schreef:

  heel veel succes!! Ik ben ook aan het afvallen en heb daar ook de grootste moeite mee. Ik denk ook dat een stukje tevreden zijn met jezelf ook een boel zal veranderen, dat heb ik namelijk nog niet.

  1. Inge schreef:

   absoluut!
   Stapje per stapje!
   We komen er wel.

 4. Michelle schreef:

  Hey Inge

  Ik ben zelf ook volop bezig met Weight Watchers aangezien zwangerschapskilo’s bij een 3de net iets meer blijven plakken dan bij de eerste twee ??. Ik moet eerlijk zijn, het werkt! Ben ondertussen al dik 10kg kwijt en ik voel me goed. Een heel euforisch moment was dat ik terug in mijn eigen gewone broeken geraakte. ?
  Ik ben absoluut geen sportief type dus gaan fitnessen was ook geen succes.
  Door mijn maaltijden te plannen en mij meer bewust te worden van mijn honger gevoel, heeft bijgedragen tot die 10kg …

  Ik heb er 5 te gaan ?.

  Succes ermee! En geniet net dat beetje meer van dat glaasje wijn?

  X Michelle

  1. Inge schreef:

   Hey Michelle!

   Blij dat het voor jou zo goed gaat! Op hoeveel tijd heb je dat fantastisch resultaat bereikt?
   Werk je ook met de Flexmethode?

   Succes met die laatste vijf! Kanjer!!

 5. Jamey schreef:

  Wat goed dat je dit aan gaat. Succes er mee!

  1. Inge schreef:

   bedankt! 🙂

 6. Marjolein schreef:

  Ik kwam je tegen op connect. Een mede WW dus.. heel veel succes zelf nog maar een maandje bezig dus nog weinig tips. Wel 1 Coca cola zero cherry.. ?

  Heel veel succes

  1. Inge schreef:

   Hey! Kei fijn dat je hier zo terechtkwam!
   We gaan elkaar daar zeker nog zien!

   Jij ook heel veel succes!!

 7. Marianne schreef:

  Leuke blog, ga je volgen. Ook ik doe Ww flex, maar wil je wel 1 tip geven, let op met de 0 punten voedingsmiddelen eet deze niet te veel ivm de extra calorieën.
  Veel succes.

  1. Inge schreef:

   Oh WoW! Dat is alvast wel een supertip! Ik denk de hele tijd maar : oooh, nog een. Zetje Griekse yoghurt, lekkerrrr, nul punten…. ?

   Ik ga het proberen zonder de curus ge volgen hopelijk kan ik voor extra goeie raad bij jullie terecht!

   Bedankt om te volgen! Ik ga de supporters echt wel kunnen gebruiken!

 8. Leon - Puddifoots schreef:

  Goed bezig zeg! Ik ben ook begonnen met het aanpassen van mijn voedingsschema, ook door mijn slechte gezondheid. Het is niet normaal wat voor rommel er in de supermarkten ligt tegenwoordig. Ga zo door

 9. marjolein schreef:

  Heel veel succes het al niet niks zijn! Ik eet ook gezonder. zonder punten dat wel anders ga ik denken in punten in plaats van gezond. Goed van je hoor ! Zet ‘m op!

 10. Laura Martens schreef:

  Wat goed dat je er zo over schrijft, heel persoonlijk. Ik herken mezelf in sommige dingen echt wel. Ik ben benieuwd en wens je heel veel succes!

 11. Fleur schreef:

  Ik heb nooit weight watchers gedaan, maar ik geloof wel dat het goed werkt, omdat je leert keuzes maken en dat is op langer termijn wel heel goed om het vol te houden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.