inrichten slaapkamer

De slaapkamer: de fijnste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Huis & Tuin By dec 13, 2019 No Comments

Ben je er helemaal aan toe om het interieur in je slaapkamer eens goed aan te pakken en orde te scheppen? Het nieuwe jaar fris, met een goede nachtrust beginnen is nooit een slecht idee. Je slaapcomfort verbeteren door het opnieuw inrichten van je slaapkamer kan op veel verschillende manieren en in dit artikel delen we de fijnste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer.

Begin bij de basis

Belangrijk is om bij de basis te beginnen: de indeling van je slaapkamer. Je moet bepalen welke kleuren je hebt of wilt gaan gebruiken op de muur, heb je genoeg opslagruimte en wat komt op welke plek te staan?  Een plattegrond van de ruimte tekenen met de bijbehorende meubels is een goed idee. Je kunt zo namelijk goed bekijken in welke setting je wat wilt hebben staan.

Rust in de slaapkamer

Een goede nachtrust start bij een rustige, opgeruimde slaapkamer. Vaak zijn hier slechts een aantal kleine aanpassingen voor nodig. Je kunt de rust in de slaapkamer gemakkelijk creëren met behulp van de juiste opbergers, gordijnen of jaloezieën.

Slaapcomfort verbeteren bij het inrichten van je slaapkamer

Wanneer jij jouw slaapkamer aanpakt en opnieuw gaat inrichten, wil je natuurlijk ook het slaapcomfort verbeteren. Heb jij prettige kussens, is je dekbed nog fijn en hoe lang heb jij jouw matras al?

Wist je dat een matras tussen de 5 en 10 jaar meegaat? Jijzelf bent hierbij de perfecte graadmeter. Wanneer je matras niet meer voldoet kun jij dit aan je lichaam merken. Je ligt niet meer goed, kunt je draai niet meer vinden of wordt ’s nachts vaak wakker. Ook kun je last hebben van pijn of stijfheid in je rug of nek wanneer je de volgende ochtend wakker wordt. Toe aan een nieuwe matras? Deze bestel je met een goede service bij Matrasaanhuis.nl .

Richt je slaapkamer praktisch en sfeervol in

Het inrichten van je slaapkamer kan best een uitdaging zijn. De truc is om je slaapkamer praktisch en functioneel in te richten naar jouw of jullie behoeften. Door gebruik te maken van de hoogte van de slaapkamer kun je optimaal gebruik maken van de ruimte die beschikbaar is. Een mooie hoge kast is dan ook rustiger en praktischer dan twee niet zulke hoge kasten. Zorg dat je de ideale kledingkast voor jou hebt.

Ook doe je er goed aan om de slaapkamer niet vol te gooien met spullen. Het is namelijk een stuk makkelijker om je slaapkamer netjes te houden wanneer je minder ‘zooi’ hebt. Ontspullen is dan ook zeker de tip die we je meegeven. Betekent natuurlijk niet dat je een steriel witte kamer met alleen een bed zou moeten hebben. Kleed de vensterbank aan met droogbloemen of planten die lucht zuiverend zijn, de ‘anti snurkplant’ of misschien past een kamerboom wel perfect in jouw slaapkamer.

Een nachtkastje

Naast dat je een fijn en mooi bed op je slaapkamer hebt zorg je ook voor een leuk nachtkastje. Want het maakt niet uit of je kamer groot op klein is, het is prettig om wat spulletjes kwijt te kunnen zoals een wekker, een boek of een glas water.

De kleur

Het inrichten van je slaapkamer kan niet zonder rekening te houden met de kleuren waar je mee te maken hebt. Krijgt de muur een nieuw likje verf of heb je er al een mooi behangetje of kleurtje op? Mocht je met de kleuren van de muur aan de slag gaan dan zit je met koelere kleuren goed. Je doet er dan goed aan om te onthouden dan neutralen tinten zoals groen, grijs of blauw een goede basis zijn. Fellere kleuren zijn vaak namelijk erg energiek en druk en je wilt je slaapkamer juist rustig houden.

Je kunt ook gaan voor wit met één of meerdere pasteltintjes. De plafond een mooi kleurtje geven wanneer je een wat hoger plafond hebt kan ook zeker geen kwaad. Wanneer je een lager plafond gaat is wit wel een echte must.

Wil je je kamer echt karakter geven dan kun je ook gaan voor een donkere tint op één muur. Door ook accessoires in deze kleur te gebruiken zorg je voor de juiste balans in je slaapkamer. Een tint met karakter en tegelijkertijd de rust in je slaapkamer behouden? Dan is de kleur paars een echte aanrader.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.