kledingkast uitzoeken

De ideale kledingkast uitzoeken doe je zo:

Huis & Tuin By nov 19, 2019 1 Comment

Een nieuwe kledingkast uitzoeken is niet altijd even makkelijk. Hij moet functioneel zijn, maar ook wil je graag dat hij mooi in de slaapkamer staat. Met deze handige tips is het uitzoeken van kledingkasten een stuk makkelijker geworden:

Kledingkast uitzoeken: check de afmetingen

Wat misschien wel het meest belangrijk is wanneer je een nieuwe kledingkast wilt kopen is dat je een kast uitkiest die de beste afmetingen heeft voor de kamer waar jij hem kwijt wilt. Voor het gemak noem ik het de slaapkamer. Bedenk bij de start welke spullen er nog meer op je slaapkamer staan en welke items jij in je nieuwe kledingkast wilt opbergen.  Zorg dat je er rekening mee houdt welke soort kledingstukken jij hebt en hoeveel ruimte je nodig hebt voor je diverse kledingstukken. Denk aan de hangruimte, accessoires die je er in kwijt wilt en hoeveel leg-ruimte je nodig hebt. Ga je voor één kast of wil je meerdere kledingkasten in je slaapkamer plaatsen? Gaan de sokken en het ondergoed ook in de kast of gebruik je hier een andere ruimte voor?

Kledingkast kiezen: houd rekening met lange kledingstukken wanneer je op zoek gaat naar een kledingkast

Je hebt kledingkasten en kledingkasten. De indeling van de kledingkast is afhankelijk van de kledingitems die jij er in kwijt wilt. Heb je lange kledingstukken zoals lange vesten en lange jurken, dan is een lang hanggedeelte een echte must! Je zult dan dus een kledingkast moeten uitzoeken die een hanggedeelte heeft.

Let op de planken bij het kiezen van een kast

Natuurlijk heb je ook planken in je kast nodig. Je wilt je t-shirts en truien mooi houden toch? Dan hang je ze niet op, maar vouw je ze op. Dat helpt namelijk om ze de vorm te behouden die ze horen te hebben. Daarbij bedenk je welke hoeveelheid kleding jij hebt om op te vouwen. Je wilt nette stapels hebben en geen opgevallen rommeltje in je kast. Je doet er goed aan om het ongeveer zo te stapelen:

  • Truien: 3-4 truien op een stapel
  • T-shirt: 5-6 t-shirts op een stapel
  • Broeken: 4-5 broeken op een stapel
  • Jeans: 4-6 jeans op een stapel.

Je kunt er natuurlijk wel meer op elkaar plaatsen, maar dat zal snel een rommeltje worden. Je kunt dan beter voor een kast gaan met wat meer lades of planken.

Kledingkast uitzoeken voor jou alleen of voor meerdere personen?

Schaf je een nieuwe kledingkast voor jezelf aan, of deel je hem met je partner. Wanneer je de kast deelt is het goed om een scheiding tussen jullie kledingstukken te maken. Het zal anders een rommeltje worden en je kunt de dingen moeilijk vinden. Niet handig en rommelig!

Ga voor stofvrij wanneer je een kledingkast aanschaft

Een nieuwe kast uitzoeken? Dan ga je natuurlijk voor een kast die stofvrij is! Wanneer je voor een open kast gaat gaat er van alle kanten stof in en op je kleding zitten en dat wil je natuurlijk niet. Dit los je heel handig op door een kast met deuren aan te schaffen. Dit kan een schuifdeurenkast zijn, maar ook een kast met simpele klapdeuren is prima. Ze zijn in diverse stijlen te verkrijgen dus ook jij zult de gewenste kast vinden. Zorg er voor dat er tussen het plafond en de kast geen tot weinig ruimte zit, zo voorkom je ook die nare stofnesten bovenop je nieuwe kast.

Moet er ruimte zijn voor schoenen?

Vrouwen hebben vaak veel schoenen. Heb jij je schoenen in je kledingkast staan of ben je van plan ze hier een plekje te geven? Dan moet je ook hier rekening mee houden. Zo kun je ze op een plank zetten, maar ook onder de lange vesten en jurken plaatsen.

Succes met het vinden van de perfecte kast voor jou!

 

kledingkast uitzoeken

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.