Interieurtip: neem een kamerboom in huis!

Huis & Tuin By mei 03, 2019 1 Comment

Ik vind het heerlijk om de natuur in huis te halen. Het kan mij eigenlijk niet groen genoeg. Als jij er net zo gek als mij op bent heb jij waarschijnlijk ook genoeg bloemen en kamerplanten in huis, maar heb je er al aan gedacht om een kamerboom in huis te halen? Maakt het vaak net even af!

Een kamerboom in huis

Wat ik erg leuk aan kamerbomen vind, is dat je subtropische bomen in huis kunt halen. Boomsoorten die je eigenlijk niet in ons klimaat kunt houden, maar die binnenshuis prima tot hun recht komen. Klaar voor mooie inspiratiebeelden van een mooie kamerboom in huis? Lees dan vooral verder!

De bananenboom als kamerboom

Met de bananenboom haal je de tropen in huis. De bananenboom komt van oorsprong uit Australië en Zuid-Oost Azië. Het is een erg mooie kamerplant die enorme bladeren heeft en zorgt voor veel groen in huis. De Bananenboom heeft veel zonlicht nodig dus je doet er goed aan om deze dicht bij het raam te zetten. De bananenboom heeft ook veel water nodig, ook is het goed om de bladeren 2 keer per week te besproeien met een plantenspuit. Tip: de bananenboom is gek op regen, zet de boom in de zomer eens in een zomerse regenbui neer. Let wel op dat je de boom niet meteen in de volle zon zet, maar eerst een tijdje in de schaduw. Het temperatuur verschil is anders te groot en de bladeren zullen verbranden.

De Pachira in huis

De Pachira, ook bekend als geldboom en watercacao is een huisboom met gevlochten stammen. De bladeren van de Pachira zijn diepgroen en lijken op de vorm van een hand, inclusief de 5 vingers. De Pachira groeit snel en is ook in diverse formaten verkrijgbaar. De bladeren staan op lange bladstelen. De Pachira slaat het water op in de stam en heeft daardoor weinig verzorging nodig. Een perfecte plant dus als je van groen in huis houdt maar er niet teveel werk mee wilt hebben. Bespaar je meteen op water ;).

kamerboom in huis

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl

De Beaucarnea als huisboom

De Beacarnea is een klein boompje die groeit uit een grote knol. Deze kamerboom heeft lange bladeren die een soort lintvorm hebben. Ook deze plant slaat het water op in de stronk en tevens knol, dit om droge periodes te kunnen overleven. Ben je niet heel zorgvuldig met water geven dan is dit geen groot probleem.

Kamerboom

Bron: www.mooiwatbloemendoen.nl

Een Bonsai huisboom

De meeste mensen die een Bonsai huisboom aanschaffen doen dat ik een goedkope plantenwinkel. Dit is een perfecte manier om te beginnen. Veel mensen denken dat de verzorging van een Bonsai erg moeilijk is, maar dat valt reuze mee. Het is vooral erg belangrijk dat je er van op de hoogte bent welke boomsoort je hebt en welke verzorging daarbij hoort. Bij een Bonsai is het belangrijk om van dag tot dag te beoordelen of jouw Bonsai kamerboom water nodig heeft. Dit doe je door de grond te voelen, de grond moet niet nat zijn maar licht vochtig. Wel is het goed wanneer je deze plant water geeft, je dat grondig doet en de gehele wortel bereikt.

huisboom in huis

Draceana kamerboom

De Draceana is een prachtige volle en hoge kamerplant- boom die in iedere woonstijl past. Ook deze plantensoort is erg makkelijk in het onderhoud, dit omdat ook de Draceana vocht opslaat in de stam. Hij heeft wat weg van een palm en heeft daarbij een exotisch uiterlijk. De bladeren van deze plant hebben groen, geel en goudkleurige tinten, en heel af en toe zullen er ook rode of roze kleuren in de bladeren doorbreken. Een erg groot voordeel van deze plant is dat de Draceana een zeer krachtige luchtzuiveraar is. De Draceana is zowel als kamerplant als kamerboom verkrijgbaar.

Draceana

Bron: www.mooiwatbloemendoen.nl

Heb jij een kamerboom in huis?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Heidie schreef:

    Ik houd er ook van. Vorig jaar heb ik nog veel meer groen in huis gehaald en toevallig ook die Pachira. Mooi is die .

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.