ananasplant

Hip and happening: de ananasplant en alles wat je er over moet weten!

Huis & Tuin By jun 03, 2019 6 Comments

Zeer waarschijnlijk heb jij deze plant al in de winkels zien staan –> de ananasplant. Met deze fantastische plant haal je natuurlijk de zomer alvast in huis. Eerder las je over de soorten kamerbomen die je in huis kunt halen, nu vertel ik je meer over de ananasplant.

De ananasplant, ook wel Bromelia ananas is een sierplant die je interieur een tropisch tintje geeft en bovendien helemaal hip and happening is. Ook een leuk feitje: deze plant kan helpen tegen snurken! Lees vooral snel verder zodat je alles te weten komt wat je weten moet over deze plant!

Verzorging van de ananasplantananasplant

Dit is een plant die houdt van warme en lichte plekken, maar niet zo’n fan is van de volle zon. Je doet er goed aan om de plant op een lichte plek te zetten, maar niet te dicht op het raam want op het heetst van de dag heeft deze plant wel beschutting nodig. Ook moet je deze plant niet te dicht bij de verwarming plaatsen vanwege de te droge lucht.

De ananasplant zal je niet snel dood gaan als je slecht bent in het verzorgen van planten en nog wel eens vergeet planten water te geven. Deze plant geef je eens per week water in het hart van de plant. Ook kun je de plant met een plantenspuit voorzien van water, zorg er dan wel voor dat de wortels ook wat bijgeschonken worden en dat de grond iets vochtig is. Let er wel op dat de grond niet te vochtig wordt. Met warm weer doe je er goed aan om de plant wel wat meer water te geven.

Sierplant

De Bromelia ananas, de ananasplant, is op dit moment de meest bekende variant die verkocht wordt. Deze plant is niet geteeld om te eten maar juist als sierplant. Hoewel het dus een sierplant is kan het toch mogelijk zijn om een lekker stukje van deze plant te proeven. Wanneer de ananasvrucht oranje begint te worden en lekker gaat ruiken kun je hem gaan proeven.

De ananasplant, een anti-snurkplant

Natuurlijk is de ananasplant een ontzettend mooie plant die de tropen een beetje in huis halen. Maar het is ook een perfecte plant voor op de slaapkamer. Deze plant geeft namelijk in tegenstelling tot andere planten s’nachts zuurstof af in plaats van overdag. Hierdoor zorgt deze tropische verrassing dat je tijdens je slaap meer verse zuurstof binnen zult krijgen. Dit kan dan ook weer helpen tegen snurken. Handig toch?!

Zelf kweken van de ananasplant

Wist je dat je zelf ook een ananas kunt omtoveren tot een mooie tropische ananasplant? In de supermarkt kun je natuurlijk een ananas halen. Je snijdt het bovenste gedeelte van de ananas af. Dit gedeelte laat je enkele dagen indrogen en van de vrucht je kun natuurlijk zelf genieten. Gezond en lekker! Wanneer je het afgesneden gedeelte een aantal dagen hebt laten indrogen kun je dit gedeelte oppotten. Vervolgens groeit hier dan weer een plant uit. Let wel op: de plant die hier uit zal groeien is zeer waarschijnlijk wel minder mooi dan de siervariant. Maar hé! Toch is het wel heel erg leuk om het eens uit te proberen!

Heb jij al een ananasplant in huis?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

6 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.