Heb je tijd over? Dan heb ik hét recept voor de ultieme chocoladetaart voor jou. Bijvoorbeeld als het lekkerste kerst dessert, een heerlijke taart bij een feestje of als je gewoon een keer wilt uitpakken als je iemand wat lekkers wil voorzetten. Lees snel verder voor het recept van de ultieme chocoladetaart!
Wat hebben we nodig voor dé ultieme chocolade taart?
- Keukenmachine
- Springvorm
- Koelkast
- Steelpan
- Fornuis
En waarmee maken we de chocoladetaart?
- 1 pak Bastognekoeken, verkruimeld
- 100 gram boter, gesmolten
- 600 ml slagroom, 100 ml apart houden
- 1 takje vanille
- 300 gram witte chocolade
- 130 gram suiker
- 130 ml water
- 8 gelatine blaadjes
- 5 handsinaasappels, uitgeperst
En hoe maken we de chocoladetaart?
Het is overigens niet mijn meest simpele recept, sorry.
- Haal het vanille stokje leeg, snijd deze doormidden en haal het merg eruit. Eventueel kan je vanille-extract gebruiken hoor, dat scheelt tijd en geld.
- Klop 500 ml slagroom met vanille lobbig
- Zet het mengsel in de koelkast.
- Zet het water met suiker op het vuur en laat dit inkoken totdat het stroperig is (als je er een vork in doet, er uit haalt en er een sliertje aan blijft kleven is het goed).
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Voeg de suikersiroop en de gesmolten chocolade samen. Dit moet snel gebeuren en de siroop mag niet meer te warm zijn anders shift het mengsel. Dit heb ik helaas wel vaker gehad.
- Haal het slagroommengsel uit de koelkast en spatel dit beetje bij beetje bij het suiker chocolade mengsel.
- Warm de rest van de slagroom dus de 100 ml op in een pannetje en voeg daar 3 blaadjes gelatine bij zodat ze oplossen in de slagroom.
- Spatel deze slagroom door de chocolademousse en zet het weer koud in de koelkast.Bodem maken:
- Verkruimel de Bastognekoeken in de keukenmachine en smelt de roomboter.
- Maak hier en mengsel van en verdeel dit over de taartbodem. Ik leg altijd bakpapier over de bodem dan plakt de taart er niet aan vast. Dit doe ik door het over de bodem te leggen en dan de rand erop de klemmen. De rand moet je wel insmeren met boter anders gaat het alsnog mis.
- Laat de bodem een beetje afkoelen en uitharden.
- Verdeel de chocolade mousse over de bodem.
- Zet de taart weer koud.Topping
- Pers de sinaasappelen uit
- Zet het sap op het vuur en laat inkoken totdat het sap wat stroperig is. (Als je er een vork in doet, er uit haalt en er een sliertje aan blijft kleven is het goed.)
- Laat er 5 gelatineblaadjes in oplossen.
- Dit mengsel laten we afkoelen tot kamertemperatuur voordat we het over de taart verdelen. Anders zakt het door de mousse heen.
- Zet de taart weer koud en laat haar bij voorkeur 24 uur opstijven met een minimum van 10 uur.
De witte chocolade kan natuurlijk vervangen worden door bruin of puur. En de sinaasappelen heb ik wel eens vervangen met kiwi of ander fruit.
Geniet ervan!
No Comments