makkelijke traktatie
Eten & Drinken

Zoek je een makkelijke traktatie? Stop met zoeken!

Een makkelijke traktatie maken hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Het kan eigenlijk ook nog best leuk zijn.Ik ben gek op taart, als het moet kan ik elke dag meerdere stukken eten. Ooit heb ik eens met een vriendin gewerkt op een opening van een taartenwinkel. Je raadt het al, het water liep ons uit de mond. Wat waren wij in de zevende hemel toen we allebei een gevulde doos kregen met verschillende gebakjes.
Voor kinderen en dan helemaal kleine kinderen is taart of gebak vaak teveel, te groot. Daarom kun je hier een leuk alternatief vinden.

Ook als je geen keukenprinses bent

Ik vind het erg leuk om te bakken, dingen uit te proberen. Maar om nu te zeggen dat ik een keukenprinses ben, nee niet echt. Het is prima te eten hoor, en mijn kinderen zeggen bijna elke dag: mama wat heb je lekker gekookt! Leuk complimentje toch?
Echt ontzettend creatief qua traktaties en dergelijke, nee dat ben ik niet. Voor de net zo als mij, niet zo keukenprinsessen, wil je een leuke makkelijke traktatie maken dan is dit de oplossing.

Dit heb je nodig voor de makkelijke traktatie.

Let op niet gezond, wel lekker!!

  • Een pan.
  • Een kook of gasfornuis. Ja, je moet wel wat verwarmen.
  • Tapas of saté prikkers. Mijn voorkeur ging uit naar tapas prikkers omdat die wat dikker en wat steviger zijn.
  • Water.
  • Hittebestendige kom of bak.
  • Soesjes.
  • Chocolade.
  • Sprinkels of andere decoratie naar keuze.

 

Zo maak je de makkelijke traktatie!!

  • De chocolade smelt je Au bain-marie. Het meest handige is om een pan water koken, daar op zet je een hittebestendige bak met de chocolade er in. Af en toe doorroeren.
  • Prik ondertussen de soesjes aan een prikker.
  • Als de chocolade gesmolten is pak je een soesje aan een prikker en rol je dit door de chocola. ( Haal de bak wel van de pan af voordat je dit gaat doen)
  • Besprenkel het chocosoesje met sprinkles.
  • Herhaal de vorige 2 stappen tot je genoeg traktaties hebt.

 

En dan?

Laat je eigengemaakte makkelijke traktatie afkoelen in de koelkast, zo zal de chocolade snel opdrogen. Is de chocolade droog, dan kan je beginnen met genieten!

 

Wat vind je er van? Ga je het proberen?

 

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 29 jaar |

32 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.