gezond eten glutenallergie

Gezond eten ondanks een glutenallergie

Eten & Drinken, Gezondheid By feb 01, 2023 No Comments

Met een glutenallergie kan het soms best lastig zijn om gezond te eten. Als je glutenvrij brood bestellen nog niet zo’n gewoonte is, of als je gewoon een paar tips wil hebben om gezonde glutenvrije maaltijden te maken, dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder volgen een paar tips om gezond te kunnen eten ondanks je allergie.

Glutenvrij brood bestellen

Als je glutenvrij brood bestellen wil, zoals rijst- of boekweitbrood, is dit een goede manier om gezond te eten. Glutenvrij brood is een goede bron van vezels en voedingsstoffen. Het is gemakkelijk te vinden bij de bakker. Je kunt ook glutenvrije crackers, wraps, pannenkoeken en andere producten vinden in de supermarkt of online, om je maaltijden een extra boost te geven.

Glutenvrije snacks

Om gezond te eten met een glutenallergie is het belangrijk om de juiste snacks te kiezen. Als je op zoek bent naar gezonde snacks, kies dan voor noten, zaden, groente- of fruitrepen, rozijnen, gedroogde fruit, hummus, sojamelk of yoghurt. Deze snacks zijn glutenvrij en bevatten veel voedingsstoffen.

gezond eten glutenallergie

Granen en pseudo-granen

Er zijn veel glutenvrije granen en pseudo-granen die je kunt gebruiken om gezonde maaltijden te maken. Quinoa, amarant, boekweit, teff, rijst, maïs, sorghum, gierst en haver zijn allemaal glutenvrije granen die je kunt eten. Ze zijn een goede bron van vezels en andere voedingsstoffen. Je kunt ze ook kant-en-klaar kopen, bijvoorbeeld in de vorm van gebakken quinoa.

Gezonde sauzen

Het is belangrijk om glutenvrije sauzen te gebruiken als je een glutenallergie hebt. Er zijn veel glutenvrije sauzen die je kunt gebruiken om je maaltijden smakelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glutenvrije soja- of tamari-sauzen, verse tomatensaus, salsa of kruiden.

Glutenvrije producten

Je kunt ook veel glutenvrije producten kopen, zoals pasta, crackers, koekjes, muesli en meer. Deze producten zijn gemaakt van glutenvrije granen zoals rijst en mais, en je kunt ze in de supermarkt of online kopen. Let altijd goed op de ingrediëntenlijst als je producten koopt, zodat je er zeker van bent dat ze glutenvrij zijn.

Gezonde maaltijden maken

Je kunt genieten van gezonde maaltijden met je glutenallergie, door gerechten te maken met glutenvrije ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een salade met kip, groenten, quinoa, avocado en een glutenvrije dressing. Of maak een gebakken rijstgerecht met groenten. Er zijn veel glutenvrije recepten online te vinden, dus je kunt gemakkelijk gezonde maaltijden maken.

Glutenvrij brood bestellen bij de bakker

Als je geen tijd hebt om glutenvrij brood te maken, kun je ook bij de bakker glutenvrij brood bestellen. Er zijn bakkers die speciale glutenvrije producten maken, zoals brood, crackers en koekjes. Wanneer je glutenvrij brood bij de bakker besteld weet je zeker dat het brood lekker vers is en goed smaakt.

gezond eten glutenallergie

Gezond eten met een glutenallergie

Met een glutenallergie kan het soms lastig zijn om gezond te eten. Maar met de juiste voedingsmiddelen en recepten kun je gezonde maaltijden maken die vrij zijn van gluten. Glutenvrij brood bestellen bij de bakker of online, en kiezen voor glutenvrije snacks, granen, pseudo-granen, sauzen en producten, zijn allemaal goede manieren om gezond te eten met een glutenallergie.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.