Pasta Carbonara is altijd goed, iedereen vindt het lekker. Toch?! Maar over de bereidingswijze is lang niet iedereen het eens. Hoe je deze simpele pasta nou echt maakt lees je hier!
Wat hebben we nodig voor de Pasta Carbonara?
- Pan voor de pasta
- Wokpan, hoeft niet per se maar ik vind dat persoonlijk fijner werken, een gewone koekenpan kan natuurlijk ook
- Kom voor de saus
Waarmee bereiden we Pasta Carbonara?
- Spaghetti. Ongeveer 250 gram, een half pakje is voldoende. Zelf ben ik voorstander van de volkoren variant, zoals de biologische van de Lidl
- Drie eieren
- Geraspte Italiaanse kaas, zakje van 150 gram Grana Padano
- Spekjes, eigenlijk Pancetta maar ik gebruik de gewone spekreepjes van de Lidl
- Twee teentjes knoflook
- Verse peper
Hoe gaan we te werk?
- Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking, in ruim kokend water met flink wat zout. Kook het dus niet te gaar want door de saus gaart het nog verder!
- Zet de koeken- of wokpan op het vuur met een scheut olijfolie.
- Pers de knoflookteentjes uit in de pan
- Voeg het spek toe en bak uit. Ik giet tussendoor altijd wat vet af zodat ze krokant worden en het niet te vet is.
- Breek de eieren boven de kom en klop ze los.
- Voeg de kaas toe en roer goed door.
- Giet de pasta af en vang voor de zekerheid een kopje kookvocht op.
- Draai het vuur onder de spekjes pan helemaal omlaag.
- Voeg de pasta toe aan de spekjes en knoflook en roer door.
- Giet het eier/kaasmengsel erdoor en blijf doorroeren totdat de saus een vastere vorm aanneemt, het ei stolt en de kaas smelt. Omdat je de pan nog op het vuur hebt staan gaat dit wat sneller. Is het nou te droog dan kan je ervoor kiezen om wat van het kookvocht erbij te doen.
- Als laatste strooi je er wat verse peper overheen!
Aangezien er geen grammetje groente in dit gerecht te bespeuren is en dat van origine ook zo hoort, adviseer ik er een lekkere frisse salade bij te serveren. Dit recept is goed voor 4 borden, wil je meer? De verhouding van de saus is één ei op 50 gram kaas.
Omdat deze saus wordt bereid met rauwe eieren is het niet voor iedereen even geschikt. Het ei gaart grotendeels door de warmte van de pasta maar er kan dus rauw ei in blijven zitten.
Ook gek op pasta met vis?? Lees dan mijn recept eens over Pasta met zalm, rivierkreeftjes, courgette en broccoli! Zeker een aanrader.
Ook deelde ik meerdere andere recepten waar je je vingers bij aflikt als je ze eenmaal hebt gemaakt. Dit zijn de volgende recepten:
- Recept voor wraps zonder pakjes en zakjes
- Gehaktballen a la Loukie
- Pasta met garnalen en kabeljauw
- Heerlijke shepards pie
Ik ken dit gerecht alleen van naam, en heb het nog nooit gegeten. Maar het lijkt me zeker wel iets om eens te proberen.