Ook zo gek op pasta met vis? Tijd voor weer een heerlijk recept van mij! Na pasta met garnalen is het nu tijd voor pasta met zalm! Ik heb een heerlijk recept wat je zeker eens gemaakt én geprobeerd moet hebben! Pasta met zalm, rivierkreeftjes, gegrilde courgette en broccoli. Lees snel verder en ik vertel je alles wat je weten moet!
Wat hebben we nodig?
- Wokpan/Hapjespan, je moet er lekker in kunnen roeren
- Pan om de pasta in te koken
- Grilpan
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- Bouillonblokje
Waarmee maken we de pasta met zalm en alle andere lekkere ingrediënten?
Voor 4 personen
(Ik doe mijn boodschappen bij de Lidl)
- 250 gr mascarpone
- Stronk broccoli in kleine roosjes gesneden
- Courgette in plakjes van ong 5 mm
- Zalmfilet 250 gram (vriezer)
- Rivierkreeftjes pakje uit de koeling
- 250 gr pasta naar keuze (ik gebruik meestal de bio volkoren penne)
- Knoflookpoeder
- Rozemarijn
- Thijm
- Basilicum
- Oregano
Hoe maken we deze heerlijke pasta met zalm?
- Kook de pasta volgens de instructies
- Zet de pan met warm water en een groentebouillonblokje op het vuur
- Zet de pan om de zalm te bakken met wat olijfolie op het vuur
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en gooi deze als het water kookt in de pan
- Laat de broccoli even doorkoken, zon minuut of 3 giet het dan af en spoel het na met koud water zodat de broccoli niet blijft garen.
- Bak de zalm in de pan met olijfolie totdat deze mooi gaar is
- Met een spatel maak je de filet los zodat het kleinere stukjes zalm worden
- Doe de rivierkreeftjes erbij in de pan, deze zijn al gekookt en gaar dus hoeven niet te bakken
- Kruid de zalm en kreeftjes met peper en knoflookpoeder
- Voeg de broccoli toe
- Voeg de mascarpone toe en laat het op laag vuur tot een saus smelten
- Roer de saus goed door, je hoeft niet voorzichtig te zijn de zalm mag namelijk uiteen vallen
- Kruid de saus met de rozemarijn, thijm, oregano en basilicum
- Zet de grill pan op hoog vuur met wat olijfolie (Ik heb een ideale basilicum olijfolie spray, super makkelijk!)
- Grill de courgette een paar minuten aan beide kanten en voeg toe aan de saus
Klaar! Eet smakelijk en laat me weten wat jullie ervan vonden?
1 Comment