Heerlijk Shepards Pie recept. Bekijk snel dit recept van Loukie!!

Eten & Drinken By sep 14, 2018 No Comments

Een paar jaar geleden woonde ik samen met een van mijn vriendinnen waar ik het eerder over had. We hadden het niet heel erg breed samen en aten dan ook veel tomatensoep en broodjes knak. Masja mijn vriendin, maakte wel eens Shepards Pie en ik vond het zo lekker dat ik het zelf nu nog steeds regelmatig maak. Mijn man en kinderen zijn er ook dol op, past binnen ieder budget én makkelijk te maken.

Wat hebben we nodig voor de Shepards Pie?

 • Oven voorverwarmd op 180 graden
 • Ovenschaal
 • Koekenpan
 • Schuimspaan of lepel met gaatjes

Ingredienten

 • 500 gram gehakt naar keuze
 • Uitje fijn gesneden
 • 2 bouillonblokjes
 • Pot erwtjes er wortelen
 • Verse aardappelpuree (kant en klaar, wel zo makkelijk.)
 • Roomboter
 • Nootmuskaat
 • Geraspte kaas 150 gram (optioneel)
 • Olijfolie

Hoe maken we de Shepards Pie?

 1.  Zet de pan op hoog vuur met een scheut olijfolie en gooi het uitje erbij.
 2. Gehakt de pan in en rullen tot het gaar is.
 3. Voeg de twee bouillonblokjes toe met een glas water en laat het op laag vuur even lekker doorkoken. Smaak mag je zelf weten, ik gebruik groentebouillon.
 4. Vet de ovenschaal in. Ik heb zelf een spray met olijfolie die ik daarvoor gebruik. Een keer bij de Lidl gekocht lekker makkelijk en geen geklieder.
 5. Schep het gehakt uit de pan met de lepel met gaatjes zodat het allemaal niet te vochtig de schaal in gaat.
 6. Open de pot erwtjes en wortelen en giet af.
 7. Daarna verdeel je de groente over het gehakt.
 8. Nu is het dus het idee om de kant en klare puree over de erwtjes en wortelen te krijgen. Ik doe dit op een erg ‘eigen’ manier. Ik haal het er beetje bij beetje uit zodat ik het mooi aansluitend op de groente kan leggen. Je kan niet echt smeren want daar is het te stug voor. Dan druk ik alles mooi aan en strijk het glad. Ik denk dat je de puree ook even op kan warmen in de magnetron dan is het misschien ook makkelijker maar dat probeer ik een volgende keer!
 9. Over de puree doe ik wat roomboter. Hele dunne reepjes haal ik van de boter af voor wat extra smaak. Geen behoefte aan de extra calorieën? Dan laat je de boter gewoon weg.
 10. Strooi een paar snufjes nootmuskaat over de puree.
 11. Ook optioneel maar wel heel lekker, top de Shepards Pie af met geraspte kaas voor nog meer smaak en een krokant korstje! (Dat korstje is eventueel ook te maken met wat paneermeel.)

Mijn kindjes eten hun vingers met deze Shepards Pie erbij op, laat me je weten wat jouw gezin er van vond?

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.