spelletjes

25x de leukste spelletjes voor kinderen

Geplaatst door

Nog een paar weekjes en het is weer december. December is voor velen van ons een maand vol gezelligheid en samenzijn. Dan is het natuurlijk erg leuk om spelletjes te doen. Ook vinden veel kinderen het erg leuk om een spelletje van Sinterklaas of onder de kerstboom te krijgen. Wij verzamelden 25x de leukste spelletjes voor kinderen.

spelletjes

 1. Ken jij Knibbel Knabbel Knuisje al? Een fantastisch spel voor kinderen. Hier schreef ik eerder al een review over. Onze kinderen zijn ontzettend fan van dit spel. 
 2. Mens erger je niet. Een klassieker voor velen van ons, maar nog steeds leuk! Ook te verkrijgen in een Woezel en Pip variant.
 3. Halli Galli. Test je reactievermogen! Leuk voor jong en oud! 
 4. Familie Poen. Mijn favoriet van vroeger in een modern jasje. Blijft een leuk spel en erg leuk om als gezin te spelen!
 5. Happie Haai. Haal de vissen snel uit het water voor de haai hapt! Zorgt voor veel hilariteit en kan uren gespeeld worden!
 6. Soggy Doggy. Soggy Doggy was het spel van het jaar 2017. Kan jij de hond wassen zonder zelf nat te worden?
 7. Snuffie Hup. Durf jij de worteltjes te pakken? Snuffie bewaakt de wortels in de heuvel. Pak je de verkeerde dan hupt Snuffie tevoorschijn.
 8. Toren van Pisa. Alles draait om precisie en evenwicht. Een goede en leuke oefening voor je kind. Kan je kindje zich ook uren alleen mee vermaken. Bram is er fan van, een van zijn favo spelletjes!
 9. Ganzenbord. Weer zo’n heerlijk oud Hollands spelletje! Wie kent het niet?! Leuk voor jong en oud, hoeveel spelletjes ganzenbord heb jij al gespeeld?
 10. Monopoly Junior. Een van de spelletjes die wij op zondagmiddag uren speelden. Misschien nog wel leuker dan de ‘normale’ Monopoly. Een middag vol plezier en je kind leert meteen een beetje met geld omgaan.
 11. Kleurentorentjes. Een educatief spel voor kindjes vanaf 3 jaar! Leuk en leerzaam.
 12. Memory. Memory ken je natuurlijk ook! Het traint je geheugen en is erg leuk. In verschillende soorten verkrijgbaar zodat je iets hebt wat echt bij je kind past.
 13. Verstoppertje. Ook in verschillende spelletjes varianten te verkrijgen, welk kind is niet gek op verstoppertje?
 14. Domino. Precisie is ook hier aan bod. Maak de mooiste creaties en pas op dat je creatie niet omvalt tot hij af is. Samen door de hele woonkamer!
 15. Catan Junior. Probeer een eiland te veroveren als een echte piraat! 
 16. Wie is het? Super leuk! Als kind ook veel zelf gespeeld! Raad jij wie het is?
 17. Twister. Geen zin om aan tafel te zitten maar lekker met de voetjes van de vloer? Dat kan met twister zeker! Voet op geel en hand op groen, of toch rood? 
 18. Vier op een rij. Een spelletje om bij na te denken, wie heeft er als eerst 4 muntjes op een rij? 
 19. De betoverde doolhof. Wie is er als eerst uit het doolhof? Een betoverd spel dat veel magie met zich meebrengt, helemaal als je voor glow in the dark gaat!
 20. Muizenval. Klaar voor maffe muizenacties en heel veel speelpret? Race met het spel Muizenval over het speelbord, verzamel stukjes kaas en probeer ze te stelen van andere spelers. Maar… pas op voor de Muizenvalmachine!
 21. Stef Stuntpiloot. Bescherm de kippen tegen Stef Stuntpiloot. Een hilarisch spel voor kinderen. Veel ouders kennen dit spel wellicht uit de kroeg, ach als de kids in bed liggen gaan jullie verder met je drankje!
 22. Krokodil met kiespijn. Een spannend spel voor kleine tandartsjes. Blijf van zijn zere tand af, anders bijt hij..
 23. Eendjesdans. Maak je eendenfamilie compleet! Heb je 3 dezelfde eendjes? Dan win jij. Een heel erg leuk spel! 
 24. Schetenjacht. Kinderen vinden scheten vaak erg interessant of grappig. Wie heeft er een scheet gelaten? In dit grappige spel gaat het er om wie kan raden welke speler, de vader speelfiguur in het midden op de tafel, een scheet heeft doen laten. Alle speler krijgen een scheetzak die verbonden is met de vader en houden deze onzichtbaar voor de anderen onder tafel vast.
 25. Geen Ja, Geen Nee. Kun jij de vragen beantwoorden zonder ja of nee te zeggen? Hilariteit ten top!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *