recept voor wraps

Heerlijk recept voor wraps

Geplaatst door

Vandaag het recept voor wraps! Ik ben er gek op en het is ook nog eens makkelijk om te maken. Vooral als je iets vooruit wilt maken omdat je of weinig tijd hebt om de volgende dag te koken, of een groot gezelschap eten mag geven. Wraps zijn altijd goed! Daarom deel ik mijn recept voor wraps nu met je!  #kokenzonderpakjesenzakjes

Wat hebben we nodig om dit recept voor wraps te maken?

  • Oven voorverwarmd op 180 graden
  • Ovenschaal, misschien twee
  • Olijfolie, ik zweer bij mijn olijfoliespray!
  • Wokpan, hoeft niet per se mag ook een gewone koekenpan zijn maar ik knoei dan minder.

Wat gaat er in dit recept voor wraps?

Eigenlijk kan je dit natuurlijk heel makkelijk naar smaak aanpassen. Meer gehakt, of meer groente het is aan jou!

  • Wraps, verkopen ze per 6 bij de Lidl, ik geloof dat de Aldi ook de volkoren variant heeft, dat is wat gezonder
  • 400 gehakt naar keuze
  • Blikje mais
  • Blikje tomatenpuree, een grote of twee kleine
  • 400 gram champignons
  • 1 prei gesneden
  • 1 ui in kleine blokjes
  • Voor de liefhebber, ik dus niet, een of twee paprika’s in blokjes gesneden
  • 150 gram geraspte kaas
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Bakje crème fraîche
  • Chilisaus

Hoe maken we de wraps?

  1. Bak op hoog vuur het gehakt rul met de ui.
  2. Kruid het gehakt met de kruiden en wat peper en zout.
  3. Voeg de gesneden champignons en de prei toe. Zorg dat de champignons goed gebakken zijn. En draai het vuur lager.
  4. Giet eventueel vocht af uit de pan anders wordt het een natte bedoening.
  5. Voeg te tomatenpuree toe aan het mengsel.
  6. Voeg het blikje mais toe en roer alles goed door. En eventueel de paprika mocht je dat wel lekker vinden.
  7. Schep uit de pan het mengsel in de wrap, strooi er wat kaas overheen en vouw ze dicht. Mij lukt het niet om die dingen in vorm te houden dus ik leg ze op z’n kop in de ovenschaal. De ovenschaal die ik ingesprayd heb met mijn olijfoliespray!
  8. In totaal krijg ik drie wraps in één ovenschaal maar misschien heb jij een grotere.
  9. De wraps in de ovenschalen bestrooi ik met de rest van de geraspte kaas.
  10. Daarna plaats ik ze in het midden van de voorverwarmde oven.
  11. Na een minuut of 10/15 is de kaas gesmolten en zijn de wraps lekker bruin en krokant.

Voor mij is dit een fijn gerecht omdat mijn man bij thuiskomst makkelijk zijn eten weer op kan warmen, omdat hij het ‘s avonds veel werkt moet ik daar wel altijd rekening mee houden. Niet alles is opgewarmd even lekker. Ook is het een kindvriendelijk gerecht!

De saus die ik erbij doe is een mix van de crème fraîche en chilisaus, verhouding is ongeveer 50/50.

Laat je me weten wat je van dit recept voor wraps vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *