vakantiepark de leistert

Vakantiepark De Leistert: kidsproof op vakantie!

Vakantie & Uitjes By okt 28, 2020 2 Comments

Nu onze vakantieplannen voor de komende tijd onzeker zijn, bekijken veel mensen de opties voor een vakantie in eigen land. Voor gezinnen is het dan belangrijk dat een park veel te bieden heeft, helemaal voor ouders met jonge kinderen. Een park dat zeker aan deze verwachtingen voldoet is vakantiepark De Leistert, een prachtig vakantiepark in Nederland. Een park met ontzettend veel mogelijkheden om je goed te vermaken en gelegen in het mooie Limburg. Natuurlijk vertel ik je er hier alles over:

Voorbereiden op een vakantie in 2021

Afgelopen zomer zijn al veel mensen in eigen land op vakantie geweest. Dat is natuurlijk niet zo vreemd in deze onzekere periode. Vakantieparken en campings in Nederland zaten zo goed als volgeboekt. Mocht je toch een vakantie voor een redelijke prijs hebben kunnen boeken dan had je veel geluk. Juist om die reden oriënteren veel Nederlanders zich al op weekendjes weg en vakanties in eigen land voor het jaar 2021.

In 2021 beginnen we met het eind van de kerstvakantie, vervolgens de voorjaarsvakantie en meivakantie. Maar de dagen waar we er ook graag op uittrekken en die de laatste jaren prachtig weer hadden zijn Hemelvaart (donderdag 13 mei 2021) en Pinksteren (zondag 23 mei en maandag 24 mei 2021). Een vakantiehuis met Hemelvaart  boeken doe je dan ook liever gisteren dan vandaag.

Vakantiepark de Leistert

Ben jij al op zoek naar een fijn verblijf voor een vakantie? Lees dan vooral even verder. Het prachtige vakantiepark de Leistert ligt in het mooie Limburg. Hier is natuurlijk van alles te doen en beleven. Het park ligt om zo’n 25 kilometer van Roermond en ook Venlo ligt in de buurt. Tip: bezoek het pittoreske dorpje Arcen zeker als je daar de tijd voor hebt. Hier kan de hele familie genieten van het 17e eeuws kasteel en alles wat daar bij hoort. Maar ik wil je eigenlijk zoveel mogelijk vertellen over dit toffe vakantiepark, dus dat ga ik nu ook doen.

Subtropisch zwembad bij recreatiepark de Recreatiepark Leistert

Mijn kinderen zijn gek op zwemmen, ik denk de meeste kinderen wel! Wanneer er een zwembad is met toeters en bellen vermaken ze zich opperbest. Op het park de Leistert is een subtropisch zwembad te vinden met twee baden. Maar daarnaast is er natuurlijk ook aan de peuters en kleuters gedacht met een peuter- en kleuterbad. Waterglijbanen, bubbelbaden, watersproeiers en een stroomversnelling mogen uiteraard niet ontbreken en zijn aanwezig. Wat een feest!

vakantiepark de Leistert

Binnen- en buitenspeeltuin bij vakantiepark de Leistert

Bij trouwe gasten van Recreatiepark de Leistert is de grote speeltuin al een begrip. Ga je voor de eerste keer, dan zal je deze speeltuin ook zeker onthouden. Er is zoveel te doen, de kinderen zullen zich uitstekend vermaken. Zeker wanneer de grote Jumbotoren ontdekt is. De grote speeltuin ligt op het park in de ‘waterzone’, op het strandje bij de speelvijver kunnen kinderen zich hier fantastisch vermaken met water en zand. Zeg nu zelf, welk kind kan dit weerstaan?

vakantiepark de Leistert

Daarnaast is er ook de ‘La Selva Playground’, een indoor speeljungle waar kinderen niet uitgespeeld raken. Zelf ben ik groot fan van indoor speeltuinen wanneer het slecht weer is. Zo kunnen de kinderen zich namelijk prima vermaken en hun energie goed kwijt. Als ouder kun je heerlijk plaatsnemen op het terras, maar wie weet schuilt er ook een kind jou!

De plaza op vakantiepark de Leistert

Zelf heb ik een fijne vakantie wanneer de kinderen genieten, ik denk dat dit heel herkenbaar is. Toch mag er ook aan de ouders gedacht worden. Ik vind het zelf altijd erg prettig wanneer er een overdekt centrum op het vakantiepark is. Bij de Leistert is dit uiteraard aanwezig. Ik vind het fijn omdat je toch dingen kunt doen met slecht weer, maar ook omdat ik het gezellig vind om even ergens te gaan zitten met een lekkere cappuccino. Bij de plaza vind je een overdekt centrum, maar je kan er ook even lekker op een terrasje zitten. Daarnaast is er nog een supermarkt te vinden, zijn er bowlingbanen en vind je hier ook de overdekte speeltuin en het animatieteam. Hier heb je dus echt vakantie!

Bungalow of camping

Bij de Leistert heb je vele mogelijkheden. Je kunt er onder andere kamperen in een safari- of glampingtent, maar ook gewoon kamperen op veldjes met speeltoestellen is hier zeker erg leuk!

Ben je niet zo’n kampeerfan? Dan ben je niet de enige, mijn voorkeur gaat ook echt uit naar een huisje. Goed nieuws! Die zijn er ook. Er zijn verschillende soorten accommodaties te boeken, van een chalet tot een bungalow.

Pluck en Pien

Mijn kinderen vinden het altijd erg leuk als er een recreatieteam aanwezig is. Zo heeft de Leistert het duo Pluck en Pien. Samen met de rest van het animatieteam zorgen ze voor het entertainment op de dit park! Door al deze punten kun je dus zeggen dat dit park uiterst kindvriendelijk is en ieder gezin hier zich zeker zal vermaken!

Heb jij al zin om je koffers te pakken en deze fijne vakantie checklist af te vinken? Ik wel!

 

  • Dit artikel is geschreven zonder alle coronamaatregelen te benoemen. Hiervoor kun je het beste de site van de Leistert in de gaten houden omdat dit natuurlijk per periode weer kan veranderen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.