Zo vier je coronaproof Halloween!

Mama & Kinderen By okt 26, 2020 No Comments

Halloween vieren zoals we de afgelopen jaren hebben gedaan, dat zit er momenteel helaas niet in. Halloween werd eigenlijk steeds populairder in Nederland en corona gooit toch wel een beetje roet in het eten. Toch kun je Halloween best wel op een veilige manier vieren. Daar horen natuurlijk enge versieringen, halloween kostuums en een enge griezeltocht bij! Daar vertellen we ja natuurlijk graag meer over want zo kun jij ook Coronaproof Halloween vieren met de kinderen.

Coronaproof Halloween vieren met een griezelige griezeltocht

Ken je het fantastische concept van de berentocht nog? Kinderen konden naar knuffelberen zoeken die voor de ramen geplaatst waren. Heb je een beetje een leuke buurt die normaal gesproken lekker met Halloween mee doet? Dan zijn jouw buurtgenoten vast te porren voor een leuke griezeltocht.

Een griezeltocht die trouwens geheel coronaproof is. In plaats van de teddyberen wordt er nu in de tuinen, aan bomen, de lantarenpaal of voor de ramen enge Halloween decoratie geplaatst of gehangen. In principe kan dat van alles zijn. Spinnenwebben voor de ramen, een Halloween kleurplaat, een enge knuffel en ga zo maar door. Het is natuurlijk ontzettend leuk om daar lekker groots mee uit te pakken, maar niets hoeft, alles mag!

Om de griezeltocht tot een succes te maken kun je een Facebook groep starten en daar mensen die bij jou in de buurt wonen voor uitnodigen. In deze groep leg je uit wat de bedoeling is en kunnen mensen aangeven of ze mee doen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een eventuele buurt whatapp of flyers in de buurt ophangen.

Naast dat het natuurlijk ontzettend leuk voor de kinderen is, kan het ook net even die afleiding, dat contact moment ( op gepaste afstand ) zijn waar meerdere mensen misschien wel zo naar hunkeren.

Om je een beetje op weg te helpen hebben we een flyer gemaakt die je kunt gebruiken (Halloween voor kinderen)of namaken:

Verkleden

Wanneer je coronaproof Halloween wilt vieren hoort daar natuurlijk wel een griezelig eng Halloween kostuum bij. Dat maakt het helemaal af en geeft je kind toch het gevoel dat Halloween dit jaar ook door kan gaan ook al is het op een andere manier. Laten we zeggen: coronaproof Halloween vieren kan, we moeten alleen creatief zijn. Pak lekker uit met de kleding en de Halloween accessoires die erbij horen. Je bespaart weer op het uitdelen van snoep, dus er extra leuk en eng uitzien is voor de kinderen alleen maar leuk! Vorig jaar zochten Merel, Bram en Emma een prachtig kostuum uit. Deze kleding hebben ze nog regelmatig gedragen tijdens verkleedfeestjes als er iemand kwam spelen. De top 5 leukste halloween outfits voor kinderen hebben we trouwens ook voor je op een rijtje gezet!

coronaproof Halloween

Succes en veel plezier met het organiseren van de coronaproof halloween griezeltocht!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.