landelijke sfeer

Tips voor een landelijke sfeer in huis

Huis & Tuin By nov 04, 2021 No Comments

Misschien heb je net een boerderij gekocht en wil je je woonkamer graag landelijk inrichten. Of je wilt je woning meer gezelligheid geven in huis en daarom een landelijke woonstijl toepassen. In dit blog geef ik een overzicht van handige tips om je woonkamer een landelijke sfeer te geven.

Wat is een landelijke woonstijl?

Een landelijke woonstijl kenmerkt zich vooral door natuurlijke kleuren en materialen. In een landelijk interieur vind je kleuren die terugkomen van de natuur. Vaak is de basiskleur wit met daarbij verschillende natuurtinten, denk hierbij aan verschillende kleuren grijs en bruin maar ook zwart en vele tinten in de kleur groen en blauw.

Veel natuurlijke materialen zie je terug in de woonkamer. Hout is een terugkomend element in een landelijke woonkamer, maar ook linnen, katoen en gietijzer en producten van steen zijn kenmerkend voor deze interieurstijl.

Tips voor een landelijke sfeer in huis

Wil je meer sfeer in huis dan is een landelijke interieurstijl zeker een aanrader. Met een paar verschillende natuurlijke materialen creëer je in no time een landelijke look. Maar hoe kun je je woonkamer een landelijke sfeer geven zonder meteen al je meubels en aankleding te vervangen? In dit woonblog geef ik je een paar tips:

Tip 1: Grote meubels

In een landelijk interieur zie je vaak grote meubels, denk hierbij aan een linnen plofbank met veel kussentjes. De grote bank geeft je woonkamer een gezellige sfeer en veel kussentjes geven een gezellige sfeer. Natuurlijk hoort er in deze woonstijl een grote eettafel, een tafel waar iedereen omheen kan zitten. Een plek waar je kunt zitten met vrienden en familie. Wil je niet investeren in een nieuwe eettafel dan is een linnen fauteuil ook een goede optie. Een grote fauteuil waar je fijn een boek in of heerlijk een kopje thee in kunt drinken.

Tip 2: Robuuste woonaccessoires

Bij een landelijke sfeer in huis zie je vaak robuuste woonaccessoires. Grote stenen vazen of potten horen echt bij een landelijke sfeer. In de vazen en potten vind je vaak droogbloemen als decoratie. Over de bank hangt een grof gebreide plaid en we zien veel hout terug in de vorm van een kaarsenhouder of een windlicht.

Tip 3: Natuurlijke tinten

De landelijke woonstijl is kenmerkend door een rustige natuurlijke tinten. De muurkleuren zijn vaak effen wit of beige, maar ook een rustige effen kleur zoals taupe of grijs is mogelijk. De natuurlijke tinten zoals verschillende kleuren grijs, bruin of groen zie je terug in de woonaccessoires. Een woonaccessoire waar je veel kleur mee in huis kunt halen is een sierkussentje. Vazen zie je veel terug in deze interieurstijl, van kleine mini vaasjes tot grote robuuste grote stenen vazen.

landelijke sfeer

Tip 4: Materialen uit de natuur

Landelijk is hout en nog eens hout, zie maar eens een oude boerderij voor je en je ziet de houten stoere balken aan het plafond en een mooie houten vloer. Toch is de vloer niet altijd alleen van hout, in vele landelijke interieurs zie je dat de natuursteen ook weer in opkomst is. De uitstraling van de woning is een combinatie van hout en steen. Het contrast van het hout wat warmte uitstraalt en de stoere steen die je op meerdere vlakken terug ziet komen, maakt deze woonstijl zeer aantrekkelijk.

landelijke sfeer

Heb jij een landelijke sfeer in huis?

Dit blog is geschreven door Linda Swinkels een Nederlandse blogger, mijn blogspot kun je lezen op mijn woonblog Linda schrijft ‘t op. Bij Linda schrijft ‘t op vind je huis en tuin blogspots over alles wat te maken met interieur en de tuin. Ik geef je tips en wooninspiratie over het inrichten van je huis en alles daar omheen. Dus voor meer ideeën en trends ga je naar www.lindaschrijfthetop.nl

landelijke sfeer in huis

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.