uitjes Zuid-Limburg

Leuke uitjes in Zuid-Limburg met kinderen

Vakantie & Uitjes By nov 04, 2021 No Comments

Afgelopen herfstvakantie was Karlien, blogger bij Reistipsmetkids, met haar gezin op vakantie in Zuid-Limburg. Zij verbleven een aantal nachten bij Qurios Gulpen en sloten hun vakantie af met een korte stedentrip in Maastricht. Voor Meer met Mama deelt zij haar tips voor leuke uitjes in Zuid-Limburg met kinderen.

Zuid-Limburg is voor ons een van de fijnste plekken van Nederland om op vakantie te gaan. Dit komt door de combinatie van het mooie heuvellandschap, waar je goed kan wandelen, en de gezellige stad Maastricht. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei leuke kinderactiviteiten te doen in deze regio, dit zijn mijn beste tips!

Leuke uitjes in Zuid-Limburg

Tokkelen bij Agogo Valkenburg

In het mooie stadje Valkenburg kan je met een stoeltjeslift de heuvel op. Boven heb je natuurlijk een mooi uitzicht over de omgeving en daarnaast kan je hier allerlei activiteiten doen. Zo hebben wij de 375 en 325 meter lange rodelbanen getest met onze kinderen. Ook mochten ze de tubingbaan testen. Dit is het best te vergelijken met een grote glijbaan waarbij je met een band naar beneden glijdt. Je brengt de band zelf naar boven en vervolgens glijd je weer naar beneden. Je kan zo vaak naar beneden glijden als je wilt!

Zijn je kinderen wat ouder en willen ze een stoere activiteit doen, dan is het tokkelen zeker geschikt. Het start met het beklimmen van de 35 meter hoge Wilhelminatoren. Boven word je ingehaakt aan een honderd meter lang touw. En dan ga je met grote snelheid, aan de tokkel-lijn, naar beneden.

Ook leuk om te lezen: Een citytrip naar Wroclaw met kinderen

Sint Pietersberg met het fort

Na ons verblijf in Gulpen reden we naar Maastricht voor een stedentrip van twee dagen. Op de tweede dag bezochten we de Sint Pietersberg, dit is een van de leuke kinderactiviteiten in Maastricht . Bovenaan de berg ligt het Fort Sint Pieter. Een indrukwekkend gebouw. Wij wandelden er een rondje omheen, op sommige momenten is een rondleiding mogelijk. Vervolgens wandelden wij door naar de ENCI-groeve, dit is een oude kalksteengroeve. Deze wandeling duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Via de trap kan je in de ENCI-groeve afdalen, hier kan je mooi rondlopen in een bijzondere omgeving. Op sommige dagen kan je koffie halen in de groeve bij Bistro Hoffmanni en Châlet D’n Observant.

Uitjes Zuid-Limburg

Dierentuin GaiaZOO

Dierentuin GaiaZOO ligt in Kerkrade en wij vonden dit een van de mooiste dierentuinen waar wij in Nederland zijn geweest. Het park heeft een mooie vormgeving vanwege de afwisselende paden, de leuke doorkijkjes en het vele groen in de dierentuin. Dit park is opgebouwd in vier gebieden en als je de vaste wandelroute volgt kom je langs alle verblijven. De dieren hebben vrij grote verblijven en je kan deze uit veel verschillende hoeken zien. Dit zorgt er wel geregeld voor dat je echt even moet zoeken voordat je een dier ziet. Er zijn wat kleine speeltuinen en er is buiten de grotere speeltuin JungleTour met loopbruggen. Ook is er een indoor speeltuin: DinoDome.

Uitjes Zuid Limburg

Dat waren ze, onze drie leukste tips voor uitjes in Zuid-Limburg met kinderen. Andere ideeën zijn een bezoek aan het Drielandenpunt, de wereldtuinen van Mondo Verde en Continium, een interactief doe- en ontdekmuseum in Kerkrade.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.