mensen zonder kinderen

Mensen zonder kinderen en hun commentaar. Mega irritant!

Mama & Kinderen By okt 08, 2019 No Comments

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat ik het zelf ook deed toen ik nog geen moeder was. En wat heb ik er spijt van. Ouders bekritiseren met betrekking tot hun kinderen of het ouderschap. Maar, nu ik zelf een terrorpeuter, een jongetje van 5 wat nogal prikkelbaar kan zijn, en een zesjarig meisje die denkt dat ze een puber is, in huis heb, kan ik niet altijd even goed tegen het commentaar van mensen die zelf geen kinderen hebben of ouders die doen alsof hun kind perfect is.

1. Je laat je leven door je kinderen bepalen

Newsflash! Ook al teken je er niet voor, het zal hoe dan ook toch een beetje gebeuren. Ik en alle andere ouders, doen echt niet de hele dag alleen maar wat de kinderen willen. Het is niet; u vraagt en wij draaien.

Het gaat er om dat ik niet altijd de zin en de puf heb om de strijd aan te gaan. Als ik wat makkelijk overstag ga, bedenk dan eens met welke momenten mijn dag nog meer gevuld is. Nee, niet met je handen op de ramen. Nee, je mag geen snoep in het karretje gooien. Nee, je mag niet met mijn nagellak jouw bureau verven. Om nog maar te vergeten dat wanneer ik mijn terrorpeuter wat weiger in de supermarkt, wereldoorlog 3 ontstaat en ik voor het gemak maar even het hoekje omloop zodat mijn peuter afgeleid is van het feit dat ze haar zin niet krijgt en vervolgens dolblij is om mama te zien want die was ze kwijt.

2. Als ik kinderen had, dan was het eten wat de pot schaft en niet anders

Hahahahaha! Hahahahaha! Dacht ik ook. Plus het hele bord leegeten zonder te knoeien. Ik heb het liever niet over fases, maar wanneer je kind in de fase terrorpeuter zit kun jij als ouder hoog en laag springen, je eindigt eerder met een prakje spinazie op je kop dan dat jouw peuter het bordje leeg eet. Als ze niets eet, dan maar niet. Even later heeft ze honger en dan stouwt ze zich vol. Dan maar op die manier.

3. Je bent wel vaak moe he?

Are you fucking kidding me? Zullen we eens een week ruilen? Ik wed dat jouw week er als een vakantie voor mij uitziet. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet altijd. Wanneer je kind krijst MAMAAAAA, MAMAAAA, MAMAAA heeft het echt geen zin om papa er heen te sturen. Een kind dat een jaar lang oorontstekingen heeft gehad is echt geen pretje. Is dat afgelopen dan is er wel wat anders. Want ja, ook peuters poepen midden in de nacht in hun luier. Sta je daar met je ogen op half 6 je kind in bad te doen omdat ze tot dr nek in de drek zit. Daarna nog even slapen? Tuurlijk, als een baby. Oeps, slapen als een baby.. Dat dus, relaxed slapen zit er niet meer in.

4. Ik zie je echt noooooit meer in de kroeg

Kan kloppen. Zo af en toe als ik verdwaald ben misschien dan. Ik werk, heb kinderen en heb ook nog eens een man. Ook probeer ik tijd met mijn vriendinnen door te brengen. Om dan nog nachten lang in de kroeg te staan? Mwoah, niet mijn eerste prioriteit. Slapen daarentegen, is wel een grote prioriteit.

5. Slaapt ze nu nog niet door?

Lees: Merel was 1 maand oud. Mijn ouders kookten altijd melk, want warme, volle melk doet wonderen. Moet je ook eens proberen. Okay! High Five in your face.

6. Als ik kinderen zou hebben was de tv verboden terrein

Als, als, als. Inderdaad als. Jij hebt geen kinderen dus ga mij geen regels voor mijn kinderen proberen op te leggen. Gewoon niet. Dat mijn kinderen nog geen vierkante ogen hebben is een godswonder. Terrorist in spe heeft namelijk een serieuze Peppa Pig verslaving. Maar tegelijkertijd vinden ze niets mooier dan buitenspelen, de natuur ontdekken en lekker buitenspelen (ook in de regen) met vriendjes en vriendinnetjes. Dat ze dan na het avondeten en na school even voor de beeldbuis hangen vind ik niet zo’n probleem. Tijdens regenachtige dagen doe ik het liefst met ze mee trouwens.

7. Je werkt maar 16 uur, je hebt tijd teveel

Tijd teveel. Tijd teveel. Met 3 kinderen, 2 werkdagen bij een werkgever en een eigen bedrijf, heb je inderdaad tijd teveel. Laat maar, hier ga ik niet eens op in. Maar he, als jij tijd teveel hebt, ik heb nog  volle wasmanden met strijkgoed staan.

O! En voor de ouders met kinderen, ik heb 3(de bovenste 3!) echt super toffe winacties. Meedoen dus! Klik daarvoor hier!♥

 


 

 

♥Mensen zonder kinderen♥
Laat ik voorop stellen dat ik er niet op uit ben om mensen zonder kinderen, die een kinderwens hebben (of hebben gehad) te kwetsen. Dit stuk gaat vooral om de mensen die bewust geen kinderen willen, of mensen die nog niet in deze fase beland zijn. Geschreven met het nodige sarcasme en een knipoog.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.