Peppa Pig is onverantwoord

Peppa Pig is onverantwoord en deze moeder laat haar kind er gewoon naar kijken!

Mama & Kinderen By aug 13, 2019

Mijn kinderen kijken wel eens tv. Welke kinderen niet? In de vakantie kijken ze ook wel eens wat meer tv dan normaal gesproken. In de ochtend en na het eten staat dat kastje geregeld aan. Ook als ik aan het koken ben zet ik Emma (bijna 2) geregeld voor de tv om geen jengelende peuter aan mijn been te hebben hangen omdat ze per direct eten wil hebben als ze de afzuigkap hoort. Emma is sinds kort groot fan van Peppa Pig. Peppa pig is onverantwoord. Dat las ik dan he?! Nu heb ik ook wat afleveringen gevolgd en ik zal je vertellen waarom ik het Emma gewoon laat kijken.

Hoe de Peppa Pig verslaving begon

Sinds kort hebben wij een nieuwe tv, een smart tv. Je weet wel, zo’n slim ding waar je onder andere ongestoord op kunt Netflixen zonder dat je een Chromecast nodig hebt. Daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van. Onze kinderen hebben ook ontdekt hoe die tv werkt en met 1 druk op de knop van de afstandsbediening staat Netflix er op.

Op een gegeven moment werd ook Peppa Pig er opgezet voor Emma. Emma vindt Peppa Pig hartstikke leuk. Zo leuk, dat na haar eerste twee woordjes, papa & mama, haar derde woordje Peppa is geworden. Wat bleek nu? Peppa is super handig als mama even de was wil ophangen, wil toiletteren, het eten opzet of even 5 minuutjes voor zichzelf wil. Want elke moeder van een peuter zal herkennen dat er een moment komt dat je peuter denkt dat je stroop aan je kont hebt.

Peppa Pig is niet zo verantwoord

Nu kwam ik op Facebook ergens tegen dat Peppa Pig onverantwoord is om naar te kijken voor kinderen. De originele post komt trouwens van Huffington Post. Die claimen namelijk dat Peppa een verschrikkelijk rolmodel is voor onze kinderen en dat beweren ze met vier punten. En eerlijk is eerlijk, inderdaad, er is iets voor te zeggen…

De vier punten waarom Peppa Pig onverantwoord zou zijn:

Punt 1: Peppa pest Papa Big met zijn omvang. Pesten is niet tof, en wat zeg je van body positivity?

Punt 2: Typische sterotypen worden gebruikt in Peppa Pig. Roze is voor meisjes, blauw is voor jongens. Meisjes spelen hier mee en jongens daar.

Punt 3: Papa Pig is dommig, zo wordt hij althans afgeschilderd. Daarbij is hij natuurlijk ook lui, dik en kan hij vrij weinig. Natuurlijk lachen George en Peppa hem uit.

Punt 4: Peppa stimuleert het slechte gedrag van je kind. Ze is namelijk brutaal, doet dingen die niet mogen, stampt, luistert voor geen meter en maakt veel rommel. Pest eigenlijk alles en iedereen en het wordt alleen weggelachen.

En toch mag ze naar het onverantwoorde Peppa Pig kijken

Voor de punten van Huffington Post is natuurlijk wat te zeggen, Peppa Pig is onverantwoord… Vind ik persoonlijk dan weer een beetje overdreven. En dat zeg ik niet omdat ik even alleen naar de WC wil. Ik bedoel, je bent er zelf ook bij he?! Zijn wij als ouders niet verantwoord voor de normen en waarden die wij onze kinderen meegeven? De regels die we ze leren? Wat goed en wat fout is. Op school kunnen we ook niet de hele dag hun handje vasthouden zodat ze geen ‘vies’ woord van een vriendje overnemen.

Elk kind zal zijn vervelende buien hebben, stampen omdat ze boos zijn, in de supermarkt huilen, schreeuwen of op de grond gaan liggen omdat ze 15 bananen willen halen en geen 6. Het ligt er dan maar net aan hoe je er zelf mee omgaat.

Ik vind het namelijk onzin om vervelend gedrag van je kind af te leiden van een tekenfilm. Ik bedoel, Peppa Pig zal echt niet het enige zijn waar je kind zich de hele dag mee bezig houdt.

Peppa Pig is dus onverantwoord en deze onverantwoorde moeder laat haar kind er toch geregeld even naar kijken 😉 !

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |