bewust geen kinderen

Waarom ik bewust geen kinderen wil. Het verhaal van Karlijn.

Vrouw By feb 28, 2018 3 Comments

Karlijn: ”Ik wil bewust geen kinderen. In de maatschappij blijkt dat nogal vreemd. Eigenlijk rust er een soort taboe op en dat kan me mateloos irriteren. Ik heb nooit de wens gehad om moeder te worden. Mijn partner heeft ook geen kinderwens.”

Het eerste stel uit de vriendengroep

In elke vriendengroep moet er een stel het eerste stel zijn. Het eerste stel dat gaat trouwen, het eerste stel dat een huis koopt of het eerste stel dat met de aankondiging komt in verwachting te zijn. Wij waren het eerste stel dat een huis kocht, het eerste stel dat ging trouwen, maar niet het eerste stel dat met de aankondiging kwam in verwachting te zijn..

Bijna alle vrienden hebben kinderen

Al onze vrienden hebben kinderen, op één of twee na. Niet omdat ze het niet zouden willen, maar omdat ze nog alleen zijn en niet degene hebben gevonden om kinderen mee te willen hebben. Ook heeft één stel vrienden van ons vruchtbaarheidsproblemen. Dat is natuurlijk verschrikkelijk, je grootste droom lijkt geen werkelijkheid te worden. Maar die droom, die droom hebben wij niet. Vaak werd ons gevraagd wanneer wij dan toch aan kinderen zouden beginnen. Dat is blijkbaar heel normaal, het hoort zo.

Raar aangekeken

Na vele vragen over of we nu nog niet bezig waren om zwanger te worden, want het klokje tikt natuurlijk ook verder… Hebben we onze vrienden gewoon verteld dat wij geen kinderwens hebben op dit moment. Raar werden we aangekeken. Hoezo niet? Willen jullie dan altijd alleen blijven? Is je carrière belangrijker dan je geluk? Er was erg veel onbegrip..

Waarom ik bewust geen kinderen wil

Ik wil geen kinderen. Niet omdat ik ze niet zou kunnen geven wat ze nodig hebben, maar omdat mijn leven zo compleet is. Ik heb nooit een kinderwens gehad. Ik vind kinderen leuk hoor, als ze na een tijdje weer met papa en mama mee naar huis gaan. Mijn neefje komt geregeld logeren, is ontzettend leuk. We hebben het gezellig en doen spelletjes. Maar ik heb gewoon geen kinderwens en ik wil hoe egoïstisch het misschien overkomt, de dingen doen die ik wil. Zonder rekening te hoeven houden met kinderen. Ik heb een goede baan, een fantastische man en we zijn gek op reizen. We hebben al eens een wereldreis gemaakt en we willen grote lange reizen kunnen blijven maken zonder dat we rekening moeten houden met eventuele kinderen. Ik wil als ik van mijn werk thuis kom genieten van een kop thee, rustig met mijn man de dag doornemen zonder dat ik nog eens de zorg van kindjes op mij moet nemen.

bewust geen kinderen

Ik werk met kinderen

Je zult hier misschien raar van staan te kijken, ik werk met kinderen. Ik vind kinderen dus ook echt wel leuk. Ik ben therapeut en ik doe elke dag weer mijn best om een kind uit zijn of haar schulp te laten komen. Een vertrouweling te zijn en er voor de kinderen te zijn.

Ken jij mensen die bewust geen kinderen willen?

Liefs Karlijn

 

 

 

 

Wil jij ook je verhaal kwijt? Onder je eigen naam zoals Karlijn, of liever anoniem? Neem dan contact op via maddy@meermetmama.nl

Author

3 Comments

  1. Karlien schreef:

    Ik heb ook geen kinderwens en ja dat wordt heel raar onthaald of met een’dzt komt nog wel’, mijn vriend denkt er gelukkig hetzelfde als mij over

  2. Anniek schreef:

    Ik vind het juist raar als mensen geen respect hebben voor elkaars keuze.

  3. Debbythechocoholic schreef:

    Ikzelf ben zo iemand dat geen kinderen wilt. Ik voel me niet verbonden met kinderen en wil ook geen kinderen hebben. Gelukkig deelt mijn vriend die mening, want ik zou het mezelf niet kunnen vergeten moest ik bv. zijn kinderwens afnemen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.