buitenspelen in de regen

Waarom buitenspelen goed is, ook buitenspelen in de regen!

Mama & Kinderen By okt 08, 2018 1 Comment

Kinderen spelen graag buiten. Buitenspelen is niet alleen maar leuk, het is ook erg gezond. Bezig zijn in de frisse buitenlucht is voor iedereen goed, ook voor kinderen. Een kind is natuurlijk al gek op spelen en bewegen, maar het is ook erg belangrijk. Met buitenspelen in de regen is ook helemaal niets mis. Natuurlijk wil je niet dat je kind helemaal nat regent, want dan wordt het ziek. Maar met de juiste kleding kom je al een heel eind!

Buitenspelen in de regen, de juiste kledingbuitenspelen in de regen

Als je kind graag wil buitenspelen in de regen zorg je natuurlijk dat je kind daar de juiste kleding voor aan heeft, het is erg belangrijk om regen werende kleding aan te hebben. Zo zal je kind niet drijfnat worden of onderkoeld raken. Voor de kids heb ik 2 hele leuke regencapes, deze zijn te verkrijgen bij Regenpakhuis (nu slechts  €9.95 per stuk). Ik vind ze echt super leuk en handig. En ik ben niet de enige, want de kinderen zijn ook fan. Hier (bij Regenpakhuis) kun je trouwens ook prima slagen als je een stel goede regenlaarzen nodig hebt of zelf opzoek bent naar regenkleding.

Buitenspelen in de regen niet alleen leuk, ook is het gezond

Spelen en wegen is dus erg belangrijk voor kinderen, net zoals buiten zijn. Heb je meteen 2 vliegen in één klap. Ook is het leuk om met andere kindjes te spelen, dit is meteen weer goed voor de sociale ontwikkeling van je kind.  Door buiten te spelen ontwikkelt de motoriek van je kind ook nog eens. En wist je dat kinderen die veel buitenspelen vaak erg goed in hun vel zitten, vaak goed slapen en zich beter ontwikkelen? Zijn toch heel wat redenen om lekker buiten te gaan spelen. Heel veel dingen kunnen onze kinderen ook gewoon doen als het regent. Wijzelf zijn er misschien niet zo gek op, de kinderen vinden het vaak juist heerlijk om buiten te spelen in de regen, lekker in de plassen stampen, modder maken en het meest toffe regenpak showen!

buitenspelen in de regen

Goed voor de lijn

In de herfst en winter regent het nog wel eens, maar met de juiste kleding moet dit geen probleem zijn om toch lekker naar buiten te gaan. Veel kinderen spelen binnen als het buiten regent. Hoewel dit echt niet slecht hoeft te zijn, kan het zo zijn dat je kind in deze seizoenen bijna niet meer buiten wil spelen. De TV en spelcomputers zijn erg aantrekkelijk, maar minder goed voor de lijn van je kind.

Op school buitenspelen in de regen

Ook op scholen gaan de meeste kinderen gewoon in de pauzes naar buiten, dit omdat het gezond is en de kinderen zo de energie even kwijt kunnen. Je doet er goed aan om dus een regencape of jas voor je kind mee te geven naar school als het weer slecht is. Wij gaan bijna nooit met de auto naar school. Vaak lopen we, dit is zo’n 10 minuutjes lopen. Als het regent gaan de koeiencape’s aan en rennen ze door de straten naar school! Heerlijk vinden ze het. Ik ben echt super blij met deze toffe poncho’s van Regenpakhuis. Heb jij ze al?

buitenspelen in de regen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Maud - Maudgeniet.nl schreef:

    Oooohh, wat zijn die regencapes leuk! Onze oudste (Fenne) is nu 3,5 jaar.. Ze heeft heel lang gehad dat ze ging huilen als het regende, ook als ze binnen zat. Nu vindt ze het zo ontzettend leuk, haha!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.