Duck Duck

Filmtip: Duck Duck! Een hartverwarmende animatiefilm voor jong en oud.

Mama & Kinderen, Vrouw By jul 10, 2019 1 Comment

Ik heb een super leuke tip voor je als uitje in de zomervakantie. Het is waarschijnlijk niet alle dagen even mooi weer en tijdens een regenachtige dag is het natuurlijk erg leuk om met de kids naar de bios te gaan, of tijdens een hete dag om verkoeling te zoeken is dat ook een goed idee. Sinds 3 juli draait namelijk de nieuwe animatiefilm Duck Duck. Thuis hadden wij al een exclusieve preview en niet alleen Merel en Bram genoten.

Duck Duck samengevat

Gans Ben heeft nogal een hoge pet van zichzelf op, maar eigenlijk heeft hij nogal wat te bewijzen. Hij is super verliefd op Lily, het mooiste ganzen meisje van de vlucht. De vader van Lily is niet zo dol op Ben en zorgt ervoor dat Ben geen vlucht mag gaan leiden tijdens de grote trek. Ben moet ervoor gaan zorgen dat de kleintjes leren vliegen en ook vertrekt de groep wilde ganzen op trek zonder Ben. Mo en Vie zijn twee jonge eendjes die hun eigen groep kwijt zijn geraakt en gaan met Ben mee. Het begin van het avontuur van de twee eendjes en de gans…..

Wanneer hij mopperend op pad gaat, ziet hij twee kleine eendjes in een benarde situatie – die ontstaan is door zijn toedoen. Vie en Mo moeten het opnemen tegen een wilde boskat. Hij besluit ze te redden, tot grote ergernis van de kat, maar tot groot plezier van vooral Mo, die in Ben een moeder ziet.

Dan is er nog Banzou

In veel avonturen zit een slechterik en zo ook in deze animatiefilm. In Duck Duck is de slechterik Banzou. Banzou ik een toch wat enge, gemene kat die een geel en rood oog heeft. Banzou ziet Ben, Mo en Vie als lekkere hapjes en dat brengt natuurlijk wat spanning, maar ook grappige situaties met zich mee. Johnny Kraaijkamp jr spreekt in de Nederlandstalige versie van Duck Duck de stem van Banzou in, ik geloof niet dat iemand dit beter had kunnen doen. Een rol die hem op het lijf staat gescheven.

Duck Duck

Een speciale band

Hoewel Ben in het begin eigenlijk niet zit te wachten op Mo en Vie groeit er een speciale band tussen ze. Ze raakten ongewenst aan elkaar verbonden maar voelen zich uiteindelijk een familie. Een familie die probeert Lily te vinden en haar hart wil veroveren. Zal het lukken?

Stemmencast van Duck Duck

  • Ben => Daan van Rijssel
  • Lily => Kim-Lian van der Meij
  • Vie => Liza Sips
  • Mo => Patrick Martens
  • Banzou => Johnny Kraaijkamp Jr.
  • Lenny => Hero Muller
  • Gilles => Niels Vogel

Kijkwijzer: 6 jaar, angst.

duck duck

Dit vonden wij van Duck Duck:

Aangezien het weekend was en bijna vakantie is mochten Merel en Bram in het weekend iets langer opblijven. Samen maakten we een mooie thuisbioscoop op gezellig Duck Duck te kijken.

Duck Duck is oprecht een mooie film. Een film met enge momenten, maar ook zeker met leuke en grappige momenten. Er zitten voor volwassenen ook meer dan genoeg leuke grappen in, jij zult lachen terwijl je kleintje het misschien nog niet helemaal snapt en helemaal in de film zit. De kwaliteit van de animaties is echt ontzettend goed en de tijd vliegt voorbij. Wij hebben de film zelfs al 2x gekeken. Hoewel Merel en Bram soms nog wel eens moeite hebben om hun gedachten bij een film te houden ging dat bij Duck Duck prima. Wel vonden ze sommige stukjes wat eng, maar dit overheerste natuurlijk niet.

Een film die leuk is voor de kinderen, maar ook zeker voor ouders.

duck duck

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.