huishouden

Een kinderkamer inrichten doe je zo!

Huis & Tuin By apr 01, 2020 No Comments

Als je zwanger bent ga je je zeker bezig houden met het inrichten van de babykamer. Maar ook baby’s worden groot. Na verloop van tijd zal de babykamer plaats gaan maken voor een mooie kinderkamer. In dit artikel geven wij je tips over hoe je dat zou kunnen doen, want een kinderkamer inrichten kan best lastig zijn.

Super leuk en toch lastig, een kinderkamer inrichten

Je gaat een nieuwe fase in, de babykamer gaat er uit en er moet een nieuwe kinderkamer komen. Om de kamer om te toveren tot een echte toffe kinderkamer is meer nodig dan alleen een ander bed. Doe inspiratie op bij LionsHome! Het is super leuk een kinderkamer inrichten, maar soms ook best lastig. Hoe zorg je voor voldoende speelruimte, genoeg opbergruimte en een leuke sfeer in de kinderkamer? Voor de één is het peanuts, voor de ander toch een behoorlijke puzzel. Graag delen wij onze tips met je!

Tip 1 kinderkamer inrichten:

Bij een kinderkamer inrichten is het goed om de kamer niet te vol te pakken. Hoe drukker het op de kamer is, hoe meer prikkels je kind daarvan zal krijgen. Een kinderkamer moet natuurlijk een plekje zijn om te kunnen spelen, maar ook moet een kinderkamer een plek zijn om te slapen, tot rust te komen en zich veilig te voelen. Een bureau of tafeltje, een kast en een bed zijn vaak al genoeg. Zo blijft er namelijk genoeg ruimte over om te kunnen spelen.

Tip 2 kinderkamer inrichten:

Bij een kinderkamer inrichten hoort zeker veiligheid! Veiligheid is erg belangrijk, zorg er dus voor dat de kinderkamer een veilige omgeving is. Check of er geen losse draden en of snoeren rondslingeren, de randen van de verwarming, de kozijnen van de ramen en hoe het raam open gaat en de stopcontacten. Stopcontacten zijn erg interessant voor kinderen. Met een beveiligd stopcontact is niets mis!

Tip 3 kinderkamer inrichten:

Zorg bij de inrichting van de kinderkamer voor één stijl. Je wilt geen 10 verschillende stijlen door elkaar mixen. Dit maakt de kamer namelijk drukker, waardoor het ook meteen kleiner en slordiger zal ogen.

Tip 4 kinderkamer inrichten:

Maak de kamer op een subtiele wijzer warmer door één á twee eyecatchers toe te voegen. Je kunt gaan voor een mooi kleed, prachtige gordijnen, een mooie plaat, een tof schilderij of bijvoorbeeld een mooie muursticker. Op deze manier maak je de kamer niet kleiner maar wel net even af.

Tip 5 kinderkamer inrichten:

De vloer, een vloer van laminaat, PVC of hout is ideaal voor kinderen. Het is namelijk fijn om op te spelen en mocht er een vlekje ontstaan dan is dit makkelijk te verwijderen. Stel je hebt vloerbedekking en je kind is ziek en moet overgeven, dan krijg je dit een stuk lastiger uit de vloer dan van bijvoorbeeld PVC. Een ander groot voordeel van PVC is dat het warmer aanvoelt en een stuk minder krast.

Tip 6 kinderkamer inrichten:

Bij een kinderkamer inrichten denk je natuurlijk ook aan de opslag van het speelgoed. Kinderen hebben nu eenmaal speelgoed en dat moet ook goed opgeborgen kunnen worden. Kies voor een mooie kist, een mooie kast of rieten mand als daar de ruimte voor is. kinderkamer inrichtenOok kun je bij de keuze van een bed rekening houden met opslagruimte. Zo zijn er veel bedden waar kastjes in zitten of denk bijvoorbeeld aan een mooie bedstee mocht je daar de plek voor hebben. Het is ontzettend gezellig, lekker knus voor je kind en ook zal er geen rommel onder het bed slingeren dat rommelig oogt. Ook zou je eventueel een aantal bakken of kisten met speelgoed neer kunnen zetten en afwisselen door een deel op bijvoorbeeld de zolder op te slaan en elke week iets om te ruilen.

Tip 7 kinderkamer inrichten:

Op een kinderkamer moet genoeg ruimte zijn. Een kinderkamer is niet alleen de plek op te slapen, er wordt namelijk ook heel wat gespeeld en later ook gestudeerd. Er moet plek zijn voor een bureau, een bed en uiteraard een kast. Maar dit wil je natuurlijk niet allemaal op de kamer hebben zonder enige ruimte over te hebben. Heb je een mooie ruime zolder? Dan is het een hele goede optie om hier een dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel zorgt voor meer ruimte, meer licht en je kunt eventueel een kamer in tweeën opdelen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.