DIY

Opruimen met kinderen onmogelijk? Niet met deze DIY!!

Mama & Kinderen By apr 03, 2018 No Comments

Momenteel zitten wij middenin een verhuizing. Donderdag zijn de verhuizers gekomen en zijn al onze spullen over gebracht naar ons nieuwe paleis. Met behulp van mijn doortastende en hardwerkende moeder heb ik bijna alle spullen al op de juiste plek. En kinderen die spelen en niet opruimen zijn al een ergernis, nu is dat al helemaal storend. Je hebt immers nét al je kostbare spullen op de juiste plek. Maar ik heb de oplossing gevonden voor al dat rondslingerende speelgoed! Lees snel verder voor deze DIY!!

Bakken en kratten

Enige tijd geleden kwam ik op mijn favoriete site super leuke bakken op wieltjes tegen voor op de kinderkamers. Echter waren deze in de aanbieding nog steeds meer dan veertig euro per stuk en dat vond ik echt te duur. Bij de IKEA had ik eerder al kratten gekocht om een kast voor mijn zoontje van te maken. Het ziet er hartstikke leuk uit en wij hadden een tijdelijke woning dus ik moest even improviseren. Door de kratten kon ik eigenlijk iedere vorm van kast creëren en tussen twee kratten hing ik een latje voor al het hangwerk.

Dezelfde kisten functioneerde later als boekenkast. Drie kisten bovenop elkaar en de boekenkast was klaar. Ideaal. Hartstikke hip ook, redelijk industrieel en modulair.

En deze DIY verzon ik

Maar goed. Wat heb ik nu dus verzonnen? Zoals ik al zei kwam ik online prachtige bakken tegen. het enige nadeel was dat het een bak was. Zelf bedacht ik dus toen om mijn kratten weer een andere functie te geven. Het voordeel van mijn idee tegenover de bestaande bakken was dat deze gestapeld kunnen worden. Zodat je ruimte die je dan toch al kwijt bent aan de bak ook nog de hoogte in gaat, dat scheelt gewoon enorm.

Lees ook: Opruimen leert je kind met deze tips

De Action en DIY

Bij mijn tweede favoriete winkel, de Action, sloeg ik alle benodigdheden in. Lui als ik ben koos ik voor de spuitbussen om mijn kratten mee te verven. Binnen vijf minuten hadden ze een andere kleur. Met een mal spoot ik vervolgens sterren op het onderste krat en met de sjablonen en kinderkwasten, want die hebben van die handige sponskwasten, en verf van de Action maakte ik de letters op het andere krat. Het derde krat is nog kaal, ik moet nog even kijken wat ik daar mee doe. Ook de wieltjes op het onderste kratje haalde ik trouwens bij de Action. Nu heb ik dus voor minder dan 30 euro, dan tel ik de twee kratten á 13 euro per stuk mee, een super handig opruimsysteem!

DIY

Organiseren van al die spullen

Voor de Duplo hebben we een andere kast waarvan ik denk dat ook wel iedereen met kleine kinderen die heeft staan, de houten kasten met de plastic schuiflades. Puzzels en spellen liggen in de boekenkasten en in de kelder hebben we ook nog twee kasten met schuifbakken staan met speelgoed. Ik probeer op die manier een beetje thematisch te spelen, dus of puzzelen, kleuren, duplo, klei etc. Maar ik denk dat ieder gezin wel van dat speelgoed heeft waar veel mee wordt gespeeld, wat net te groot is voor je andere kasten en waarbij het handig is als je het even ergens in kwijt kan.

diy

Ik ben in ieder geval erg blij met mijn uitvinding ;). Nu nog even de kinderen goed leren opruimen, want wat bij opa en oma absoluut geen probleem is is hier nogal een uitdaging hoor. En dat terwijl je alleen maar wil genieten van je prachtige nieuwe huisje. Ben blij als ze van de zomer lekker buiten kunnen spelen, dan kan ik het hier opgeruimd houden.

Hebben jullie ook zo’n handige DIY Action Hack?

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.