communicatie mogelijkheden

Verschillende communicatie mogelijkheden tijdens de coronacrisis

Vrouw By mrt 26, 2020 No Comments

Iedereen is in de ban van het nieuwe coronavirus. Niet zo vreemd, want de wereld ziet er op het moment toch heel anders uit. De kinderen gaan niet naar school, je kunt misschien je ouders of grootouders niet bezoeken, je werk situatie is misschien helemaal veranderd, diverse winkels zijn gesloten en er heerst angst. De wereld op zijn kop. Waar we eerder zo vrij als een vogel waren, is dat op bepaalde vlakken behoorlijk beperkt. Om toch op zo’n prettig mogelijke manier te kunnen communiceren met dierbaren die je op het moment niet kunt bezoeken heb ik een lijstje voor je gemaakt met diverse communicatie mogelijkheden om toch op een prettige manier contact te hebben met dierbaren.

Communicatie mogelijkheden met de telefoon

Een telefoon kent iedereen en iedereen heeft er wel één in huis. Dat is ook niet zo vreemd want de telefoon stamt uit de 19de eeuw. Tegenwoordig zijn mobiele telefoons, maar er zijn toch nog behoorlijk wat mensen die een zogenaamde huistelefoon hebben. Met een huistelefoon kun je bellen en gebeld worden. Ben je in het bezit van een smartphone dan heb je heel wat meer opties dan alleen bellen.

Met een smartphone kun je berichtjes- en appjes sturen, maar er zijn zoveel meer dingen die je er mee kunt doen. Met een goede smartphone die tevens een zeer goede kwaliteit camera heeft, zoals de Samsung Galaxy S20 Ultra, kun je leuke filmpjes opnemen en doorsturen. Erg leuk om te krijgen, maar natuurlijk ook om zelf te maken. De Samsung Galaxy S20 Ultra is de eerste telefoon met 100x zoom camera en beschikt bijvoorbeeld over een Selfie camera met maarliefst 40 megapixels, zo scherp zijn je selfies nog nooit geweest. Daarnaast beschikt deze toffe gadget ook nog eens over 4(!) andere camera’s. Op de achterkant van de telefoon vind je een Wide camera met 108 megapixels, een Super Smooth 100x telelens camera van 48 megapixels, een Ultra-Wide camera van 12 megapixels en een Depth camera. Zo kun jij dus altijd de perfecte foto of video (in het nieuwste 8K) maken.

Daarnaast kun je leuke foto’s van de kinderen aan opa’s of oma’s doorsturen. Uit ervaring weet ik dat ze daar altijd van genieten. Wat ook erg fijn aan goede smartphone is, is dat je ook videogesprekken kan voeren wanneer degene waar jij mee wilt bellen ook een smartphone heeft. Een prettig idee omdat je elkaar dan toch zien kunt via het scherm. Dit kan via de app ‘Whatapp’ zelfs met meerdere personen tegelijk.

Raambezoek

Wanneer je verkouden en of benauwd bent is het advies thuis te blijven. Zo ook bij koorts. Op het moment is het zelfs zo dat wanneer een gezinslid koorts heeft, het hele gezin thuis moet blijven. Vervelend, maar uiteindelijk wel het beste want je wilt het natuurlijk niet riskeren om anderen te besmetten. Je kunt namelijk al iemand besmetten zonder dat jij weet het virus bij je te dragen. Alle actuele die je moet weten over het coronavirus vind je op de website van het RIVM, deze kan dagelijks aangepast worden.

Ook is het advies om niet bij risicogroepen of ouderen te komen. Onze kids gaan dus ook niet naar opa en oma. Nu moet ik zeggen dat wij wel het geluk hebben dat de ouders van Mark hier dicht bij wonen. De kinderen kunnen er naartoe fietsen en zwaaien bij de ramen. De afspraak is ook dat ze er niet naar binnen mogen, op afstand blijven van andere mensen en daarna meteen naar huis komen. Natuurlijk kan dit ook lopend en vermijden we andere mensen. Zijn ze meteen even lekker buiten geweest om een frisse neus te halen. Buiten spelen doen ze namelijk momenteel alleen in de tuin. Even een rondje is dan best heel erg fijn voor de kinderen. In deze tijd moet je creatief zijn om toch communicatie mogelijkheden te hebben zonder dat je iemand ongewild en onbewust kunt besmetten.

Beeldbellen via een tablet, Ipad, computer of laptop

Veel mensen hebben wel één of meerdere van dit rijtje in huis. Helemaal wanneer je kinderen hebt. Ook via eens van deze apparaten kun je communiceren met je dierbaren. Dit kan bijvoorbeeld via Skype of Google Hangouts. Daarnaast zijn er nog meerdere programma’s waar dit mee zou kunnen maar dit zijn toch wel de twee makkelijkste programma’s vind ik.

Echte post

Eerlijk is eerlijk, met echte post maak je mensen blij. Echte post is een van de oudste communicatie mogelijkheden op afstand die bestaat. Wanneer je echte post aan iemand verstuurt zal de ontvanger dat een prettig gevoel geven. Het kan net even dat steuntje zijn dat iemand nodig heeft. Je laat merken dat je daadwerkelijk om iemand geeft en daarnaast is het iets wat herhaaldelijk bekeken en gepakt kan worden. Het is tastbaar.

Onze kinderen zijn dan ook druk aan de slag gegaan om de opa’s en oma’s een mooie tekening toe te sturen. Daarnaast kregen de oma’s van Mark en mij, dus de overgrootmoeders van onze kinderen, ook post. Iets waar zij erg blij van worden. Helaas kunnen we ze op het moment niet bezoeken, maar dat betekent natuurlijk niet dat we niet aan ze denken.

Laat een presentje bezorgen

Ook de bezorgers nemen maatregelen. Ze bellen aan en zetten het pakketje voor de deur neer terwijl ze zelf vanaf een afstandje kijken of jij het pakketje mee naar binnen neemt. Je zou dus heel leuk een pakketje kunnen laten bezorgen bij iemand. Laat voor opa en oma bijvoorbeeld een mooi foto album die je samen met de kinderen online hebt gemaakt bezorgen of stuur een bos mooie bloemen, daar maak je de lokale bloemist ook meteen erg blij mee. Veel bloemisten bezorgen namelijk bloemen, helemaal in deze vreemde tijd.

 

Heb jij nog leuke tips om aan dit lijstje toe te voegen?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.