budget voor pakjesavond

Een budget voor pakjesavond? Zo doen wij het

Besparen & Budget By dec 03, 2018 1 Comment

December is voor iedereen die aan Sint en kerst doet een dure maand. Wij hebben er ook nog de verjaardag van Bram bij en begin januari gaan we gewoon gezellig met feesten, dan zijn Merel, Mark en ikzelf jarig. Het houdt niet op zou je zeggen. Wij vieren Sinterklaas en ook kerst laten we niet zomaar voorbij gaan. Een budget voor pakjesavond is dan wel fijn. Hoe wij pakjesavond vieren en hoe we het aanpakken qua budget? Ga ik je vertellen!

2x pakjesavond

Alsof het nog niet druk genoeg is, het nog niet genoeg geld kost, vieren wij ook nog eens twee keer pakjesavond. Eén keer met mijn kant van de familie, één keer met de familie van de kant van Mark. Bij mijn ouders trekken we lootjes. Het budget is zo’n 20 euro. Zo kun je iets kopen wat iemand graag wil hebben en er wat aan heeft, en ben je ook niet ontzettend veel geld kwijt. Bij Mark zijn familie is het de bedoeling dat je voor iedereen wat koopt, zo tussen de 10 en 15 euro. Ben je dus wel meteen meer geld kwijt. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar lootjes. Zo kun je echt aandacht aan één persoon besteden en blijft het ook redelijk binnen de perken. Een bedrag van 20 euro is een leuk bedrag vind ik. Al zou je met 15 euro ook prima uit de voeten kunnen.

Cadeautjes voor de kinderen

Voor de kinderen koop ik eigenlijk in de aanloop naar Sinterklaas of pakjesavond niets meer. Natuurlijk krijgen ze wel wat, maar dat verzamel ik door het jaar heen wanneer het in de aanbieding is. Het is vroeg, maar in januari is het volop uitverkoop en dan begin ik al met dingen te halen waarvan ik zeker weet dat ze er iets aan zullen hebben. Ook zijn alle Sinterklaas spullen na 5 december in de aanbieding. Kleurboeken, prikblokjes, raamstickers et cetera kun je dan alvast prima inslaan voor volgend jaar. Zo kun je toch aardig wat inslaan voor een leuk budget voor pakjesavond.

Wanneer ik op een rommelmarkt iets zie wat nog mooi is kan het ook maar zo zijn dat ze dat krijgen. Zo kocht ik in november een slaaptrainer van Nijntje voor Bram die hij op pakjesavond krijgt. Zag er nog gloednieuw uit. Zijn toch dingen waardoor je geld bespaart op Sinterklaas. 

Bevoorrecht

Ook krijgen wij af en toe dingen opgestuurd om uit te testen. De kinderen geloven dat we het testen voor Sinterklaas. Ze zijn dan als het ware de hulpjes van Sinterklaas. Deze dingen bewaar ik na het testen wanneer dat kan. Ze hoeven van mij namelijk niet het hele jaar door verwend te worden met speelgoed, maar het kan ook heel goed zijn dat we er iemand anders blij mee maken. Het moet niet vanzelfsprekend zijn dat ze ik weet niet wat krijgen. Hierin zijn wij natuurlijk ontzettend bevoorrecht, maar daar werk ik ook hard voor. Want zo moet je het gewoon zien, ik werk er toch echt voor.

Uitzoeken van speelgoed

Daarnaast zoeken we eigenlijk elk seizoen alles uit en kijken waar ze nog mee spelen en wat niet. Dat kunnen ze verkopen op bijvoorbeeld de vlooienmarkt met Koningsdag, maar een groot deel gaat ook naar kinderen die het minder hebben. Want helaas is dat wel de realiteit in Nederland. Nu wil ik niet zeggen dat wij bergen met geld verdienen, was het maar waar.. Maar toch hebben wij wel het voorrecht dat wij wel eens het nieuwste speelgoed mogen testen en dus houden.

Praktische cadeau’s

De cadeau’s die ik dan voor de kinderen bij koop rond de decembermaand zijn praktische cadeau’s die ze graag willen hebben. Denk daarbij aan een lekker warm flanellen dekbed, een warme leuke pyjama of kleding. Daar kunnen we ze gelukkig ook erg blij mee maken. De schoen mogen ze ook één keer per week zetten en daar komt een cadeautje van max 3 euro in. De Action blijft een goede vriend! Daar kun je zeker voor een leuk budget voor pakjesavond slagen.

Het budget wat ik zelf aan pakjesavond uit geef, naast wat ze krijgen wat we hebben mogen testen, (wat ik tot een aantal cadeautjes beperk omdat dit toch vaak duurder speelgoed is)  is zo’n 35 euro per kind, verdeelt over 2 pakjesavonden, ze krijgen namelijk ook nog wat van de opa’s en oma’s, oom’s en tante’s. Dit verzamel ik dan door het jaar heen, vaak in de uitverkoop. Want daardoor kan ik voor een leuk budget voor pakjesavond toch echt wel hele leuke dingen kopen. Denk aan de 50% en 75% kortingen bij Kruidvat. Dingen die nodig zijn, zoals de genoemde pyjama’s en kleding koop ik dan al groter. Maar natuurlijk zit er ook wel iets te spelen tussen.

Hoe doe jij het? En heb jij een budget voor pakjesavond?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik had altijd een budget per kind inderdaad. En verder kocht ik zoveel mogelijk gewoon tweedehands.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.