Sint traktaties

Tip: 5 december Sinterklaas taart

Eten & Drinken By nov 18, 2019 3 Comments

Sinterklaas is weer in ons land! De kindertjes hebben er met z’n allen naar toe geleefd. Nu is het toeleven naar pakjesavond, want dat is natuurlijk ook erg speciaal. Het is een gezellige avond met lekkernij en cadeautjes. Een echte Sinterklaas taart mag dan ook niet ontbreken! Ik maakte er één op de dag dat hij aankwam, maar voor pakjesavond is dit ook zeker erg leuk én lekker!

Sinterklaas taart

Zelfs de kleintjes kunnen er niet van af blijven.

Een Sinterklaas taart maken

Voor deze Sinterklaas taart gebruikte ik 1 pak biscuit mix en 2 mixjes voor botercrème. Het ligt een beetje aan het merkje wat je er nog bij in moet doen. Ik kocht een huismerk biscuit mix en ook de botercreme mix was van het huismerk. Kijk dus goed op de verpakking wat je nodig hebt. Ik had 4 eieren en water nodig voor de biscuit mix en 200 gram boter voor 2 verpakkingen botercrème mix. Dit kan dus anders zijn als je een ander merk gebruikt, ik gebruikte het huismerk van de Jumbo.

Ik kocht ook:

  • mini chocoladeletters ( Aldi, 1 bakje €1.29 geloof ik )
  • eetbare decoratie van worteltjes
  • pepernoten
  • truffel pepernoten
  • chocolade ( om mee te drippen )
  • speculaas bak kruiden ( Aldi )
  • Amandel aroma

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Bakspray of boter
  • Springvorm (Ø 18 cm)
  • Mixer met garden
  • Oven of airfryer

Ik maakte deze biscuit in de airfryer, maar maak je gebruik van de oven dan moet je deze voorverwarmen. Je gaat het biscuitbeslag maken volgens de aanwijzingen die op verpakking staan. Bij elke mix is het weer net even anders, dus je doet er zeker goed aan om gewoon die richtlijnen te volgen die op de verpakking van je mix staan. Ook voegde ik hier een beetje amandel aroma aan toe. Als je het beslag goed luchtig en glad hebt mag je het bakblik gaan vullen wanneer deze is ingevet en nadat je hier bakpapier in hebt gedaan. Wanneer je de oven gebruikt in plaats van een airfryer kan de mix de oven in wanneer deze klaar is met voorverwarmen.

Richtlijnen baktemperatuur:

  • Elektrische oven 170°C
  • Heteluchtoven 170°C
  • Airfryer 180°C
  • Gasoven stand 3

Wanneer de oven of airfryer klaar is met bakken ga je testen met een satéprikker of de biscuit van binnen droog is. Zo niet doe je hem er nog een paar minuutjes in.

Botercreme

Als je de biscuit in de oven hebt zitten ga je de botercrème maken. Op de verpakking staat precies welke ingrediënten er in moeten en met welke stand van de mixer je dit moet doen. Ik deed hier ook de speculaaskruiden bij door.

*Wil je dat de botercrème een leuk kleurtje krijgt zoals die van mij dan moet je er ook kleurstof bij in doen. Doe dit beetje bij beetje tot je tevreden bent over de kleur.

De biscuittaart is gebakken, zo ga je verder:

Als de taart gebakken is laat je deze eerst afkoelen voordat je de taart uit de springvorm haalt. Na 10 minuutjes kun je de springvorm verwijderen en dan leg je de biscuittaart op de kop neer. Wanneer deze helemaal is afgekoeld, kun je beginnen met lagen snijden. Snijd de taart in 3 lagen, dit zodat je op 2 lagen een mooie vulling kunt smeren. Je doet dit met een groot mes en je houdt je hand bovenop de taart.

Lagentaart maken, nu begint het vullen

Nu je de lagen hebt gesneden kun je gaan vullen met de botercrème die je zojuist gemaakt hebt.  Je smeert per laag zo’n 2 cm botercrème. Heb je liever 1 laag botercrème en 1 laag jam of chocopasta, dan kan dat natuurlijk ook! Als je klaar bent dek je de taart af met het laatste deel en bewerk je de hele taart met de overgebleven botercrème, dit doe je met een glad mes of een platte spatel.

Versieren van de Sinterklaas taart

Voordat je de taart gaat versieren zet je hem minimaal een uur in de koelkast. Hierna ga je de chocolade au bain marie verhitten. Vervolgens breng je de chocolade aan op de delen waar je graag wilt. Wil je de taart drippen? Doe dit dan meteen. Het versieren met pepernoten en andere attributen doe je ook wanneer de chocolade nog warm is. Wanneer je klaar bent met versieren zet je de taart zeker een uur in de koelkast. Dit omdat de botercrème tussen en op de Sinterklaas taart anders gaat smelten.
Op zoek naar een ander soort Sinterklaas taart? Loukie maakte ook een heerlijke!
Sinterklaas taart

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

  1. Oma Will schreef:

    Mmmmmmmm, ziet er lekker uit.
    Ga ik zeker een keertje maken met andere decoratie er op.
    Dat wordt vast smullen met de kleinkinderen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.