kinderkamer schoon houden

De kinderkamer schoon houden: 5 tips

Huis & Tuin, Mama & Kinderen By jul 06, 2020 No Comments

Een kinderkamer is natuurlijk een kamer waar echt geleefd wordt: er wordt geknutseld, gespeeld, geslapen, geknuffeld en ga zo maar door. Dit betekent ook dat deze kamer sneller vies wordt en regelmatig schoongemaakt moet worden. Maar hoe maak je die klus nu wat makkelijker en zorg je ervoor dat de kinderkamer makkelijker schoon kan houden? We hebben een aantal tips voor je verzameld.

1. Installeer een slimme vloer

Vloerbedekking is natuurlijk lekker zacht, maar ook erg lastig schoon te houden. De vloer van de kinderkamer schoon houden kan een stuk makkelijker. Installeer liever een vloer die onderhoudsvrij is en tegen een stootje kan zoals het PVC van Kwantum. Ideaal om lekker op te spelen maar vooral ook erg makkelijk te onderhouden: een doekje eroverheen en gemorste verf is direct schoongemaakt!

2. Zorg voor opbergruimte

Wanneer een kamer vol items en spulletjes ligt wordt het al snel rommelig en zijn er meer items die stof kunnen verzamelen. Dit stof verspreidt zich vervolgens snel door de kamer en de rest van het huis. Wanneer je dit soort items opbergt zorg je ervoor dat ze langer schoon blijven en dat de kamer er netjes opgeruimd uit blijft zien. Wil je het helemaal goed aanpakken? Kijk dan of items en speelgoed van dezelfde categorie bij elkaar opgeborgen kunnen worden. De schilderspulletjes bijvoorbeeld in het ‘creatieve kastje’, de lego bij de bouwstenen en de knuffels in de knuffelmand.

3. Heb schoonmaakspullen binnen handbereik

Niets zo handig als een gemorst potje verf even snel op kunnen poetsen met een doekje dat binnen handbereik ligt. Het is dan ook helemaal niet onverstandig om een pak natte doekjes of een spray en doekje op de kamer te hebben liggen. Op deze manier kunnen zowel jij als je kids kleine knoei partijtjes direct opruimen en worden diepe vlekken voorkomen!

4. Plaats planten in de kamer

Hoewel planten je niet zullen helpen met de schoonmaak helpen ze je wel met het behouden van een goede luchtkwaliteit. Door een aantal planten in de kamer te plaatsen (of aan het plafond te hangen zodat ze buiten het bereik van kinderhandjes zijn), zorg je ervoor dat de kamer lekker gaat ruiken en makkelijker fris blijft en aanvoelt!

5. Plan een grote schoonmaak

Je hoeft niet iedere dag schoon te maken: plan liever één dag per week waarop je (eventueel samen met de kids) een grote schoonmaak van de kamer doet. Zo is de kamer weer helemaal fris en fruitig en kan het er weer een week tegenaan. Niet alleen is de klus zo sneller gedaan en kost het je minder tijd; je leert ook de kids nog eens hoe ze zelf goed voor hun kamer kunnen zorgen.

kinderkamer schoon houden

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.