besparen op verzekeringen

Besparen op verzekeringen doe je zo!

Besparen & Budget By jul 02, 2020 2 Comments

Niemand wil graag teveel betalen. Dat is natuurlijk ook zonde van het geld, dat kun je natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken. Op veel dingen kunnen we besparen, zo kunnen we ook besparen op de autoverzekering, opstal en heel wat andere verzekeringen. Er zijn veel verschillende aanbieders, met verschillende voorwaarden en verschillende prijzen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij gaan je vertellen hoe het toch wel erg makkelijk voor je zal worden om te besparen op je verzekeringen.

Dubbel verzekerd zijn

Nederlanders zijn een erg goed verzekerd volk. We verzekeren ons op erg veel dingen. Dingen die nodig zijn, maar soms ook dingen die helemaal niet nodig zijn. Het is goed om eens in de zoveel tijd je verzekeringen onder de loep te nemen. Wist je dat heel wat mensen dubbel verzekerd zijn? Iets wat niet nodig is, en waardoor je meer geld kwijt bent dan dat je zou moeten zijn. Weet jij zeker dat je niet dubbel verzekerd bent?

Alleen verzekeren wat je nodig hebt

Veel mensen zijn bang dat ze onderverzekerd zijn, om dit te voorkomen verzekeren we ons vaak ‘extra’ goed. Dit noemen we ook wel oververzekerd zijn. Oververzekerd zijn is natuurlijk niet nodig, je verzekerd je dan namelijk over dingen die gewoonweg niet nodig zijn. Denk aan een doorlopende reisverzekering, ga jij hooguit één keer per jaar op vakantie en geen weekendjes weg? Dan is het misschien verstandig om een reisverzekering af te sluiten voor alleen de dagen dat je op reis gaat. Houd in je achterhoofd: verzeker alleen de risico’s die jij zelf niet dragen kunt.

Het vergelijken van verzekeringen

Het is altijd goed om eens in de zoveel tijd alle vaste lasten na te kijken en uit te zoeken of er ergens op bespaart kan worden. Zo ook de verzekeringen van bijvoorbeeld je huis, maar ook je autoverzekering vergelijken is iets wat je toch eens per jaar zou moeten en kunnen doen.

Onze autoverzekering vergelijken

Is je autoverzekering nog up to date? Of kun je misschien wel besparen op de autoverzekering door over te stappen naar een andere verzekeraar? Ik doe het zelf ook, eens per jaar ga ik alles vergelijken. Dit doe ik niet door allerlei websites te bezoeken. Als ik dat zou doen zou ik namelijk uren bezig zijn. De autoverzekering loopt bijna af en dan moeten we deze verlengen of we stappen over. Ik maak dan gebruik van autoverzekering vergelijkingssite Geld.nl 

Verzeker je niet via een pakketpolis

Verzekeren via een pakketpolis klinkt fantastisch, alle verzekeringen in één pakket en alles is geregeld. Je kunt er beter wat meer tijd voor uittrekken en zelf via een vergelijkingssite bekijken waar je wat op kunt besparen. Losse verzekeringen zijn veel goedkoper dan een pakketverzekering en hierdoor kun je heel wat geld besparen op de premies van je verzekeringen.

Besparen op een uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaart zijn hoog. Gemiddeld ben je tussen de 7000 en 10.000 euro kwijt aan een uitvaart. Je kunt een uitvaartverzekering afsluiten, maar je zou er ook zelf voor kunnen sparen. Sparen voor een uitvaart is vaak goedkoper. Wel is het verstandig om dan aan de nabestaanden te laten weten hoe en wat je met de uitvaart zou willen hebben. Natuurlijk heb je dit bedrag niet zomaar bij elkaar gespaard, of wil je jezelf en of je gezinsleden er graag voor verzekeren. Ook dan is het verstandig om uit te zoeken wat de kosten zijn, wat je wilt en te vergelijken via een vergelijkingswebsite.

Heb jij al je verzekeringen nog up to date?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

  1. Maddy schreef:

    Dank je wel! 🙂

  2. Maddy schreef:

    Dank je wel!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.