voordelen jaloezieën

5 voordelen van jaloezieën als raamdecoratie

Huis & Tuin By sep 16, 2019 1 Comment

Denk je aan het vervangen van je raamdecoratie? Dan weet je natuurlijk dat dit afhangt van de wensen en smaak die je hebt. De inrichting van jouw woonkamer kan heel erg verschillen van bijvoorbeeld de keuken of de slaapkamers. Daarbij kan de raamdecoratie per kamer natuurlijk ook ontzettend verschillen. Jaloezieën zijn erg populair voor eigenlijk alle kamers. In deze blog lees je de voordelen van jaloezieën als raamdecoratie:

voordelen jaloezieën

5 voordelen van jaloezieën als raamdecoratie in huis

Raamdecoratie is iets wat je nodig hebt in huis. Tenminste, als je niet de gehele dag pottenkijkers wilt hebben. Daarbij staat het natuurlijk ook mooi en knus. Het maakt je kamer gewoon net even af. Nu zijn er veel verschillende soorten raamdecoratie verkrijgbaar en moet je zien uit te zoeken welke soort raamdecoratie bij jou past. Jaloezieën, ook wel lamellen genoemd, zijn geliefd en hebben veel voordelen, daarom lees je hier de 5 grootste voordelen van jaloezieën als raamdecoratie.

1. Privacy in huis

Met jaloezieën heb je zelf de controle over je privacy in huis. Je kunt de lamellen op verschillende manieren instellen zodat jij zelf kunt bepalen hoeveel privacy jij op een bepaald moment nodig hebt. Hoe verder je de jaloezieën open draait, hoe simpeler mensen bij jou in huis naar binnen kunnen kijken. Wanneer je wat verder draait heb je zelf goed zicht op de buitenwereld, maar van buiten naar binnen is het minder zichtbaar. Wanneer je helemaal geen zin hebt in pottenkijkers, bijvoorbeeld in de avonduren, draai je ze helemaal dicht. Super handig dus!

voordelen jaloezieën

2. Met jaloezieën als raamdecoratie bepaal je zelf de lichtinval

Eén van de grote voordelen van jaloezieën in huis is dat jij zelf de lichtinval kunt bepalen. Natuurlijk licht in huis kan heerlijk zijn, maar wanneer de zon te fel is wil je misschien wel wat minder lichtinval in huis. Wanneer je jaloezieën als raamdecoratie hebt kun jij zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen. Door te draaien speel je erg makkelijk met het natuurlijke licht en kun jij de perfecte lichtinval in jouw huis scheppen. Slaapkamers en zolders zijn hierdoor ook ontzettend goed geschikt voor jaloezieën. Lekker donker in de nachten, veel licht overdag, maar ook tegen de zon brengen ze prima bescherming.

voordelen jaloezieën

3. De warmte binnen of buiten houden

Wanneer de temperaturen buiten omlaag gaan wil je graag je huis knus en warm houden. In de zomer is dit juist de omgekeerde wereld, dan willen we het binnen graag koel houden. Waar jaloezieën vooral om bekend staan is dat ze goed isoleren. En dat is zeker een pluspunt. Ze helpen de kamers in je huis op een fijne temperatuur te houden. Ook op slaapkamers is dit erg prettig. Daarnaast zijn ze perfect te plaatsen bij dakkapellen. Lamellen zorgen voor isolatie van de ramen.  Dat merk je in de zomer, maar in de winter dus ook. Helemaal wanneer je grote ramen hebt moet je goed stoken in de winter, wanneer je daar jaloezieën bij plaatst scheelt je dat zeker op je energierekening. Een hele fijne bijkomstigheid!

4. Jaloezieën zijn onderhoudsvriendelijk

Iedereen die rolgordijnen heeft kent het, een vlieg, mug of ander insect dat geplet wordt wanneer je het rolgordijn inrolt. Met jaloezieën hoef je hier niet bang voor te zijn. Ook zijn jaloezieën ontzettend makkelijk schoon te houden zodat jij niet bang voor te zijn voor een groot stofnest tussen je jaloezieën. Helemaal wanneer je de keus hebt gemaakt voor brede jaloezieën zul je zien dat dit zo gepiept is. Even een doekje tussen de jaloezieën door, of maak gebruik van een jaloezie reiniger. Ze zijn in een mum van tijd weer stofvrij!

5. Allerlei kleuren en materialen

Ook een van de voordelen van jaloezieën is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei materialen en kleuren. Je kunt gaan voor verticaal of horizontaal, maar ook zijn er zoveel kleuren en materialen beschikbaar dat ook de perfecte lamellen voor in jouw huis bestaan. Daarbij mag raamdecoratie natuurlijk gezien worden en zou je voor een statement kunnen gaan door een mooie felle kleur te kiezen. Liever rust creëren? Dan zijn wit of grijs erg mooie kleuren, maar natuurlijk kun je ook voor een natuurlijke houtkleur in je interieur gaan.

voordelen jaloezieën

Dan moet je natuurlijk nog een keuze maken qua materiaal. Tegenwoordig is raamdecoratie van hout erg in de mode, maar ook bamboe jaloezieën, aluminium jaloezieën en PVC jaloezieën zijn opties die je kunt overwegen. Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe jij je huis hebt ingericht en wat bij je past.

 

voordelen van Jaloezieën

 

 

 

*In samenwerking met:

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Isabel schreef:

    Ik kan de voordelen van jaloezieën alleen maar beamen. Toen ik hier kwam wonen, heb ik de zonwering van de vorige huurder dan ook graag over genomen. Alleen waren ze lang niet schoongemaakt. Het stof was aangekoekt. Jaloezieën zijn inderdaad makkelijk schoon te houden, maar je moet het wel bijhouden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.