rolgordijnen

Verschillende soorten rolgordijnen. Welke soort rolgordijnen past bij jou?

Huis & Tuin By apr 02, 2019 2 Comments

Raamdecoratie, bijna iedereen heeft het hangen. Van gordijnen tot jaloezieën en van lamellen tot rolgordijnen en alles wat daar tussenin zit. Op het gebied van rolgordijnen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Weet jij welke soort rolgordijnen bij jou past?  Ik vertel je hier meer over verschillende soorten rolgordijnen.

Van lamellen naar rolgordijnen en overgordijnen

Twee jaar geleden werd bijna onze hele benedenverdieping grondig aangepakt. De boog tussen de woonkamer en keuken werd er uit geslagen om de keuken bij de woonkamer te betrekken. We kregen een nieuwe keuken en ook over de hele verdieping een nieuwe PVC vloer. Ik wil niet anders meer, maar een andere keer meer daarover. De muren werden voorzien van een nieuw kleurtje en ook de kozijnen kregen een vers laagje lak.

Toen we hier kwamen wonen namen we een aantal dingen bij de koop van het huis over. Zo ook de raamdecoratie. Het is waarschijnlijk ooit in geweest, maar eigenlijk vonden we de lamellen die er hingen gewoon verschrikkelijk. Dus ook tijd om die te dumpen en nieuwe frisse raamdecoratie voor het raam te hebben hangen.

Wij hebben erg grote ramen, eigenlijk betrekken ze de hele woonkamer aan zowel de voor en achterkant. Mark en ik liggen aardig op één lijn qua interieur en we waren er vrijwel meteen uit dat er rolgordijnen zouden moeten komen. Aan de voorkant met mooie gordijnen die een romantisch pittoresk effect geven. Omdat onze ramen een behoorlijke lengte hebben, die niet standaard is lieten we alles op maat maken. Nu, twee jaar later, zijn we er nog steeds erg blij mee!

Over rolgordijnen:

Qua rolgordijnen kun je uit veel verschillende soorten, maten en kleuren kiezen. Er zitten ook verschillen tussen de soorten rolgordijnen en ik zet een aantal opties voor je op een rij:

Rolgordijn

Het ‘normale’ soort rolgordijn kun je eigenlijk overal krijgen/kopen en is in (bijna) iedere ruimte goed te gebruiken. Dit soort rolgordijn is verkrijgbaar in vele verschillende soorten, maten, materialen en kleuren. Het is een vorm van raamdecoratie die zowel kan zorgen voor de uitstraling van je ruimte als dat deze soort rolgordijn functioneel is.

Perfect fit rolgordijnen

Dit is een relatief nieuwe soort rolgordijnen. Het voordeel van Perfect fit rolgordijnen is dat je niet hoeft te boren en dus geen muren of kozijnen van gaten hoeft te voorzien. Vooral op aluminium en kunststof kozijnen zijn de soort rolgordijnen populair. Perfect fit rolgordijnen bevestig je met behulp van clips die tussen het glas en het rubber geschoven worden.

Ook interessant: De voordelen van een vloerkleed in huis

Verduisterende rolgordijnen

Zeker in slaapkamers zijn verduisterende rolgordijnen erg prettig wanneer je bijvoorbeeld geen rolluiken aan de buitenkant van de ramen hebt. Wanneer je kleine kinderen hebt zijn rolgordijnen helemaal ideaal. Die hebben namelijk nog wel eens de neiging om bij het eerste lichtstraaltje rechtop in bed te zitten en helemaal klaar te zijn voor de dag. Dat zijn dan vroege ochtenden in het voorjaar en de zomer. Verduisterende rolgordijnen zijn dan zeker een goede uitkomst. De verduisterende coating zit veelal aan de achterkant van het rolgordijn.

Duo rolgordijnen

soort rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn op het moment razend populair en dan ook de absolute

trend van het moment. Een duo-rolgordijn kun je vergelijken met een normaal rolgordijn, maar dan net even anders: E

en duo rolgordijn bestaat uit twee verschillende lagen stof. Meestal gaat het dan om transparante en niet-transparante banen. De banen schuiven achter elkaar langs zodat je de lichtinval en tevens de inkijk vanuit buiten heel precies kunt regelen. Wil je genieten van je privacy en dus geen pottenkijkers hebben dan vouw je het gordijn uit. Genieten van lichtinval? Dan vouw je het gordijn op. Duo rolgordijnen zijn prima te gebruiken als zonwering, maar tevens kunnen ze voor de juiste lichtinval en sfeer in huis zorgen.

[bol_product_links block_id=”bol_5ca34b07996cf_selected-products” products=”9200000040185172″ name=”duo rolgordijn” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Semi transparante rolgordijnen

Dit is dus een soort rolgordijn dat licht doorlaat. Dit betekent niet dat mensen bij je naar binnen kunnen loeren. Semi transparante rolgordijnen nemen het licht niet weg, maar zorgen wel voor privacy.

Wat hangt er bij jou voor de ramen?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.