eetkamerstoel

Zo kies jij de perfecte eetkamerstoelen

Huis & Tuin By jun 14, 2019 No Comments

Bij de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Denk hierbij vooral aan verschillende praktische punten; is het comfort van de stoel wat je ervan had verwacht en past de stoel in jouw ruimte? Ook is het belangrijk om na te denken of je graag een eetkamerstoel kiest met wieltjes of liever gaat voor een vaste (kruis)poot. En hoe zit het met de armleuning? Kortom, er zijn ontzettend veel keuzes te maken. In deze blog lees je hoe wij de beste eetkamerstoelen hebben geselecteerd.

Hoe kies je eetkamerstoelen die bij jou passen?

eetkamerstoelen

Budget

Allereerst is het natuurlijk verstandig om een budget vast te stellen. Zo weet je in welke prijsklasse je kunt zoeken en voorkom je dat jouw droomstoel aan je voorbij glipt omdat hij boven budget is. Wil je graag inspiratie opdoen? Neem dan gauw een kijkje in deze ruime collectie eetkamerstoelen!

Let op de zithouding

perfecte eetkamerstoelen

Bron: www.goossenswonen.nl

Of je nu van plan bent een nieuwe eetkamertafel aan te schaffen of niet, het is altijd handig om de afmetingen te weten. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat de stoelen onder de tafel passen en dat de zithoogte comfortabel is. Nóg een puntje waar je op moet letten: hoe veel stoelen passen er eigenlijk aan de door jou gekozen tafel?

Meestal is het zitoppervlak van een eetkamerstoel tussen de 40 en 45 centimeter hoog. Een goede hoogte voor de bijbehorende tafel is dan zo’n 75 cm. Maar ga voor zekerheid: meten is natuurlijk weten!

Een mix & match of juist niet?

Wil je het in je eetkamer graag bij één soort stoel houden of maak je het liever wat speelser met verschillende modellen? Je zou bijvoorbeeld kunnen gaan voor drie om drie, twee om twee, of juist allemaal dezelfde stoelen. Dat laatste werkt het beste wanneer je graag een rustige stijl neerzet. Ga je liever voor een speelse look, dan kun je eindeloos variëren met eetkamerstoelen. Let hierbij wel op de rest van je interieur; het moet namelijk niet te druk worden.

Een stoel met of zonder armleuningen?

Een armleuning is erg prettig voor extra comfort. Wij hebben thuis een grote tafel waar zes stoelen met armleuning én wieltjes aan staan. Dat zit erg fijn vinden we zelf en we hebben deze keuze ook zeker gemaakt met de kinderen in ons achterhoofd. Die willen namelijk niet altijd even goed stilzitten. Van de stoelen die we nu in huis hebben zijn ze nog nooit afgevallen. Maar een stoel zonder armleuning heeft ook zeker haar voordelen. Plus, een stoel mét armleuningen moet natuurlijk wel onder de tafel passen.

eetkamerstoel

Het kleurgebruik van de stoel aan je eetkamertafel en in je interieur

eetkamerstoel

Bron: www.goossenswonen.nl

Nóg zo’n belangrijke keuze: heb je kinderen? Ga dan vooral niet voor een lichte, stoffen stoel. Hoe je het ook went of keert, kinderen smeren nu eenmaal. Met een afneembare stoel moet dit geen probleem zijn. Ga je voor een lekker kek kleurtje of ben je op zoek naar rustige tinten? Houd in ieder geval rekening met de rest van je interieur zodat het geheel niet gaat vloeken. Denk hierbij aan de combinatie met het bankstel, dressoirs, verrassende accessoires en eventuele kamerbomen die je in huis hebt.

 

Het onderstel van de eetkamerstoelen

eetkamerstoel

Bron: www.goossenswonen.nl

 

Thuis hebben wij stoelen op wieltjes en met kinderen ervaren we dat als erg praktisch: ze krijgen de stoel goed van zijn plek bij het op- en afstappen. Ook hier zijn weer een aantal keuzes die gemaakt moeten worden! Ga je voor schuine poten, of juist voor poten die recht naar beneden staan? Ga je voor wieltjes, hout of toch voor een zwart onderstel?

Het materiaal van de eetkamerstoelen

Last but not least: het materiaal van de stoelen. Wij hebben stevige eetkamerstoelen die helemaal bekleed zijn. Ze zijn wel geïmpregneerd, maar een ongelukje zit in een klein hoekje en we weten het allemaal: voorkomen is beter dan genezen. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor verschillende materialen te gaan. Een mooie houten stoel matcht bijvoorbeeld super stylish met een kunstof of metalen stoel.

eetkamerstoelen

Zelf houden we meer van rustige ruimtes en dus gingen we niet voor deze gedurfde match. Een huis vol met kinderen is namelijk niet snel rustig, haha! Ben jij wél van een speels, maar toch stylish effect in je eetkamer? Zoek dan mooie kleuren en materialen bij elkaar zodat je een mooi contrast kunt creëren.

Met dit stappenplan moet jij de perfecte eetkamerstoel voor jou zien te vinden!

Eetkamerstoelen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.