vliegen met kleine kinderen

6 Tips voor het vliegen met kleine kinderen

Mama & Kinderen, Vakantie & Uitjes By jun 14, 2019 2 Comments

Ken je die periode nog? Die periode dat je geen kinderen had en al helemaal niets van kinderen kon hebben die alles aan elkaar schreeuwden? Vast wel.. Ik geef toe, meerdere malen heb ik gedacht: ‘Serieus, ga gewoon met de auto naar een camping in eigen land en val niet het hele vliegtuig lastig met dat krijsende kind’. Oei, ik had geen idee.. Tot dat ik zelf moeder werd. Daarom 6 tips voor het vliegen met kleine kinderen van mij voor jou!

Plan verschillende activiteiten tijdens het vliegen met kleine kinderen

Voor een vliegreis die een aantal uur duurt is het handig om verschillende activiteiten te plannen om jonge kinderen te blijven kunnen vermaken. Na 10 minuten hebben ze de activiteit uit het raam kijken wel gehad en dan is het handig om wat dingen achter de hand te hebben. Denk daarbij aan boekjes, spelletjes, kleuren, puzzelen en natuurlijk tussendoortjes.

Vliegen met kleine kinderen? Beloon tussendoor met cadeautjes

Bij lange autoritten doe ik dit ook wel eens en dat is niet voor niets, met 3 kinderen in de auto kan er na een tijdje toch strijd ontstaan. Pak daarom kleine cadeautjes in om je kinderen zoet te houden. Dit hoeft natuurlijk niet duur te zijn en met deze cadeautjes heb je meteen een leuke activiteit. Denk aan bijvoorbeeld kleuren, dit kan perfect op het opklaptafeltje in het vliegtuig. Ook zijn knuffeldieren en popjes of auto’s leuke kleine cadeautjes voor onderweg.

 Zorg dat de Tablet, Ipad of telefoon opgeladen is

Zet er wanneer je nog thuis bent leuke filmpjes of spelletjes op. Download leuke apps die je ook kunt gebruiken tijdens de vliegtuigmodus. Vaak zijn er in vliegtuigen ook films te zien, maar je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen door iets klaar te hebben staan waarvan je weet dat je kind het leuk vindt. Je kind zal er rustiger van worden en de vlucht zal voorbij vliegen.

Stickers!!

Stickers vinden eigenlijk alle kinderen leuk. Je kunt er van alles mee doen. Hebben ze schriftje mee? Dan kunnen ze daar in plakken. Maar ook de bekers of drinkflessen kunnen prima beplakt worden en helemaal eigen gemaakt worden door de stickers.

Neem een kussen of deken mee

Vliegen met kleine kinderen kan erg intensief zijn. Zowel voor jou als ouders als voor je kind. Al die indrukken kosten energie. Het kan dan fijn zijn om een kussen te hebben om lekker tegenaan te zitten, maar ook fijn om goed uit het raam te kunnen kijken. Een deken om lekker onder te slapen helpt ook wanneer je kind wakker blijft als het wat fris zal worden in het vliegtuig.

Zorg voor voedsel

Het is belangrijk dat je kind iets te kauwen heeft tijdens het opstijgen en landen. Baby’s een fles geven tijdens het opstijgen en landen helpt tegen de druk op de oren doordat ze gaan slikken. Is je kind al wat groter dan kun je gaan voor lolly’s, kauwgom of Moaom snoepjes. Mocht je echt bang zijn voor pijnlijke oren en ben je bang dat dit niet zal werken, dan kun je natuurlijk oordopjes of een grote koptelefoon voor je kind meenemen. Tevens houdt lekker snoepen de tijd te doden en zo af en toe een snoepje moet best kunnen toch?!

Fijne vlucht!

Vliegen met kleine kinderen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.