mooiste traktatie

Wie heeft de mooiste traktatie? #ikniet

Vrouw By jan 12, 2020 No Comments

Een wereld van verschil

Het begint al op de kinderopvang en peuterspeelzaal. De traktaties moeten lekker zijn en tevens gezond. Suiker mag een traktatie het liefst niet bevatten. Maar daarnaast moet het ook nog een mooie traktatie zijn. Is een beetje vrolijk nog wel goed genoeg? Met een blokje kaas of worst op een stokje kun je natuurlijk niet meer mee aankomen.

Een wedstrijd de mooiste traktatie

Met verbazing zie ik soms met welke traktatie Emma van de kinderopvang terug komt. Een geknutseld kunstwerk en het is nog eetbaar ook. Daarnaast zit er vaak nog een zakje gevuld met een speelgoedje of iets dergelijks bij. Zo kreeg Emma een sleutelhanger met haar naam er op als toevoeging op haar traktatie. Eerlijk is eerlijk, hij is mooi! Maar er zit ook ontzettend veel werk in als je bedenkt dat alle kinderen uit haar klasje dat dan ook krijgen. Ik word al moe bij de gedachte dat ik dat ook zou moeten doen.. Ik ga dan ook ieder jaar voor een simpele traktatie die snel klaar is.

Wat laat ik mijn kinderen trakteren?

Met de verjaardagen in zicht start het bedenken van een traktatie ook. De mooiste traktatie van de klas? Dat zullen mijn kinderen niet hebben. Niet omdat ik het ze niet gun, maar wel omdat ik gewoon geen zin in heb om uren bezig te zijn met een traktatie die gezond, mooi en glutenvrij is. Alle lof voor ouders die dat wel doen hoor, maar ik heb geen zin om er uren voor in de keuken te staan.

Bij Merel in de klas zit een jongetje met glutenallergie. Heel vervelend natuurlijk voor dat ventje, maar daar is goed rekening mee te houden. We willen tenslotte niet dat hij niet van de traktatie zou kunnen eten. In de supermarkt zijn dan ook genoeg glutenvrije dingen te vinden. Denk hierbij aan fruit, maar ook zijn er glutenvrije koekjes en andere lekkernijen glutenvrij te krijgen.

Ik ben geen creabea en kies dan meestal ook voor een simpele traktatie. Zo bestelde ik voor Bram cocktailprikkers met een Pokémon er op. Ik kocht kant en klare muffins en versierde ze met chocola. Een Pokémon prikker er in en klaar is Kees. Gezond? Nee. Lekker? Ja. Een kind dat zijn traktatie lekker vond en blij was? Zeker weten.

Pinterest

Weet je het echt niet meer? Spit dan Pinterest door. Deed ik ook. Zo vond ik een Oreo op een stokje. AH heeft Oreo achtige koekjes die glutenvrij zijn dus dat werd mijn project. Ik kocht er glutenvrije chocola en versiersels bij. De Oreo prikte ik op een lange sate prikker. Ik doopte ze door gesmolten chocola en vervolgens gingen er wat sprinkeltjes overheen. Ze waren niet Pinterest waardig, maar hé, het kon er prima mee door! De mooiste traktatie van de klas? Nee, van verre. Wel een hele lekkere want alle kinderen aten hun traktatie op, wat tegenwoordig ook best een opgave kan zijn haha.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.