Weight Watchers

Weight Watchers week 9 en 10 : De paasvakantie-uitdaging

Gezondheid By apr 17, 2018 4 Comments

Ondertussen ben ik al weer aangekomen in de 11e week van mijn Weight Watchers traject. Voor mij tot nu toe echt wel een groot succes, met af en toe een keer goed vallen en weer opstaan. Vaak zijn sociale “verplichtingen” voor mij een dooddoener. Lekker gezellig samen eten en drinken dan ook mijn grootste valkuil. De paasvakantie zijn een veertiendaagse aaneensluiting van zulke feesterijen, chocolade, een weekje naar zee en bijeenkomsten met vrienden… Ik ging de voorbije twee weken regelmatig grof de mist in… Waar liep het fout?

Pasen : samenzijn en chocolade met Weight Watchers

Met Pasen toverde mijn moeder weer een heerlijke brunch op tafel! Heerlijk! Lief als ze is, hield ze rekening met mijn puntjes en mijn doel om voor Lott’s communie 10 kilo te verliezen. Ik heb me dan ook voorbeeldig gedragen en heb me niet laten verleiden door de lieve paashaas met zijn chocolade eitjes. Ok, een beetje dan! Maar Paasdag kon ik afsluiten met maar 1 paasei op de teller. Je kan niet geloven hoe ik stond te blinken van trots. Dat postte ik uiteraard op  de Weight Watchers app waar iedereen paraat stond om elkaar een hart onder de riem te steken. Geloof me, dat is nodig met zoveel chocolade eieren…

De twee dagen nadien werd het me wat moeilijker… Zoals jullie ondertussen weten (zo niet : dat lees je hier), is het leven hier in Nijlen nogal bruisend en word ik wel eens uit mijn huis gesleurd door de lokroep van de vrienden met verse biertjes.

Op tweede paasdag is hier in het dorp jaarlijks een markt en blijft er geen enkele bewoner thuis. Op die markt krijg je vanalles te zien, van een dierenkeuring tot eetkraampjes en stampvolle cafés met lapzwanzers die tegen de middag naar huis moeten afzakken omdat dat laatste biertje om 11h30 hen al teveel werd. Ik kon deze jaarlijkse traditie natuurlijk niet aan me laten voorbij gaan, en heb er bewust voor gekozen me te laten meeslepen door de Nijlense gezelligheid.

Moeder-dochter uitje

Mijn lieve Lott en ik gingen er samen op uit! Wat hebben we allebei genoten van deze dag! We schuimden wat winkeltjes af, en gingen samen naar de bioscoop. Op het programma : Pieter Konijn en een grote zak pickles chips!

Vroeger zou ik mijn eigen zak genomen hebben, maar vandaag besloot ik om Lott te laten kiezen, en hier en daar wat mee te snoepen van wat zij koos. Alweer een overwinning! (Had ik geluk dat ik pickles chips helemaal niet zo lekker vind…) Maar goed, ook deze dag is hobbelig verlopen maar met de “stok achter de deur” van de punten die op zouden geraken, is het toch een groot succes geweest! Zonder Weight Watchers was dit hoogstwaarschijnlijk weer zo’n dag geweest met één of andere uitspatting.

Maar dan… Op  vakantie

We hebben een reisje gemaakt. Niet naar de andere kant van de wereld maar voor deze Belg toch wel naar het buitenland: Oostkapelle in Zeeland! Even lekker uitwaaien op het strand, fijne uitstapjes, maar wel een grote uitdaging wat eten betreft! Ik wist op voorhand dat het een zware beproeving zou zijn voor mijn Weight Watchers plan, en doel. Daarom maakte ik preventief enkele afspraken met mezelf :

 • Ik moet flink ontbijten (en nam dus mijn yoghurt, muesli en fruit mee)!
 • Als ik uit de bocht ga moet ik mezelf meteen nadien weer herpakken!
 • Op het einde van de rit wil ik er niet meer dan 1 kilo weer bij zien!

Mijn vader heeft er een huisje, daar ging ik op zijn oogappels letten aangezien hij zelf moest werken. Hij was ontzettend lief geweest door de ijskast stampvol te proppen en de snoepkast te voorzien van chips, chocolade en koeken voor een leger.

Alles wat ik niet in huis haal, omdat ik mezelf ken, lag plots voor het grijpen. Maar gezien de afspraken die ik met mezelf maakte heb ik echt wel een hele fijne evenwichtsoefening kunnen maken tussen ten volle genieten en toch hier en daar even op de rem gaan staan om de ‘schade’ te beperken.

We werden na afloop dan ook nog eens getrakteerd op heerlijke pannenkoeken om mijn papa’s verjaardag te vieren. Ik moet je niet uitleggen dat dat een serieuze klap was op mijn Weight Watchers punten…

Weight Watchers : een vriend met goede raad

Dat is misschien wel het belangrijkste wat ik de voorbije weken heb geleerd : Je kan gerust even los gaan, zolang je maar weer op tijd aan die alarmbel trekt. Ik heb nogal de slechte gewoonte om bij een misstap helemaal los te gaan onder het motto : “Nu maakt het toch niet meer uit, ik kan het niet.” Bij Weight Watchers is dat dan weer absoluut niet het geval! Ik heb echt het gevoel dat er steeds iemand meekijkt over mijn schouder en op tijd zegt : ” Je hebt weer lekker genoten maar nu is het welletjes.”

De resultaten

Dit waren onwaarschijnlijk de twee zwaarste weken van mijn Weight Watchers traject. Laten we even de balans opmeten en dan maken we ons klaar voor een laatste eindspurt naar Lott’s communie. Want die komt nu wel heel erg dichtbij…

Resultaat na paasvakantie week 1 (en Weight Watchers week 9 ) : – 0,400 gram TOTAAL: -8,1

Resultaat na een week vakantie : +0,800 gram

Totaal : – 7,3 KG op 10 weken = 730 gram per week verloren

Volgens Weight Watchers is een gezond afvalpatroon tussen de -0,500 gram – 1 kilo per week. En daar zitten we mooi in het midden. Ik ben dus helemaal niet van plan om te wanhopen en ik blijf ontzettend trots.

Trots omdat ik afspraken maakte met mezelf en me hieraan hield. Trots omdat ik na elke kleine misstap mezelf weer op het juiste spoor zet. En trots omdat ik nu een broek draag waar in staat gedrukt : “The Skinny” en ik een selfie kan nemen van mezelf waar ook mijn voeten bij op staan. HiHi.

weight

Binnen twee weken volgt de allerlaatste WW-blog met de eindresultaten. Ik ben nog steeds van plan om de -10 te halen maar dat gaat erg pittig worden. Heb jij nog leuke tips & tricks ?

Lees ook: Mama en de telefoon, hoe zit dat?

Author

4 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat het zo’n succes is zeg. En je weet dus ook precies waar je valkuilen liggen. Dat helpt denk ik ook.

  1. Inge schreef:

   Dat helpt inderdaad ! Al zou de nodige zelfdiscipline soms ook wel handig zijn! ?

 2. Mariëlle | Me-licious schreef:

  Wat goed dat je jezelf toch wat gunt en jezelf dan weer herpakt. Als je het echt wil dan kan je het zeker die -10. Al dat smokkelen van afgelopen week moet je toch even inhalen. Misschien gewoon wat extra bewegen?

  1. Inge schreef:

   Dat bewegen is echt een supertip, maar daar kan ik voorlopig nog niet echt mee aan de slag.
   Ben nog volop aan het revalideren van knie-operatie. Dat maakt het soms extra moeilijk. Maar zoveel ik kan wil ik die beweging zeker opkrikken!
   Ik ga er alleszins helemaal voor gaan, die -10!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.