weight watchers

Weight Watchers week 5 & 6 : Zwaar uit de bocht gevlogen, wat zijn de gevolgen?

Gezondheid By mrt 17, 2018 6 Comments

Bang voor de resultaten heb ik braaf mijn weegmomenten afgewacht. Dat betekent wel dat ik zelf heel erg bang was. Bang voor de gevolgen voor mijn Weight Watchers traject van de echt zwijnerij die zich heeft afgespeeld de voorbije twee weken. Benieuwd? Lezen!

Mocht je nog niet op de hoogte zijn, dan raad ik je aan om dit artikel ook te lezen!

Weight Watchers, Help! Tankdag…

De vrienden hebben een fenomeen de wereld in geroepen : Tankdag. Als er iets is wat niet binnen een gezonde evenwichtige levensstijl past is het wel zoiets dat Tankdag heet. Op deze dag (avond) wordt er bijgetankt, emotioneel, door te lachen en onnozel te doen maar vooral door alles er eens goed af te zuipen. En geloof me… Ik heb staan zwelgen als een Duitser. Van 10 uur ’s avonds tot 5 uur ’s nachts met twee pilsen in de hand. Het was dan ook de eerste keer dat ik de vrijheid weer kon ruiken nadat ik sinds september redelijk aan mijn huis gekluisterd was door de knie-operaties. Even echt alle druk van de ketel. De Weight Watchers punten van zo één pilsje wil je echt niet weten. Als je er 5 drinkt heb je voor de hele dag je punten opgedaan. De gevolgen zouden dus vreselijk zijn, althans dat dacht ik.

Mijn Weight Watchers weekextra

Gelukkig heeft Weight Watchers zoiets in het leven geroepen als je ‘weekextra’. Dat is een extra aantal punten dat je of lekker door de week mee op eet, of opzij houdt als reserve voor onverwachte etentjes of in mijn geval : tankdag. Echter was mijn weekextra niet genoeg om tegemoet te komen aan 3 kaaskroketten, frieten, een hele nacht bier en door de vreselijke kater :  pizza als ontbijt. Je hoort het. Mijn weekend van week 5 was echt een absolute ramp. Maar daar was ik me wel bewust van. En dat “bewustzijn van” is misschien wel een van de belangrijkste dingen die een Weight Watchers traject doen slagen.

Uitschuiven kan, herpakken de boodschap!

Ik dacht dat ik er voor de komende twee weken aan was voor de moeite, maar ik heb toch besloten om dezelfde dag nog mooi alles te tellen dat ik at, en de rest van de dag heb ik heel erg gedisciplineerd geprobeerd om de klappen van Tankdag op te vangen. Gelukkig vindt Flip dat ook helemaal niet erg en kookt hij de heerlijkste dingen die helemaal binnen mijn punten budget passen.

Maar een overwinning is geen gewonnen toernooi

Jammer genoeg hing me nog een uitdaging boven het hoofd. Lott werd ziek, de griep en ik had nog drie examens die ik aan een ijl tempo ingestudeerd moest krijgen. En als ik tegen 1 ding niet tegen kan : is het een overdosis stress! Dat eindigt bij mij per definitie in een vreetbuit. Maar zoals ik daarnet al zei, heb ik gewoon een fantastische vent die mij onwijs hard steunt in dit verhaal en voor mij deze heerlijke wappeltaart bakte.

Wappeltaart (Weight Watchers – appeltaart) is echt onwaarschijnlijk lekker, en echt heel toegankelijk als je netjes binnen je punten moet eten. Zo kon ik toch nog tussendoor wat smikkelen maar dan verstandig!

Hoera! Flip is jarig!

En wat doet deze Weight Watcher dan? Ja, chocolade-cake bakken als ontbijt. Goed gezien, moeder! Niet dus… Maar goed, ik had het er voor over en zo was mijn weektotaal van week 6 er ook in één klap vandoor. Ik kon die dag niet bij Flip doorbrengen aangezien ik examens had, en hij was dan ook nog eens ziek… Ik kon toch niet anders dan een chocolade-cake voorzien voor dat mannetje? 🙂 We hebben er lekker samen van gegeten om kwart voor 6 ’s ochtends, en hij was heerlijk! Voor de rest zorgde ik dat de ik de rest van de dag goed voorbereid was voor de strijd tegen de schoolsfeer.  En dat bleek meer dan noodzakelijk!

[bol_product_links block_id=”bol_5aac595ea1ec8_selected-products” products=”9200000061168322,9200000085144849″ name=”Ww” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Examens gedaan, dat wordt gevierd in de cafetaria

Maar deze keer deed ik niet mee. Althans, ik zat erbij, het was gezellig maar ik was te moe van het studeren om het echt vieren te noemen. Tot er een hoopje binnenkwam met pizzadozen. De geur die zich verspreidde door de cafetaria was onwaarschijnlijk. Zo heerlijk. Maar ik heb me sterk gehouden, en at flink mijn griekse yoghurt zoals ik dat had gepland! Dit vond ik echt wel een fenomenale overwinning van mezelf. Met yoghurt tegenover twee dozen pizza zitten… en dat terwijl ik die nacht 1,5 uur sliep? Heel sterk van mezelf, vind ik dat!  en dat na 3 goede examens af te leggen. Ik voelde me echt even onoverwinnelijk!

Maar dan nu : de zware gevolgen van mijn nachtelijke escapades met bier, frieten en pizza

Doordat Weight Watchers heel goed beseft dat dergelijke avondjes af en toe kunnen voorkomen, moet ook een keer kunnen trouwens, hebben ze dus dat weekextra voorzien. Dankzij dat weekextra heb ik toch ruimschoots kunnen inschatten hoe groot de schade zou zijn en heb ik alles op alles gezet om deze scheve Weight Watchers schaats recht te trekken. Als ik mijn kleding zo stilletjes aan losser voel worden denk ik dat de schade mee is gevallen, doorzetten dus…

En met succes!

Resultaat na week 5 : – 400 gram (niet slecht gezien de omstandigheden!) Totaal : – 5,4 kg op 5 weken

Resultaat na week 6 : – 1,3kg ! Dat wil zeggen : Op 6 weken tijd verloor ik 6,7 kg ! 

Aan dit tempo gaat mijn -10 kilo voor de communie van Lott echt wel lukken! Blijven duimen, en lieve berichtjes sturen en me volgen op instagram! Ik heb echt al jullie steun zo hard nodig!

 

 

Al zin gekregen in al die lekkere recepten? Ik ben echt verbaasd hoe heerlijk wij eten sinds Weight Watchers!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5aac5a0b76e99_selected-products” products=”9200000040686476,9200000036078816,9200000009855998″ name=”Www” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Author

6 Comments

 1. Amylia De Schepper schreef:

  Wat een ongelooflijk resultaat na 6 weken, WAUW!

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het supergoed dat het programma rekening houdt met uitglijders zo nu en dan. En de resultaten zijn alsnog mooi vind ik. Goed gedaan!

 3. Tamara schreef:

  Goed bezig en 1,kilo per week is mooi genoeg inderdaad zodat het op een gezonde manier gaat

 4. Jouvence schreef:

  Af en toe een uitschieter moet kunnen, het moet wel leuk blijven en zolang je je maar weer herpakt 😉 Wat een mooi resultaat na 6 weken zeg, mag je trots op zijn.

 5. Dhini schreef:

  Goed bezig en mooi dat het resultaat al merken. Succes verder en ga zo door

 6. Manon schreef:

  Af en toe een keer wat lekker moet kunnen vind ik. Heb het zelf al niet op dieeten. Gewoon je voeding aanpassen is al genoeg met sporten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.