Mama en de telefoon, hoe zit dat?

Mama & Kinderen By apr 16, 2018 41 Comments

Telefoons, we kunnen er eigenlijk niet meer zonder. Deze mama in ieder geval niet!! Mama en de telefoon, hoe zit dat nou precies? Mijn telefoon gebruik ik veel, niet alleen om te bellen of te appen maar ook om informatie op te zoeken, te shoppen of de digitale krant te lezen. Als de kinderen uit school zijn hebben mama en de telefoon vaak even een pauze van elkaar. Nu ga ik echter op zoek naar een nieuw abonnement. Ik denk aan een sim only abonnement. Waar heb jij je abonnement en wat voor een abonnement heb je?

Dikke maatjes

Hoewel mama en de telefoon dikke maatjes zijn, let ik er wel op in welke mate ik gebruik maak van de telefoon. Het is namelijk niet leuk en ik denk ook niet goed als mama drukker met de telefoon is dan met de kinderen. Natuurlijk gebruik ik hem ook wel als de kinderen er zijn hoor, maar dat is dan meer om even te bellen als het nodig is, een appje te sturen of waar ik de telefoon dan wel veel voor gebruik is het maken van foto’s van de kinderen. Dat is een functie van de telefoon die we eigenlijk allemaal wel erg leuk vinden.

mama en de telefoon

Mama en de telefoon, einde abonnement?

Mijn telefoon is nog prima. De batterij werkt nog goed, ik ben tevreden over de camera en hij doet het gewoon nog erg goed. Doet wat hij moet doen. Mijn telefoon abonnement loopt af, maar ik vind een nieuwe telefoon niet nodig. Daarom ga ik me oriënteren op een sim only abonnement. Zo bespaar ik meteen op de maandelijkse kosten en blijven er wat extra centjes over om iets anders van te doen. Bijvoorbeeld iets voor de kinderen halen of iets voor mama zelf. Daar moeten we immers ook wel eens aan denken toch?

Het grote voordeel

Het grote voordeel van een sim only abonnement vind ik dat het je een stuk minder geld kost. Mijn Samsung Galaxy werkt nog prima en kan echt nog wel een tijdje mee. Ik vind het dan ook niet nodig om onnodig hogere maandlasten te hebben door een telefoon aan een abonnement te koppelen. Wist je trouwens dat als je een abonnement met telefoon afsluit dat nu als een lening gezien wordt? En dat je daardoor al snel minder kan lenen voor een eventuele hypotheek? Ook zijn er verschillende sim only abonnementen af te sluiten die maandelijks opzegbaar zijn. Vaak zijn die dan wel iets duurder dan een sim only abonnement van een jaar of twee jaar. Aan een sim only abonnement zitten dus meerdere voordelen, het is maar hoe je het bekijkt.

Maar welke provider kies je dan?

Op het moment zit ik bij KPN. Over het algemeen prima hoor. Al heb ik op bepaalde plekken echt wel wat minder bereik. Op de TV zie ik nu ook regelmatig aanbiedingen voorbij komen van onder andere T-Mobile. Mijn vriendinnetje heeft haar abonnement bij T-Mobile en is er erg tevreden over. T-Mobile heeft het best geteste netwerk van Nederland en je zou dus overal goed bereik moeten hebben. Dit beaamd mijn vriendinnetje ook. Iets wat ik persoonlijk wel erg fijn vind!

Mama en de telefoon, de kinderen en de telefoon.

Mijn kinderen maken eigenlijk geen gebruik van mijn telefoon. Vind ik gewoon niet nodig. Ze zijn 4 en 5 en vinden het heel interessant hoor.. Zelfs Emma, 6 maand oud, lijkt al gefascineerd door dat ding wat zo mooi oplicht als er iemand belt.  Maar ik vind het gewoon niet nodig. Af en toe bellen ze opa en oma een keer of sturen ze een emoticon naar iemand op whatsapp met mijn hulp. En dat is prima, maar spelletjes zet ik er niet voor ze op. Met het mooie weer kunnen ze prima buiten spelen en we hebben bij slecht weer altijd nog de laptop of de televisie waar ze een filmpje op kunnen kijken.

Hoe doe jij dat?

Nu ben ik natuurlijk ook wel erg benieuwd hoe en wat het bij jou zit? Houdt jij rekening met je telefoon gebruik als je kindjes in de buurt zijn? Hoe zit dat bij jou? Mama en de telefoon?

 

X Maddy

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

41 Comments

 1. cassandra schreef:

  Ik hou hier zeker heel erg veel rekening mee. Maar ik maak ook wel heeeeel veel foto’s met mijn telefoon dus die balans is soms lastig te zoeken. Maar mijn dochter mag in elk geval niet spelen met mijn telefoon. Überhaupt spelen met media (tv, tablet, telefoon) vind ik onnodig op deze leeftijd (3,5), dus we proberen dit zo veel mogelijk te vermijden en haar zoveel mogelijk puzzels en andere dingen aan te bieden zoals buiten spelen en knutselen

 2. Bianca schreef:

  Ik probeer bij sociale gelegenheden niet te vaak op m’n gsm te kijken maar af en toe check ik toch mijn mails en social media, kan ook niet anders als je een webshop hebt.

 3. Marijke schreef:

  Hallo familie scherm hier…. hoewel de oudste een telefoon kreeg om ons te kunnen bellen als ze alleen thuis bleef, doet ze er meer spelletjes mee dan bellen….
  Zelf gebruik de telefoon ook echt voor mijn blog en gebruik dat ook wel als slecht excuus… maar ik let er wel op. En we hebben gelukkig nog veel schermloze tijden

 4. Bianca schreef:

  Ik probeer te minderen met mijn mobiel, maar mijn bijna 10-jarige dochter is er tegenwoordig zelf ook druk mee 🙂

 5. Tania schreef:

  Ik weet dat ik er teveel mee bezig ben, voornamelijk door mijn blog. Zou wat moeten minderen

 6. Wanda schreef:

  Wij hebben geen kinderen maar ja, ik zou eigenlijk vaker offline moeten zijn.

 7. Merel schreef:

  Heel eerlijk? Ik moet hem vaker wegleggen. Ongemerkt sluipt het erin, zeker omdat ik regelmatig ‘even iets bekijk. Daar wil ik echt vanaf.

 8. Nicole Orriëns schreef:

  Bij mij valt het smartphone gebruik wel mee. Ik haat bellen, en ik werk vanuit huis. Dus ik heb mijn smartphone niet zoveel nodig.

 9. Jamey schreef:

  Ik probeer er wel op te letten. De kleine verdiend mijn volledige aandacht. Maar als blogger is dat soms wel lastig.

 10. amylia schreef:

  Zelf heb ik nog geen kinderen, maar voor mezelf merk ik dat als mn gsm in de buurt ligt ik er te vaak naar kijk.

 11. stefaan schreef:

  ja de telefoon is soms een verslaving! constant bereikbaar, constant mee willen zijn op fb,… ik leg hem soms bewust effe aan de kant.

 12. Mariëlle | Me-licious schreef:

  Nou het is al een aantal keer gebeurd dat mijn neefjes of nichtjes mijn telefoon pakken. Met als gevolg dat het extra glas dat ik op het scherm heb laten plakken toch nu echt stuk is. Gelukkg is het niet het glas van mijn telefoon zelf.

 13. Marcelina schreef:

  Ik heb geen kinderen, maar wel een broertje van 7 die alleen maar van buitenspelen houdt. Hij ziet mij en mijn zusje best vaak op onze telefoon. Dat is hij ook wel gewend. Ik hoop dat als ik kinderen mag krijgen in de toekomst, ik een goede balans kan vinden en mijn telefoon wat vaker wegleg.

 14. Deborah schreef:

  Nou, ik houd niet echt rekening met zoonlief. Die is toch altijd druk met zijn eigen phone. Behalve als deze leeg is. Dan heeft ie wel ff tijd voor mij. Om te vragen of ik misschien een oplader bij mij heb hahaha.
  Ik denk dat een phone niet meer is weg te denken. Het is nu eenmaal de tijdsgeest waar we in leven.

 15. Jessica - Foodie Feest schreef:

  Ik heb mijn telefoon ook iets te vaak voor m’n neus moet ik zeggen! Er is ook zoveel te zien en te doen op dat schermpje! 😛 En ik reis met het openbaar vervoer, dan is het goed en soms ook nuttig (voor mijn blog) tijdverdrijf.

 16. Marjolein schreef:

  Ik probeer er zeker op te letten. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Mijn kinderen zijn ook al veel bezig met mijn telefoon, te veel eigenlijk

 17. Beau Bewust schreef:

  Ik zou mijn telefoon wel wat vaker weg kunnen leggen.. Blijft lastig 😉

 18. Laura | I scream beauty schreef:

  Ik heb nog geen kinderen maar wil hier zeker wel rekening mee gaan houden!!

 19. Astrid schreef:

  Wat goed dat je probeert je telefoongebruik wat te beperken als de kinderen thuis zijn. Dat je dat ding gebruikt om foto’s van de kids te maken, snap ik zeker. Ik ben blind en kan nog niet fotograferen, al probeer ik het wel te leren, want met een smartphone moet het mogelijk zijn.

  Ik heb ook een sim-onlyabonnement. Heb nu nog maar negen maanden een smartphone en heb die los gekocht (een iPhone SE, dus geen extreem duur toestel). Ik zit bij Telfort, omdat ik daar al zat. Vind alleen het aantal MB’s erg vaag, want volgens wat ik afsloot moet ik 5GB per maand hebben maar nu staat er soms 3GB. Nou houd ik massa’s MB’s over, dus ja.

 20. Judith schreef:

  Ik probeer een middenweg te vinden, maar dat is wel moeilijk met een puber die haar telefoon aan haar hand heeft vastgelijmd

 21. Felice veenman schreef:

  Ik ben van een oudere generatie…ik vind eigenlijk dat mijn volwassen kinderen rekening met mij moeten houden als ze weer hun neus in hun telefoon stoppen 😉

 22. mckleuver schreef:

  Als ik op scouting de aandacht geef aan de kinderen, dan komt de telefoon er bijna niet tussendoor. Af en toe wel voor het maken van een fotootje natuurlijk.

 23. Frederique schreef:

  Ik heb KPN en inderdaad het bereik is soms wat minder maar ik ben er wel tevreden mee. Heb eerder zowel Vodafone als T-mobile gehad en was bij allebei echt niet tevreden over de service.

 24. Amelie van Writings by Amelie schreef:

  Ik zag laatst een docu over kindjes, peuters met een smartphoneverslaving. Lijkt me zo ongezond! Ik zou later nooit willen dat mijn kinderen dat hebben! Ik hoop dat het me lukt om mijn smartphone bij mijn kinderen later in grote mate vandaan te houden!

 25. Rory schreef:

  Allereerst, ik heb een sim only abonnement en dat sluit ik voor 2 jaar af om zo min mogelijk te betalen. Ik zit nu op 13 euro per maand en dat vind ik echt genoeg. Helaas is mijn iPhone 5S onlangs – na 1,5 jaar pas. Was een cadeau van mijn man – gesneuveld. Waterschade, dat zegt genoeg? Toen moest ik wel een nieuwe telefoon kopen (ik gebruik het heel veel voor de blog). Omdat mijn abonnement afliep kon ik het combineren maar dan betaal je veel te veel voor een toestel. Ik heb dus een iPhone 7 gekocht, van mijn spaargeld. Een hele schap geld ineens, maar ja. Het was mijn eigen schuld en ik kon geen 5S meer krijgen (nieuw) en een refurbished zag ik niet zitten. Nu heb ik meteen een veel betere camera en met dit prima sim only abonnement ook voldoende (hoop ik) GB en belminuten.

 26. Rory schreef:

  Oh ja, ik ben zo aan het vertellen. Ik vind dat ik zelf echt teveel op mijn telefoon zit. Dat wil ik niet doen waar mijn dochtertje (6 jaar) bij is. Ik heb een app (moments) erop gezet waarop ik kan zien hoe vaak ik de home knop indruk en hoe vaak ik online ben. Maar bij haar wil ik dat absoluut niet te vaak doen. Dan geef ik – vind ik – een slecht voorbeeld. Wel zeg ik het altijd als ik echt even kort wat ‘voor mijn werk’ moet doen (een mailtje of een appje). Dat begrijpt ze dan ook. Aan de andere kant ziet ze mij ook foto’s maken voor Instagram en Instagram stories. Maar dat doe ik dan weer weinig waar zij bij is. En ook zo min mogelijk van haar overigens.

 27. missdudeblogging schreef:

  Ik probeer er echt zoveel mogelijk rekening mee te houden als de kids thuis zijn. Maar dat valt nog niet altijd mee.

 28. Lindsey Beljaars schreef:

  Tsja eerlijk gezegd zou ik hier ook wel echt beter op kunnen letten!

 29. Eke schreef:

  Ik heb ook een sim only abonnement. Ik ben naar telefoonrekeningen van rond de 60 euro per maand naar 13 euro (en onlangs naar 10 euro) gegaan. Dan heb je in een jaar tijd een nieuwe telefoon bijeengespaard, tenzij je een iphone wilt, haha.
  Het telefoongebruik is nog wel een dingetje voor mij. Laatst was ik zwemmen met mijn 4jarige en toen merkte ik pas wat voor onverdeelde aandacht ik hem kon geven zonder af en toe mijn telefoon te checken! Ik probeer er op te letten, maar het blijf een aandachtspunt!

 30. SarahJM schreef:

  heb geen kindjes maar vond het leuk om te lezen. ik probeer nu steeds vaker mijn telefoon aan de kant te leggen kan zo slurpend zijn een telefoon

 31. M. goedhardt schreef:

  Het is helaas ook realiteit bij mij. Ik ben vele met mijn telefoon bezig, waar manlief niet altijd blij mee is omdat ik het in de avonduren doe. ik wil het graag voor de kinderen zoveel mogelijk weghouden, toch een mama-dingetje

 32. Beebs and Moms schreef:

  Ik probeer er erg op te letten maar toch vaak dat ik me ineens bedenk dat ik weer met dat ding in m’n hand zit. Wel leg ik uit wat ik dan aan het doen ben en ik probeer hem steeds weer vaker weg te leggen, eigenlijk is het maar een rotding natuurlijk. Die ik veel gebruik voor foto’s, contacten en werk. Rot dat ik er zo afhankelijk van ben eigenlijk.

 33. Nail art boek schreef:

  Het is helaas in deze tijd een onmisbare tool geworden. Maar ik probeer wel altijd rust momenten in te plannen. Zoals ‘s avonds tijdens het eten leg ik mijn telefoon of tablet weg. Ik neem mijn telefoon nooit mee als ik ga slapen dan blijft hij in de huiskamer. En als ik in de auto rij dan zit hij in mijn tas en dan bel ik diegene later wel terug als ik een telefoontje ontvang. Ik heb zelf al jaren geen telefoonabonnement meer. Ik koop mijn IPhone en heb een Sim only abb. bij Ziggo. Zo makkelijk dat je niet aan een contract vast zit.

 34. Verena schreef:

  Ik zit er vaak ook teveel op, maar de laatste tijd gebruik ik hem wel minder!

 35. esther schreef:

  Ik ben mij er wel van bewust en probeer er zeker rekening mee te houden. Maar alles in balans, soms zijn dingen ook niet te plannen als je veel thuis bent met de kids. Gaan we weg, bijvoorbeeld dag uit, speeltuin of strand dan ben ik er wel echt helemaal voor ze en gebruik ik het alleen voor foto’s maken!

 36. Marie-Lise (Reislustig.be) schreef:

  Ik geef zelf elke maand maar 12 euro uit aan mijn mobiel abonnement, en daar kom ik in het algemeen prima mee rond 🙂

 37. Kool Family schreef:

  Ik kijk nooit op mijn gsm als ik bij andere mensen ben en ik stoor me er vreselijk aan als anderen dat wel doen. Bij mijn kinderen doe ik dat dus ook niet.

 38. Natalia schreef:

  Eerlijk gezegd weet ik dat ik mijn telefoon veel vaker moet wegleggen. Wat ik al wel een aantal maanden doe is dat ik in het weekend als ik wakker word mijn telefoon in mijn slaapkamer laat liggen. Dan ga ik eerst naar beneden, ontbijten, kletsen met mijn moeder en de dag rustig beginnen.

 39. Marieke schreef:

  Ik heb ook een Sim only abonnement . Lekker goedkoop! Verder zit ik nog een beetje te vaak op mijn telefoon.. moet hier echt minder mee doen.,

 40. Anne's plek schreef:

  Ikzelf heb een abonnement bij Simyo. Volgens mij €6 p.m. en dan heb je 300 bel/sms minuten, 9/10x haal ik die 300 niet eens, hahah. Geen data dat wel, ik weet niet of dat echt een must have voor je is? Ik zou zeker even een kijkje nemen, ben zeer tevreden!

 41. kaylee schreef:

  Ik werk op een KDV en alleen in m’n pauzes heb ik dan uiteraard een tel! Maar ik probeer er, de laatste tijd, steeds meer op te letten dat ik “dat ding” weg doe in gezelschap!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.