Liedjes over mama zijn. Esmar deelt haar top 5!

Mama & Kinderen By apr 16, 2018 2 Comments

Mama zijn is het mooiste dat mij is overkomen. De liefde die je voelt voor dat kleine schepseltje de eerste keer dat je het in je armen hebt is puur en onvoorwaardelijk. Dit heerlijke gevoel is universeel en zullen alle mama’s herkennen. Ik ben dol op mijn kinderen en dol op muziek, dus wat is er nu mooier dan een combinatie van die twee… Graag laat ik jullie de volgende 5 liedjes over mama zijn horen. Stuk voor stuk staan ze voor het overweldigende gevoel van liefde en zorg voor je kind.

Little star – Madonna

Wie was er in mijn jeugd niet fan van Madonna? Ze is inmiddels bijna 60 jaar en het nummer “Little star” komt uit1998. Een ‘gouwe ouwe’ dus, maar haar nummers zijn tijdloos. Madonna zingt in ‘Little Star’ over haar dochter Lourdes als een kleine ster die haar gegeven is door God. Het is een nummer waar ik helemaal ZEN van word door het relaxte tempo en Madonna’s stem die me altijd in hogere sferen brengt.

Everything – Anouk. Voor mij HET nummer over mama zijn

Anouk is een geweldige zangeres, mooie moeder en een heerlijke stoere chick. Ze werd voor het eerst mama in 2002, rond dezelfde tijd dat ik beviel van mijn eerste zoon Sven. Anouk beschrijft het gevoel van liefde voor haar zoon dat haar overvalt. En dat ze nooit gedacht had dat ze zoveel van iemand kon houden. Een geweldig rocknummer waarin ze de liefde voor haar zoon uitschreeuwt. Ik kreeg deze cd van mijn vader bij de geboorte van Sven en daarom is het voor mij HET nummer over mama zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=RW1Cv0WTnTA

The one thing – Shakira

Als ik Shakira op het podium zie buikdansen denk ik: dat wil ik ook! Inmiddels zijn er uit deze jaloersmakend mooie buik al twee kinderen gekomen. In het nummer ‘The one thing’ zingt Shakira dat ze fouten heeft gemaakt, maar dat ze ‘dit’ (het maken van haar eerste kindje) goed heeft gedaan. Ze zingt hoe gelukkig ze is met haar zoon en hoe hij haar leven positief veranderd heeft. Een lekker vrolijk nummer en als ik ‘I’m a lucky girl’ lekker hard met Shakira meezing voel ik me ook een hele blije mama. Een fantastisch liedje over mama zijn.

You came – Kim Wilde

‘You came’ is echt een oud nummer en veel van jullie zullen het misschien niet kennen. Kim Wilde is een stoere blonde zangeres die in de jaren ’80 heel populair was. Ik heb echt nooit geweten dat dat het liedje ‘You came’ over haar dochter ging. “You came, you changed the way I feel, no one could love you more.” Ik ben het helemaal met Kim eens, niks meer aan doen.

Lees ook: Tieners en gamen, herkenning voor mama’s.

Terwijl jullie nog bij me zijn – Ali B

Knuffelmarokaan Ali B is natuurlijk geen moeder. Hij zingt dit emotionele liedje als vader, maar ik zou als moeder precies dezelfde tekst kunnen gebruiken. Het nummer geeft perfect weer wat een liefde je voor je kind voelt en hoe bang je bent dat kwijt te raken als de kinderen groot worden en jij er niet meer bent om het mee te maken. Ik hoorde het nummer voor het eerst bij De Wereld Draait door en toen zelfs Ali zelf een traantje moest laten hield ik het echt niet meer droog.

Ik heb nog veel meer mooie liedjes over mama zijn gevonden, dus binnenkort volgt een deel 2. Welk liedje mag volgens jou niet op die lijst ontbreken?

Lees ook: Mama en de telefoon, hoe zit dat?

Author

2 Comments

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ik ken er werkelijk geen eentje zeg. Maar ik houd wel heel erg van liedjes over het moederschap!

  2. esther schreef:

    Oh dat nummer van Ali B, zo’n tranentrekker. Waanzinnig mooi en hij zingt het ook zo oprecht!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.