wat te doen op texel

Wat te doen op Texel? 10 activiteiten + vakantietips

Vakantie & Uitjes By nov 08, 2021 No Comments

Texel is een heerlijk eiland om er even lekker een weekje of weekendje tussenuit te gaan. Of je van rust, ruimte en natuur houdt of het liefst veel leuke activiteiten onderneemt; op Texel is van alles te doen! Van fietsen tot bierproeven en van zeehondjes spotten tot parachutespringen. Zowel jong als oud kan zich hier prima vermaken. Maar wat zijn nou de allerleukste dingen om te doen op Texel? In dit artikel deel ik 10 leuke activiteiten en geef ik handige vakantietips voor een bezoek aan Texel.

Wat te doen op Texel? 

1. Ecomare bezoeken

Zeehondenopvang Ecomare is absoluut een bezoekje waard als je op Texel bent. Hier kun je zien hoe verzwakte zeehondjes worden opgevangen en verzorgd om ze vervolgens weer terug te plaatsen in de vrije natuur. Een prachtig initiatief dat je met eigen ogen gezien moet hebben. Daarnaast heeft Ecomare ook een natuurmuseum waar je meer te weten kunt komen over het ontstaan van de Waddeneilanden en verschillende soorten vogels en zeedieren.

wat te doen op texel

Tip: Ga je met het hele gezin om vakantie? Bekijk dan dit handige overzicht met vakantiehuizen op Texel voor 6 personen.

2. Ga mee op zeehondentocht

Een andere mogelijkheid om zeehonden te spotten is door een zeehondentocht te boeken. Op Texel zijn diverse organisaties te vinden die een tour aanbieden. Enkele voorbeelden zijn ‘De Vriendschap’, ‘De Vrijheid’ en ‘Bruuzer’. Stap aan boord in Oudeschild en vaar naar de zandplaten die vlakbij de Waddeneilanden liggen. Hier leeft een grote groep zeehonden en robben, die je het hele jaar door kunt spotten. Het is echt een super leuke ervaring om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Mijn tip; vergeet niet je verrekijker mee te nemen, want dan zie je alles nog veel beter.

3. Skuumkoppe proeven

Houd jij wel van een lekker biertje? Dan is een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij één van de leukste dingen om te doen tijdens je vakantie op Texel. Doe een rondleiding en kom meer te weten over het brouwproces of boek een proeverij en geniet van verschillende speciaal bieren en lekkernijen. Probeer zeker ook het biertje ‘Skuumkoppe’. Dit bier is de specialiteit van het huis en is een genot voor je smaakpupillen.

4. Vliegen boven Texel

Wat je nog meer kunt doen op Texel, is een vliegtocht maken boven het eiland. Hoe gaaf is dat?! Stap in het vliegtuig en beleef een dag die je nooit meer zult vergeten. Zeker bij helder weer is het uitzicht spectaculair. Je hebt dan een mooie panorama view over de Waddenzee, het vaste land en de overige Waddeneilanden. Lijkt dit je iets? Dan kun je terecht bij Tessel Air.

doen op texel

Tip: Familievakantie op Texel boeken? Vind hier jouw vakantiehuis op Texel voor 8 personen.

5. Skydiven boven Texel

Voor de echte adrenalinejunkies is het ook mogelijk om te skydiven boven Texel. Samen met een instructeur spring op je op grote hoogte uit het vliegtuigje. Voel de wind door de haren waaien, geniet van een schitterend uitzicht en voel de adrenaline door je aderen stromen. Dit is ongetwijfeld een ervaring waar je hart sneller van gaat kloppen. Wil je dit graag doen op Texel? Dan is Paracentrum Texel the place to be!

6. Beklim de vuurtoren op Texel

Zoek je een leuke activiteiten om samen met de kinderen te doen op Texel? Dan is het beklimmen van de vuurtoren in de Cocksdorp zeker een aanrader. Klim helemaal naar de 6e verdieping en geniet van een mooi uitzicht over de kustlijn en de rest van het eiland. Neem dus zeker je fotocamera mee, want hier kun je super leuke vakantiefoto’s maken. Bovendien is de vuurtoren hét symbool van Texel.

7. Lunchen of dineren bij één van de strandpaviljoens

Bij een vakantie of weekendje weg op Texel hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. En het leuke is; naast tal van restaurants zijn er op het eiland ook veel strandpaviljoens te vinden. Hier geniet je van een hapje en een drankje met een mooi uitzicht op zee. Plof neer op het terras, bestel een lekker wijntje en laat de zon het werk doen. Wat wil een mens nog meer?

wat te doen op texel

8. Paardrijden op het strand

Paardenliefhebbers opgelet, want op Texel zijn diverse maneges aanwezig waar je een paard kunt huren en buitenritten kunt boeken. Zo kun je Texel dus te paard ontdekken. Galopeer samen over het strand, struin door de bossen en ontdek de schitterende natuur van het eiland. Wil je deze activiteit met kinderen ondernemen? Dan is het ook mogelijk om een rondrit met pony te boeken.

9. Maak een mooie fiets- of wandeltocht

Vind je het heerlijk om een ontspannen fiets- of wandeltocht te maken? Dan ben je op Texel helemaal op je plek. Op het eiland vind je namelijk een gigantisch netwerk van fiets- en wandelpaden. Of je nou het liefst de hele dag onderweg bent of gewoon een uurtje wilt genieten van het buitenleven; er is altijd wel een route te vinden die aan jouw wensen voldoet. Een echte aanrader is een wandeling door natuurgebied de Slufter, waar je veel verschillende vogelsoorten kunt spotten.

wat te doen op texel

10. Leer surfen

Wat je ook kunt doen op Texel, is leren surfen. Het strand, de wind en de golven vormen het perfecte decor voor echte surfliefhebbers. Wil je dit graag eens proberen? Dan kun je bij Surfschool Foamball en Surf Center Paal 9 een surf les boeken. Ook kun je hier materiaal huren om zelf een poging te wagen.

Wat ga jij doen op Texel?

Zoals je hebt kunnen lezen is er van alles te doen op Texel. Hopelijk heb je door bovenstaande tips meer inspiratie gekregen voor leuke activiteiten tijdens jouw vakantie of weekendje weg. Heb jij al een idee wat je sowieso wilt gaan doen? Laat het dan weten via een reactie onder dit artikel. Geniet van het mooie vooruitzicht en beleef de tijd van je leven op het schitterende eiland Texel.

wat te doen op texel

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.