Herfst! Ga voor een vakantiepark in de natuur!

Vakantie & Uitjes By sep 07, 2020 1 Comment

De zomer is weer voorbij en we verwelkomen de herfst. De vakantiepret is weer in aantocht en dus zijn de kinderen binnenkort weer een weekje vrij. Een weekje weg in de herfstvakantie kan erg leuk zijn, daarvoor kun je heerlijk in Nederland blijven want we hebben de 5 keer een super vakantiepark in de natuur voor je uitgelicht. Hier lees je de 5 tips!

Weekje weg in de herfstvakantie

De herfst is een prachtig seizoen, voor de kinderen is het geweldig om in de bossen te speuren, de mooiste ontdekkingen te doen en de leukste activiteiten uit te voeren. Wat is er dan mooier dan een vakantiepark in de natuur?! De meeste vakantieparken liggen dichtbij of midden in de bossen of duinen, gegarandeerd pret dus. Het is ideaal voor gezinnen met kinderen, maar ook voor mensen die wel van een beetje rust houden en heerlijk de natuur in willen zijn parkvakanties perfect. De vakantieparken in Nederland hebben nagenoeg allemaal een animatieprogramma, een (subtropisch) zwembad en één of meerdere binnen-en buitenspeeltuinen.

Vakantiepark in de natuurvakantieparken in de natuur

Nederland heeft een prachtige natuur, door onze drukke levens in de steden merken we dit niet altijd even goed op, maar het is echt prachtig. Als je een natuurliefhebber bent moet je zeker eens op vakantie gaan naar een vakantiepark in de natuur. Denk eens aan de natuur op de Veluwe, het is adembenemend mooi, en dat in elk jaargetij.

De Nederlandse kust in de zomer natuurlijk fantastisch, maar onderschat niet hoe mooi het er in de herfst kan zijn. Een herfstvakantie op Texel is namelijk echt genieten.  Heerlijk uitwaaien, wadlopen, schelpen zoeken, vliegeren, et cetera. Dat is toch gewoon heerlijk? Met of zonder kinderen, de Waddeneilanden daar moet je toch zeker eens vakantie gevierd hebben. Leuke dingen doen op Ameland  met je kinderen is ook echt een aanrader! Na de lange strandwandeling ga je gezellig een warme kop chocomelk drinken in een ‘strandtentje’ en geniet je van het geweldige natuurschoon.

Top 5 parkvakanties in de natuur in de herfstvakantie

  • Landal Miggelenberg –> Voor een vakantiepark in de natuur met alles er op en er aan zit je hier goed. Het Landal Park Miggelenberg is een erg goed onderhouden park, veel gasten keren er vaker dan eens terug. Erg mooi voor gezinnen, want de speeltuin in de natuur is geweldig. Maar ook voor mensen die van rust houden is het hier prima vertoeven, een mooie fietstocht is dan ook een absolute must. Ook grootouders met kleinkinderen zijn hier een veel gezien gezelschap. Bollo kan niet wachten om de kindjes te zien!
  • Landal Sluftervallei –> Het Landal park Sluftervallei vind je midden in de duinen van Texel, het grenst aan diverse natuurgebieden en het strand is vlakbij. Ook aan de peutertjes is gedacht, hier is namelijk een peuterbadje te vinden.
  • Landal het Vennenbos –> Prachtig park in de natuur, als je hierheen gaat moet je de wandelschoenen zeker meenemen. Ga op ontdekking de bossen in en struin de weilanden langs. Vergeet ook de zwemkleding niet mee te nemen want dit zwembad is één groot feest!
  • Vakantiepark Beekse Bergen –> Wie heeft er niet van gehoord? Voor de kids wederom een groot feest om hier naartoe te gaan. Middenin Brabant op Safari, niet te geloven maar zeker waar! Prachtig uitzicht, kortom prima vertoeven!
  • Hof van Saksen –> Drenthe is heel mooi en dat is dit vakantiepark ook! Indoor of outdoor, er is van alles te doen! De natuur is prachtig en de hunebedden moet je ook zeker bezoeken. Uitstapje naar het Drents museum is ook zeker de moeite waard. Mocht je nog een schoonheidsbehandeling willen of een ultiem relaxmomentje dan is dat zeker de moeite waard in Hof van Saksen. Ook de 5(!) restaurants die je hier zult vinden zijn zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Datums herfstvakantie 2022

In Nederland vindt de herfstvakantie in oktober plaats. De datum verschilt wel per regio. In Noord Nederland is het van 15 oktober 2018 tot en met 23 oktober 2022 herfstvakantie. In Midden- en Zuid-Nederland is het herfstvakantie van 22 oktober 2022 tot en met 30 oktober 2022.

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Iny schreef:

    De Miggelenberg, bij ons en de kleinkinderen favoriet!!! We zijn er nu, en wat een prachtig herfstweer. We hebben de hele dag gefiets in het nationaal park De Hoge Veluwe, dat grenst aan de Miggelenberg.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.