hooikoorts

Wat je het beste kunt doen bij hooikoorts weer.

Gezondheid By mei 23, 2022 No Comments

Er zijn heel veel personen die last hebben van hooikoorts. Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Wanneer je veel niest, jeukende/tranende ogen heeft, een verstopte neus heeft of het benauwd hebt of moe bent, heb je hoogstwaarschijnlijk last van hooikoorts. Medicijnen tegen allergie kunnen je daarbij helpen. Een neusspray met een ontstekingsremmer is een goed middel tegen hooikoorts. Wanneer je vooraf weet welke planten en bomen bij je de klachten veroorzaken, kun je voorzorgsmaatregelen nemen. Je zou daardoor de hooikoorts beter onder controle kunnen houden. Door niet naar die plaatsen te gaan waar de bomen en planten staan waarvan je last hebt. Wat je het beste kunt doen bij hooikoorts weer is uiteraard binnenblijven, maar dat is vaak niet mogelijk.

Lekker weer op komst

Veel mensen zijn blij als het lekkere weer van de lente en zomer op komst is. Dan kunnen ze weer heerlijk in de tuin werken en genieten op een terrasje. Dat geldt echter niet voor alle mensen. Ongeveer 20% van de mensen hebben last van hooikoorts in die periode. In die tijd moeten ze helaas snotterend en niezend de periode door zien te komen. De pollen van de grassen, planten en bomen hangen in de lucht. Hooikoorts is een allergie voor pollen en stuifmeel van bijvoorbeeld berken. Wanneer je weet dat je hoofdzakelijk last hebt van de pollen van de berkenbomen, is het verstandig om die zoveel mogelijk te mijden. Wat je het beste kunt doen bij hooikoorts weer is niet te wachten tot je er last van krijgt. Je kunt ervoor zorgen dat je de juiste medicatie in huis hebt. Wanneer je de verspreiding van de pollen over ongeveer twee weken verwacht, moet je dan al starten met het gebruik van de medicijnen. Dan hebben de medicijnen, zoals neusspray met steroïden het meeste effect. Nu is het altijd moeilijk om aan te geven wanneer de pollen zich gaan verspreiden. Dat is afhankelijk van het weer. Omdat de warmte steeds eerder komt, zullen ook de pollen eerder last kunnen veroorzaken. De graspollen die ongeveer 95% van hooikoortsgevallen veroorzaken, hangen ongeveer van half mei tot eind juli in de lucht. Wanneer je daarmee rekening houdt, kun je tijdig starten met het nemen van de juiste medicijnen. Op internet kun je tegenwoordig veel over de pollenverwachtingen vinden. Je kunt kijken op www.pollennieuws.nl of www.allergieradar.nl. Doe er je voordeel mee. Wat je kunt doen om te voorkomen dat je last krijgt van hooikoorts is naar het strand gaan. Daar heb je lucht zonder pollen.

Wat is hoofdpijn?

Sommige mensen hebben in hooikoorts periodes ook vaak last van hoofdpijn, wat de klachten vaak alleen maar erger maakt. Hoofdpijn is een verschrikkelijke aandoening die je dagelijkse werkzaamheden behoorlijk kunnen belemmeren. Er zijn veel vormen en gradaties van hoofdpijn, maar ze zijn allemaal onuitstaanbaar. De meest voorkomende vorm van hoofdpijn is spanningshoofdpijn. Het is een knellende drukkende pijn aan beide zijden van je hoofd. Het kan ook aanvoelen als een strakke band die je rond je hoofd hebt. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten hoofdpijn. Wanneer je gedurende een langere periode er last van hebt, moet je er niet mee blijven rondlopen. Ga er dan mee naar de huisarts. Deze zal je onderzoeken en je de juiste medicijnen geven.

Er zijn natuurlijke middelen tegen hoofdpijn

Warmte als natuurlijk middel tegen hoofdpijn is voor veel personen een effectief middel. Het vermindert de spierspanning. Daarom is een warmtekussen of een hotpack in de nek vaak een goed middel om van je hoofdpijn af te komen. In sommige gevallen is ook een warm bad een probaat middel om je van je hoofdpijn af te helpen.

Soms kan koude bij hoofdpijn helpen. Wanneer de hoofdpijn ontstaat door uitgezette bloedvaten die op bepaalde zenuwen drukken, kan koude daarbij helpen. Het kan een deel van de druk verlichten. Je kunt een koude gelpad uit de koelkast op je hoofd leggen. Dat kan een verlichting tot stand brengen. Dit zijn slechts enkele natuurlijke middelen tegen hoofdpijn. Er zijn er nog veel meer zoals: etherische oliën, de wilgenbast als pijnstiller, de moerasspirea, gember, voldoende water drinken enzovoort.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.