vakantiebestemmingen

Populaire vakantiebestemmingen 2022

Vakantie & Uitjes By mei 23, 2022 No Comments

De zomer komt er weer aan en Nederlanders trekken er weer massaal op uit. Elk land heeft zo zijn eigen charmes en of je nu de rust opzoekt of de drukte, er is genoeg om uit te kiezen. Naast populaire bestemmingen zijn er ook verschillende traveltrends die je overal tegenkomt, zoals duurzame reizen en social distancing. Naar welk van de populairste vakantiebestemmingen van 2022 reis jij af deze zomer?

Route du Soleil en Costa del Sol

Veel landen in Europa zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. Denk aan Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. De meeste mensen trekken erop uit met hun auto en rijden in een of meerdere dagen naar hun vakantiebestemming. Op de Franse Route du Soleil kom je hoogstwaarschijnlijk vele Nederlandse kentekens tegen, maar gelukkig is het land groot genoeg om ook rustige plekjes te kunnen bezoeken. De stranden van de Costa del Sol in Spanje liggen in de zomermaanden vol met Nederlandse toeristen en in Italië geniet je van pasta, pizza en het goede leven. De natuur van onze oosterburen is perfect voor een wandel- of fietsvakantie en hier zullen Nederlanders zich meer verspreiden waardoor je je echt in het buitenland waant.

Alles erop en eraan

Kies jij voor het gemak van een all inclusive resort waardoor je alles binnen handbereik hebt? Loop drie keer per dag langs verschillende buffetten, haal een koel drankje bij de bar van het zwembad en geniet van de activiteiten die het resort te bieden heeft. Er zijn diverse all inclusive resorts te vinden op de Griekse eilanden. Geniet jij binnenkort van de Griekse zon met een hapje en een drankje? Ook in verschillende Turkse badplaatsen zal je veel Nederlandse toeristen tegenkomen. Zo hebben onder andere Bodrum, Antalya en Izmir veel all inclusive resorts waar je uit kunt kiezen.

ABC-eilanden

De Caribische vibes op de Nederlandse Antillen willen veel Nederlandse reizigers zelf ontdekken. De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao behoren tot de Antillen waarvan de laatstgenoemde de populairste bestemming is. Je geniet er van de prachtige natuur, sfeervolle plaatsen en echte bountystranden. Wil je alle drie de eilanden bezoeken? Ga dan eilandhoppen en ontdek wat elk eiland te bieden heeft. Zo kan je op Bonaire goed terecht als je van watersporten houdt, zoals kite- en windsurfen. Aruba staat bekend als One Happy Island en heeft gezellige strandtentjes aan de hagelwitte stranden. Ontdek Willemstad, het bruisende centrum van Curaçao tijdens een stop op dit eiland.

Een groene duurzame vakantie

Naast de bovenstaande populaire vakantiebestemmingen van 2022, zijn er op reis en travel blogs ook verschillende travel trends te zien dit jaar. Veel mensen zullen kiezen voor een vakantie naar een natuurgebied. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn populaire activiteiten tijdens deze vakantie om eens een keer echt goed tot rust te komen. Veel reizigers zullen genieten van het ontbreken van een wifi-verbinding tijdens het reizen met bijvoorbeeld een camper of caravan. Even een weekje social distancing zorgt ervoor dat jij je hoofd helemaal leeg kunt maken. Tevens speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in het leven van mensen. Ze gaan bewuster op reis, door bijvoorbeeld de CO2 uitstoot van je vlucht te compenseren of door te kiezen voor een duurzame accommodaties.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.